Какво ви дразни най-много в СУ?
Модератор: Плазмодий
Re: Какво ви дразни най-много в СУ?
Дъжд, нямам нищо против грешките. Но... както казах - човек влиза, за да учи специалност, а не просто, за да учи. Ето това ме дразни най-много - сульо и пульо се втурва през широко отворените врати на ВУЗовете само и само да може родата да казва, че имат студент в къщи, да пие до зори, а като го питат какво учи да казва - "Бе и аз не знам точно" 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
ъъъ... аз мисля, че тук изобщо не става въпрос за това кой къде учи, просто момичето/момчето изрази мнение, как може да се оплакваме от тоалетините, при положение, че в СУ има къде къде по-дразнещи неща. Иначе съм съгласна с твоето мнение.Мила написа:Дъжд, нямам нищо против грешките. Но... както казах - човек влиза, за да учи специалност, а не просто, за да учи. Ето това ме дразни най-много - сульо и пульо се втурва през широко отворените врати на ВУЗовете само и само да може родата да казва, че имат студент в къщи, да пие до зори, а като го питат какво учи да казва - "Бе и аз не знам точно"
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Дразни ме - конкретно в моята специалност - манията им, че трябва да пристъстваш на абсолютно всеки един семинар и ако не присъстваш, то е защото си несериозен и не учиш. И уж няма заверки, а всички пишат прилежно отсъствия в една тетрадчица - чувствам се още в гимназията е*ати.
Затова напуснах работа, защото се изпокарах с преподаватели, опитвайки се да им обясня, че трябва да работя докато уча - просто трябва - а насреща ми казаха "еми колежке така е - всеки прави избор, училището или работата' - еми майка ти стара, аз съм на 22 години, мама ли да ме дондурка още и да ми праща пари!? Еми прави го на този етап, но съм на път да си намеря почасова работа и дано вече всички да са щастливи и доволни... че ми е дошла до гуша простотията им!
Затова напуснах работа, защото се изпокарах с преподаватели, опитвайки се да им обясня, че трябва да работя докато уча - просто трябва - а насреща ми казаха "еми колежке така е - всеки прави избор, училището или работата' - еми майка ти стара, аз съм на 22 години, мама ли да ме дондурка още и да ми праща пари!? Еми прави го на този етап, но съм на път да си намеря почасова работа и дано вече всички да са щастливи и доволни... че ми е дошла до гуша простотията им!
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
То се вижда чия е простотията 
- Swаy
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Tова понеже го очаквах, няма да коментирам 
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Ами то няма нужда от коментар
Само да отбележа, че и аз съм 22 годишен, който работи през повечето време от следването си, налагало ми се е да правя компромиси с едно или друго, но не ми е хрумвало да обвинявам преподавателите си в простотия, защото очакват да се държа като студент 
- Swаy
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Define 'държа като студент'tamerlan написа:Ами то няма нужда от коментарСамо да отбележа, че и аз съм 22 годишен, който работи през повечето време от следването си, налагало ми се е да правя компромиси с едно или друго, но не ми е хрумвало да обвинявам преподавателите си в простотия, защото очакват да се държа като студент
(ако искаш на ЛС за да не превръщаме темата в разговор)
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
"държа като студент" - изпълнявам си задълженията като такъв. Изобщо си правя труда да коментирам, защото това отношение е твърде разпространено. Едва ли не хората са длъжни да дадат диплома на тоя или оня лешпер, защото си е направил труда да им се появи два пъти в семестъра
Университета е пълен с хора, които се мъчат да заблуждават преподавателите, родителите и най-вече себе си, че са студенти и вършат нещо в тази институция. Че положението на студентите в днешно време не е нормално - не е, както казах и аз го изпитвам на гърба си. Но последното място, където трябва да се търсят причините са изискванията на някой асистент.
- Swаy
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
ОК, явно настояваш да е в тематаtamerlan написа:"държа като студент" - изпълнявам си задълженията като такъв. Изобщо си правя труда да коментирам, защото това отношение е твърде разпространено. Едва ли не хората са длъжни да дадат диплома на тоя или оня лешпер, защото си е направил труда да им се появи два пъти в семестъраУниверситета е пълен с хора, които се мъчат да заблуждават преподавателите, родителите и най-вече себе си, че са студенти и вършат нещо в тази институция. Че положението на студентите в днешно време не е нормално - не е, както казах и аз го изпитвам на гърба си. Но последното място, където трябва да се търсят причините са изискванията на някой асистент.
Твоето определение за държане като студент, т.е. да си изпълняваш задълженията като такъв, ми приляга прекрасно. Задълженията ми в АФ се съдържат главно в ежедневно, ежеседмично и съответно ежесеместърно предаване на курсови работи, всяка седмица писмени работи, (домашно, кажи-речи), постоянно четене на семинари. Напълно нормално. Нито едно от тези неща не съм пропуснала да направя, нито устни и писмени презентации, които валят в тази специалност (и не само в тази). Имам огромни претъпкани папки с презентации, есета, съмарита и асайнмънти. Постоянно и по всяко едно време съм наясно какво уча, в кой определен момент какво се изисква от мен да прочета или предам на преподавателя. Работя си активно както се иска от мен и уча макар не непрекъснато, то поне отговорно - към изискванията на преподавателите ми и към самата себе си.
