Молби за държавен изпит

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

EDI
В началото бе словото

Молби за държавен изпит

Мнение от EDI »

Някой знае ли какъв срока за подаване на молби за допускане до държавен изпит, и имали готови формуляри или е някакъв свободен текст .
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Срок за подаване на молби

Мнение от ^PrincessA^ »

Формуляри има, ама кажи каква специалност си :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
EDI
В началото бе словото

Мнение от EDI »

социални дейности
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

А, формуляри? При нас си беше молба свободен текст. Сигурно щото сме креативен факултет. :lol:
Какви са тези формуляри?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

И при нас си беше молба свободен текст, а и срокове си има, те ги изнасят пред отдел студенти, обикновено държавния се пада точно след сесиите :arrow: някой си юли или септември и сроковете са от около месец преди това. :idea: Оправете си оценките и курсовите работи ипрактики предварително,че да не се наложи после да търчите подир преподавателите в последния момент.Често има неприятни изненади :twisted:
Като птичка в небесата :)
chibi
В началото бе словото

Re: Молби за държавен изпит

Мнение от chibi »

А молбата за "осигуряване" на дипломен консултант при изготвяне на дипломна работа за магистърските програми отново ли е в свободен текст? :roll:
victorina
В началото бе словото

Мнение от victorina »

Имам нужда от помощ! Някой случайно да има разработени теми за държавен изпит по български език!????? :cry:
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Milky_Way »

Колеги, а какво точно представлява подаването на молби за държавен изпит?Пишеш молба, но оставяш ли си книжката в отдел студенти, подаваш ли някакви други документи и т.н.?(сори за тъпия въпрос)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

По принцип при подаването на молбата ти преглеждат в отдел Студенти всичките взети изпити и дисциплини, проверяват ти хорариума/кредитите и дали има всичките вписани оценки; ако ги няма, ще ти искат индивидуален протокол от преподавателя (в тоя случай протокола не се заплаща), който се издава въз основа на записаното от преподавателя в студентската ти книжка. Като проверят че си си взел/а всичките изпити (което е подготовка и за издаването на академична справка), можеш да си подадеш молбата. След това искат документ от библиотеката, че нямаш да връщаш книги (това може би да важи за след изпита - за издаването на диплома). Ако не се лъжа срока за подаването на молбите изтичаше около 10 дни преди обявената дата за държавния.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

chibi написа:А молбата за "осигуряване" на дипломен консултант при изготвяне на дипломна работа за магистърските програми отново ли е в свободен текст? :roll:
Мисля ,че не е свободен текст, май са готови формуляри, които се взимат от секретарката или ако не е така , има си определена структура на текста в молбата, който трябва да се напише. Това ни го говориха на дипломен семинар, но още не ми е много спешно и затова не съм му обърнала такова внимание.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото

Мнение от Milky_Way »

peterdi написа:По принцип при подаването на молбата ти преглеждат в отдел Студенти всичките взети изпити и дисциплини, проверяват ти хорариума/кредитите и дали има всичките вписани оценки; ако ги няма, ще ти искат индивидуален протокол от преподавателя (в тоя случай протокола не се заплаща), който се издава въз основа на записаното от преподавателя в студентската ти книжка. Като проверят че си си взел/а всичките изпити (което е подготовка и за издаването на академична справка), можеш да си подадеш молбата. След това искат документ от библиотеката, че нямаш да връщаш книги (това може би да важи за след изпита - за издаването на диплома). Ако не се лъжа срока за подаването на молбите изтичаше около 10 дни преди обявената дата за държавния.
Благодаря за бързия и подробен отговор.И на мен ми предстои догодина.Дано да няма проблеми с тия оценки, ама като знам досега как съм се разправяла за елементарни неща....
Аватар
Elyon
В началото бе словото

Мнение от Elyon »

Може ли малко да подновя темата :oops:
Относно молбата за държавен изпит - при подаване плащам ли някаква такса ?
Семестриално съм завършила юни 2007 г., септември 2008 си взех писмения, сега ще се явявам на устен, но
от някъде дочух, че сега като подавам молбата трябва да платя една семестриална такса,за да ме допуснат до изпита :JC_OMG_sign:
Имате ли представа дали е вярно :(
Благодаря предварително на отзовалите се с информация :tatice_01:
Ще зарежа всичко и ще стана принцеса!
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото

Мнение от Milky_Way »

Elyon, ти плащала ли си семестриалната си такса след като си завършила семестриално?Ако да(за да продължават да те водят като студент), значи трябва да плащаш докато не си вземеш държавния/държавните.В такъв смисъл може да ти искат такса, а не просто като цена на изпита.
Дано не те объркам, понеже на мен ми предстои догодина и не съм се сблъсквала от първа ръка с този въпрос.Обаче в канцеларията на ЮФ видях едно момче, подаващо молба за държавни.И инспекторката му поиска бележка за платена семестриална такса заедно с молбата.Това съм видяла, иначе не съм питала специално.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”