Ще има предварителен по литература за КСК 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Vitoria
В началото бе словото

Мнение от Vitoria »

Здравейте всички! :hello2: Отдавна съм регистрирана,но за първи път пиша!Знае ли някой със сигурност дали информацията за предварителен изпит по литература е публикувана в Държавен вестник, и ако да, от коя дата.Аз сама също ще проверя,но ако някой е на ясно, ще ми спести доста време! :roll: А, също гледах
подробно форума, но не можах да намеря инфо за цените на изпитите-чух,че пак щели да ги вдигат?Ако някой може да ми отговори, ще съм му много благодарна! :D
"So you go and make it happen
Do your best just keep on laughing
I'm telling you, there's always a brand new day..."
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология
Курс: втори

Re: Ще има предварителен по литература за КСК 2008

Мнение от jolly_f »

Някой да е разбрал нещо ново по темата? :roll:
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Хора,не искам да си налагам мнението или да ви стряскам,но предварителен изпит по литература няма да бъде въведен тази година със сигурност.Принципно мисля,че няма да бъде въведен такъв,но за тази година съм напълно сигурен.Това е политиката на СУ...шанс един път ти се дава,пропиляваш го и ...какво пък все нещо ще стане от тебе :lol:
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Мноого оптимистично звучиш... :)
Щяло ли е да се разбере досега дали ще има или това се разбира чак като излязат справочниците?
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Принципно новостите се разбират около април месец с излизането на справочниците.НО под новости не се разбира радикални новости.Примерно мин.година казаха за история изпита,че ще бъде 4 4аса и ще се теглят 2 теми...казах също да очакваме и по-къси формулировки.Сега принципно ''под секрет'' се знае,че тази година оценките от матурите няма да бъдат балоубрасуващи за СУ.Кандидат-студентите ще изпират дали оценката от дипломата,или тази от матруата да си изберат.Но имформации от рода...''ще има предварителен по литература''са си глупости (с извинение).Това е радикално нещо.Щом до сега не е обявено,значи няма и да го има.Все едно април месец да ми кажат ''изпита ви по история е 4 ,а не 5 часа''.Тези радикални промени се казват по-отрано,така ,че несе надявайте за предварителен по литература. :)
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Справочниците тази година ще излязат пез февруари заради матурите. До края на месеца предстои Академичен съвет на СУ, където ще се разбере и за предварителни изпити, и за ФЖМК дали ще взимат матурата като балообразуваща и всички останали неща, такива с по-генерален характер...
Чакаме...
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

Здравейте, всички.

И аз, като вас, си блъскам главата с темите по литература. Имам обаче един въпрос, свързан с предварителния изпит. Поради факта, че съм завършила училище преди 7 години, някой има ли представа дали ако се проведе предварителен изпит, мога да се явя? Завършващите сега ще се явят на матура, но не знам за такива като мен, каква е процедурата.

Моля, ако някой е наясно, да сподели.
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Еми едно момиче от курса ми по литература е завършило преди 2 години и тази година ще кандидатства в СУ с литература :) Еми да ти кажа ти си във най-доброто положение,защото ти няма да държиш матура и при всяко положение оценката ти по БЕЛ от дипломата е балообразуваща (8+9+10+11+12 клас) :wink:
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Да, тебе в дипломата ти присъства оценка от зрелостен изпит, но тя е същата като тази от ЗП, нали? В по-изгодно положение си от набор '89. :D
Нея ще ти считат.
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

^KeN^ написа: оценката ти по БЕЛ от дипломата е балообразуваща (8+9+10+11+12 клас) :wink:
Без оценката от 8-ми клас (специално по български), за много други предмети и без 9-ти
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

И сега някой има ли информация за предварителния изпит и дали въобще ще има такъв? А относно олимпиадата... Аз знам, че който има най-висока оценка на третия кръг (може и да е 4.50 примерно) автоматично се вписва за 6.00.. а останалите се изчисляват спрямо нея. Така ли е в действителност?
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

lisichora написа:Да, тебе в дипломата ти присъства оценка от зрелостен изпит, но тя е същата като тази от ЗП, нали? В по-изгодно положение си от набор '89. :D
Нея ще ти считат.

ЗП- или не мога да се сетя какво е това, или не го знам. Може би имаш предвид Задължителна Подготовка... Имам си оценка за отделните години и крайна, обща оценка. Трябва да погледна дипломата.

Остава въпросът за предварителния изпит. Имам ли право да се явя на него, ако се проведе въобще?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Prudence написа:И сега някой има ли информация за предварителния изпит и дали въобще ще има такъв? А относно олимпиадата... Аз знам, че който има най-висока оценка на третия кръг (може и да е 4.50 примерно) автоматично се вписва за 6.00.. а останалите се изчисляват спрямо нея. Така ли е в действителност?
хаха :D Който ти го е казал това много те е излъгал.Оценката от републиканския кръг по бел ти осигурява ''държавна бележка''..и ако си изкарал 4.50 във всеки ВУЗ все едно си изкарал 4.50 на изпита по литература,но спрециално за СУ това,което повечето не занят е ,4е тази оценка 4.50 или каквато и да е ,ти осигурява влизане само в специалността Българска филология :?
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

На нас миналата година ни казаха,че не е само за БФ,а за всички специалности от Факултета по Славянски филологии..(те не че са много,де)...
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
jolly_f
Да живей словото

Мнение от jolly_f »

Това за 4,50 въобще не е вярно... трябва 6.00 да изкарваш (което е невъзможно) :) Преди са приемали и оценки от 5,50 нагоре, но сега и това са махнали :) Не знам да е останало нещо, което да е било в наша полза и да не са го премахнали :roll:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”