Защо избрах да уча в България...

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Ъйджа
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Ъйджа »

Патриотизъм в една от особено малоумните му форми.
Изображение
Аватар
lLady_MooN_RaiN
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Re: Защо избрах да уча в България...

Мнение от lLady_MooN_RaiN »

За мен този въпрос е интересен, тъй като аз не съм чиста българка. Наполовина рускиня съм. Целия си съзнателен живот съм живяа тук, в България, в малко южно градче. Не мога да кажа каква съм, българка или рускиня, а и защо трябва.
Преди години не исках и да чуя за образование тук. Но сега, когато ми предстоят изпити това лято съм твърдо убедена, че искам да живея и да се развивам тук. Някак си съм свикнала с всичко лошо и с всичко хубаво в тая България...Разочароват ме предимно хората, но едва ли има място по света където са събрани и подбрани само добрите и безгрешни хора. Знам, че ако замина някъде България ужасно ще ми липсва. Освен това срещнах човек, заради когото си заслужава да живея тук...
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Преди първи курс останах, защото бях сляп, недостатъчно мотивиран, неинформиран, нямах достатъчно смелост и тем подобни. Пък и аз бях потънал в "мъглата", че СУ е "и баща и майка" и "всьо и вся" и "Алма матер" и пр. След първи курс вече "прогледнах", мотивирах се да "бягам презглава", информирах се и даже си намерих "идеалната оферта" ("който има желание, намира начин"; и пари се намират, и стипендии, и жилище, и нови приятели). Само че бях изтървал сроковете и трябваше да изчакам около година. Тази година ... ще видим. :? :roll:
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

Наивност. И вяра в Системата.
Глупаво.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Защото мястото ми е тук! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.

Български преопдаватели ходят там лекции да изнасят, понеже онези са много умни, да... хаха!
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

BolgAryan написа:Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.

Български преопдаватели ходят там лекции да изнасят, понеже онези са много умни, да... хаха!
Къде си учил? Защото в различните държави е различно.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

^PrincessA^ написа:Защото мястото ми е тук! :D
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

^PrincessA^ написа:Защото мястото ми е тук! :D
И на мен, Принцессс! :bounce:
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Дъждът върху лицето написа:
BolgAryan написа:Учих в чужбина и видях що за фалш е всичко. Само престижът на едната диплома не е достатъчен за да те направи грамотен. В чужбина може да те научи на нещо животът, но не и обучението. Моля, да не ми обяснява сульо и пульо дали съм прав и колко, както казах - бил съм, знам. Сравнявам колко имам да чта тук и колко съм имал д чета там - не са митове, че те учат в пъти по малко, следователно са в пъти по-тъпи от нас. Не смятам да задълбавам повече, само ще кажа, че в чужбина видях и забележителни глупаци и селяндури, които завършиха или завършват. Не, че и тук няма, но изводът е...? Мозък не се налива.

Къде си учил? Защото в различните държави е различно.
На всеки му е ясно, че е различно. И въпреки това не чак толкова.

Аз бях във Франция.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Дъждът върху лицето написа:Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
О, те всички така разправят. :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

BolgAryan написа:
Дъждът върху лицето написа:Не че защитавам ученето в чужбина, просто ми беше любопитно. Аз имам приятелка която замина да учи в Милано и с една дума там ги скъсват от зубрене. Може би си зависи и от университета.
Имам ежедневен досег с учещи в чужбина. Късат ги от четене.
Аватар
BolgAryan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BolgAryan »

Jamesmagno написа:
BolgAryan написа:
Имам ежедневен досег с учещи в чужбина. Късат ги от четене.
Спокойно мога да кажа обратното на това. Виждал съм и образователната програма във Франция - не е измислица, че това, което ние учим в 5-и клас, те го вземат например 7-и или 8-и. И не крият, че образованието им е в криза.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Говоря за висше образование.
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”