Появяване 2 пъти на семестър ми се е случвало само 1 в живота - тогава не учех в София,а в Пловдив, и се грижех за майка си, която претърпяваше тежки оперативни намеси по онова време.
Споделих като човек какво ме дразни в СУ - факта, че ми се пишат отсъствия като на гимназистка, че ми се изисква едва ли не 100%тово присъствие, което и при най-добро желание не мога да постигна, и че ми се заявява в лицето, че а'ко работя на пълен работен ден', да забравя да си взема изпита при въпросната професорка (предавам буквалните й думи, без да споменавам имена). Работех и напуснах заради нея и хора като нея. Да, дразни ме това. Точка.
Държа на мнението си. Съгласна съм с теб с това
но и не се идентифицирам с въпросните хора. Нито ти можеш да ме идентифицираш, защото най-малкото не ме познаваш. В определението 'лешпер' също не виждам себе си - може и да не го разбирам правилно, защото виж, тази думичка, не съм засичала често в българският език. Ако ми се обясни, може и да я разбера.Университета е пълен с хора, които се мъчат да заблуждават преподавателите, родителите и най-вече себе си, че са студенти и вършат нещо в тази институция.
Със здраве
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
О, аз не държа да те идентифицирам като част от тази група. Но нещо, на което на мен ми е дошло до гуша е простотията на на въпросните... лешпери. "Муруци" също е подходящо, както и други такива благозвучия 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
дразни ме най - вече безхаберието на всички!! 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- KeiTh
- В началото бе словото
Не се записваш да учиш "више", "вишу", дори не и "висшо". Записваш се да учиш определена специалност във Висше учебно заведение...[/quotМила написа:KeiTh написа: Вие да не сте се записали да учите више и то не къде ...
Ха-ха ... Съжалявам за грешката ... Но не мисля,че една грешка е причина за коментар в тази тема ... Можеш да си сигурна,че е от невнимание !!!
Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... Те се усещат в сърцето!!!! (Helen Keller)
- KeiTh
- В началото бе словото
Eneya написа:Аз не мога да разбера как човек завършил средното си образование ми пише "не мога" слято.
За вски светът има някакви тайни и мистерии.
Дошла съм да уча в СУ, защото е престижно (уж) и защото малко или повече имам някакви наивни амбиции за държавата ни.
И мисля, че тези малки неща, от които се оплакваме са не по-малко съществени от големите. Защото тези, малктие са от същите колеги студенти, с които утре ще се сблъскваме в офиса, в съда, в кафето и така нататък.
Елементарната култура е задължителна.
А това, от което ти се оплаваш е класическият Modus operandi на любимите ни секретарки, които са по-страшни и важни от Ректората.
Не знам какво може да се направи. Тоест, знам, но не става с мрънкане, а със систематично качване на ифнормацията в нета. Само че сайтът... виждаш го как е.
А хора? Кои биха се наели да качват систематично и отговорно нужната информация? А?
Желаещи?
Мисля,че този форум е създаден,за да хората изразяват личното си мнение... А не ..да показат колко добре владеят "правописа"?! ... Още веднъж ще кажа... Допуснала съм грешки по невнимание!!!... Пиша бързо и не си проверявам мнението за грешки..след като го публикувам !!
Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... Те се усещат в сърцето!!!! (Helen Keller)
АБЕ ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ НЯМАМ ПРЕДВИД АБСУРДНИТЕ ГРЕШКИ? И АЗ ГИ ПРАВЯ, КАТО ПИША БЪРЗО (НИЩО, ЧЕ 60% ОТ НАБОР 89 И НАГОРЕ НЯМАТ ИДЕЯ, КАК СЕ ПИШЕ "ВИСШ"). ТОВА, КОЕТО МЕ ВБЕСЯВА, Е ФАКТЪТ, ЧЕ СЕ ОТНАСЯТЕ КЪМ "ВИШУТО" КАТО КЪМ ГИМНАЗИЯ. ..... МУ, МИ НЕ Е! УНИВЕРСИТЕТЪТ НЕ Е УЧИЛИЩЕ. ТАМ НЕ УЧИШ ПО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА, А ИЗБИРАШ СПЕЦИАЛНОСТ. ТАМ УЧИШ ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА ЗНАНИЯ, А НЕ ЗА ОЦЕНКИ. КОЙТО УЧИ ЗА ДИПЛОМИТЕ - ДА ХОДИ В БСУ, ВСУ, И ДРУГИТЕ СВОБОДНИ УНИВЕРСИТЕТИ. "ВИШУ" СЕ ВЗИМА НАВСЯКЪДЕ, ОБРАЗОВАНИЕ - САМО В ИСТИНСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- KeiTh
- В началото бе словото
А бе момиченце ... От 3 години съм студент...и мисля... че точно ти не си човекът,който ще ми обяснява за какво служи университета... Аре моля ти се... Ходи си избивай комплексите на друго място ...