Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
Re: Специалност Българска Филология 07/08
Здравейте, колеги. Мога ли да ви помоля, ако не ви затруднява, да ми дадете пример за анапест.
Много ще съм ви признателна.
Много ще съм ви признателна.
Много благодаря 
- kRiss
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: БГ Филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
как сте бре, колегите
да мине проклетия изпит по Езикознание и купон ще вдигам, ей... изпушиха ми бушоните с т'ва... не се издържа вече
успех на всички с ученето
да мине проклетия изпит по Езикознание и купон ще вдигам, ей... изпушиха ми бушоните с т'ва... не се издържа вече
успех на всички с ученето
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
- xgirl
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Някой от колегите задочници може ли да каже какво имахте на изпита по старогръцки ?
Текст или отделни изречения за превод
Сега се опитвам да уча

Не е важно колко силно удряш,а колко удара можеш да понесеш.Така се раждат победителите.
- kRiss
- Обратна връзка:
Ще ти се падне някой от текстовете, които сме превеждали с Евтимов - не е страшно, на едната група - на мен, се падна за Дедал... на другата група беше предпоследният текст, кофти е и гаден =) трябва само да определиш всичко за думите, които са ти извадени под текста, без превод на самите думи, но пък ако го направиш - получаваш някъв бонус. И отдолу, естествено, трябва превод на текста
И аз продължавам с "опитите" по Езикознание...
ай, успех 
И аз продължавам с "опитите" по Езикознание...
- xgirl
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Супер
Аз точно някой от тези 2-та искам .... тях вече ги знам
Но питах,защото не знаех дали разбъркани изречения от тях ще даде или направо текст
Мерси
Прияно учене ..... И аз продължавам

Не е важно колко силно удряш,а колко удара можеш да понесеш.Така се раждат победителите.
хора,стискайте палци утре и в неделята(на 1ва група се падат 2 дни поред да има изпити)
утре ни е по филологически практикум и мн съм притеснена!!!
а относно изпита при евтимов-може ли да се спрегнат думите,които ни е дал без превод?! в сми...никакъв превод да няма,а др неща да са написани???
а относно изпита при евтимов-може ли да се спрегнат думите,които ни е дал без превод?! в сми...никакъв превод да няма,а др неща да са написани???
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
- Shockwave
- В началото бе словото
Може, ако словото те напусне преждевременно...

You just lost the game. U jelly?
- jordanoff
- От дъжд на вятър
Колеги, успокойте се с този старогръцки. Не видях някой да е написал вярната информация за изпита.
А тя е, че в изпитното билетче (предполагам, че ще е едно за всички) ще има 4 изречения. От всеки текст по едно (най-вероятно). Под тях ще са думите от изреченията в съответния падеж. Нашата задача се състои в това да определим падежа, числото, рода, лицето (където е необходимо) и да напишем думите в изходната форма.
Изходната форма на глаголите е в 1 л., ед.ч.
На същ.,прил. е в номинативус, единственус числос.
А когато превеждате от старогръцки на български, както казва самият Петър Евтимов, се дръжте здраво за члена...
Определителният, колеги!
))
Успехус на всички !!!
А тя е, че в изпитното билетче (предполагам, че ще е едно за всички) ще има 4 изречения. От всеки текст по едно (най-вероятно). Под тях ще са думите от изреченията в съответния падеж. Нашата задача се състои в това да определим падежа, числото, рода, лицето (където е необходимо) и да напишем думите в изходната форма.
Изходната форма на глаголите е в 1 л., ед.ч.
На същ.,прил. е в номинативус, единственус числос.
А когато превеждате от старогръцки на български, както казва самият Петър Евтимов, се дръжте здраво за члена...
Определителният, колеги!
Успехус на всички !!!
- Amellie
- Постоянно присъствие
Винаги слушайте какво ви говори Евтимов - той изразява мъдростта на древните гърци.jordanoff написа:
Определителният, колеги!
Успех на всички!
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- kRiss
- Обратна връзка:
Айде моля, моля... информацията ми си беше повече от вярна - за задочниците обаче, все пак не пиша залудо - споделих преживяното на изпитаjordanoff написа:Колеги, успокойте се с този старогръцки. Не видях някой да е написал вярната информация за изпита.
Иначе успех на всички, да! Да си вземете изпитите, при Евтимов не е страшно... питайте кво ще ни прави днес по Езикознание - ад, ад... интересно е на кой от кръговете му ще зациклим
Че и очните за втория семестър почваме, ще се засечем из коридорите
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Йееее, взехме си изпита ... най-накрая.
На редовниците мога само да кажа да учат яката, защото ... абе какво да ви обяснявам, ИМА ДОСТА ГАДНИ ВЪПРОСИ, но и доста "лесни", ако може така да се изразя.
На мен ми се падна 1. Табу и евфемизъм и 2. Морф, морфема и аломорф. Връзката м/у дума и морфема
. Честно да ви кажа, след като ми каза оценката (която е 4
) искрено ми се прииска да я прегърна, но й казах само "Мерси". Като излязох за малко не си ударих четирибуквието в тавана от кеф.
Иначе нямаше много скъсани, даже на няколко човека им беше даден втори шанс.
Така, че ... дерзайте и успех, разбира се
На редовниците мога само да кажа да учат яката, защото ... абе какво да ви обяснявам, ИМА ДОСТА ГАДНИ ВЪПРОСИ, но и доста "лесни", ако може така да се изразя.
На мен ми се падна 1. Табу и евфемизъм и 2. Морф, морфема и аломорф. Връзката м/у дума и морфема
Иначе нямаше много скъсани, даже на няколко човека им беше даден втори шанс.
Така, че ... дерзайте и успех, разбира се
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
edit
Последно промяна от petsa на 21 Май 2008, 12:41, променено общо 1 път.
Здравейте,колеги и колежки!
Пожелавам на всички успешна сесия,много късмет!Искам да помоля може ли някой да ми изпрати конспект по лексикология!Аз съм втори курс,но имам поправка по въпросната дисциплина,така че е много важно да го имам!
Благодаря предварително и успех на изпитите!
Пожелавам на всички успешна сесия,много късмет!Искам да помоля може ли някой да ми изпрати конспект по лексикология!Аз съм втори курс,но имам поправка по въпросната дисциплина,така че е много важно да го имам!
Благодаря предварително и успех на изпитите!