Тема за ценители на филми,провокиращи сериозен размисъл
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
Re: Тема за ценители на филми,провокиращи сериозен размисъл
Боромир ме обори! 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ахахахахахаха, не, това не го очаквах!
Предаваш ли се?
Предаваш ли се?

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Хахаха. Не, просто казах каквото мислех. Вие сами си правете изводи за себе си. Нали ти казвам к'вот ти казвам.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
уха, яка темичка! ето какво скоро ще гледам! 
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Въпросът опира до това, дали възприемаш животното единствено като пържола.Boromir написа:всеки, който може да успокои съвестта си от факта, че телешката му пържола е умряла от инжекция, слушайки Вивалди, а не от пирон в мозъка и ножовка в трахеята, е странен
Мислиш ли? Представи си условия на живот, в които всеки сам убива, за да се храни. Колко от нас биха били вегетарианци?pechas написа:На "природа" викаме да убиеш животно и да го изядеш. Ти не си го убил. Получаваш го наготово. Ако трябваше сам да го убиеш сигурно щеше да си вегетарианец. Много хора със сигурност щяха да са.
Ако лъвът можеше да измисли пушка, нямаше да разчита на зъбите и ноктите си и да рискува с рогата на тревопасните. А за какво сме създадени, не се наемам да кажа.pechas написа:ние нямаме остри зъби и нокти, не бягаме бързо, следователно не сме създадени да убиваме и да ядем месо.
Много пушачи живеят повече от други непушачи. Това нито прави цигарите по-малко вредни, нито месото - по-малко полезно.pechas написа:Милиони вегетарианци живеят здрави.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Вчера с KFC-то
ми донесоха Вавилон.
Много добър!
Много добър!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Ако възприемаш животното единствено като пържола няма смисъл да споря с теб и да се опитвам да те убедя в каквото и да било. В описаните от теб условия за живот би било много по-лесно да ядеш плодове и зеленчуци, от колкото да бягаш и да дебнеш дивеч и пак хората нямаше да са ТОЛКОВА зависими от месото. Не мога да кажа какво щеше да направи лъва ако можеше да измисли пушка, важното е , че само ние имаме пушки. А колкото до "Много пушачи живеят повече от други непушачи" това съвсем не е вярно! Изобщо не са много тези изключения. Дали месото е полезно решете сами за себе си. Вярно е, че е богато на протеини, но също така чрез него се предават десетки смъртоносни болести, описани във филма.
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
А какво ще кажете за "числото 23" ? Гледал ли е някой този филм? Придизвиква такава размисъл, че може да те побърка, стига да повярваш, че всичко е свързано с 23
Филми предизвикващи сериозни размисли са: Next, Ефектът на пеперудата, Final Destination. Тези три те карат да се замислиш, върху нещата, които правиш всяка секунда, защото от едно фатално решение може да провалиш нечий живот. И можеш ли да избягаш от съдбата? Съдба ли е и числото 23, или е просто грешно взето решение?
Мога да ви дам и друга тема за размисъл, от не толкова провокативен филм като "Enchanted". Кое предизвиква размисъл в мен ли? Защо хората спират да са така ентусиазирани като Жизел? Защо спират да вярват в мечтите си? Защо забравят за нещата, в които вярват? Нима, ако мислим като нея, могат да ни се случат хубави неща?
От почти всеки филм мога да изкарам сериозна тема за размисъл. Но друг е въпросът, дали някой би приел тези мисли за нещо, с което си заслужава да се захване
Филми предизвикващи сериозни размисли са: Next, Ефектът на пеперудата, Final Destination. Тези три те карат да се замислиш, върху нещата, които правиш всяка секунда, защото от едно фатално решение може да провалиш нечий живот. И можеш ли да избягаш от съдбата? Съдба ли е и числото 23, или е просто грешно взето решение?
Мога да ви дам и друга тема за размисъл, от не толкова провокативен филм като "Enchanted". Кое предизвиква размисъл в мен ли? Защо хората спират да са така ентусиазирани като Жизел? Защо спират да вярват в мечтите си? Защо забравят за нещата, в които вярват? Нима, ако мислим като нея, могат да ни се случат хубави неща?
От почти всеки филм мога да изкарам сериозна тема за размисъл. Но друг е въпросът, дали някой би приел тези мисли за нещо, с което си заслужава да се захване
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- localghost
- В началото бе словото
Те последиците ще дойдат сами, независимо дали някой ще се захване. Птичият грип, лудата крава и т.н. са последици от The Meatrix. Нищо чудно скоро да изскочи някой микроорганизъм, устойчив на днешните антибиотици... като онова дето избиваше рибите във филма. Тогава ще стане интересно на всички...Himera написа: От почти всеки филм мога да изкарам сериозна тема за размисъл. Но друг е въпросът, дали някой би приел тези мисли за нещо, с което си заслужава да се захване
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
ЛОКАЛГОСТ, не мисля че Матрицата има нещо общо с лудата крава, птичият грип и т.н. Последиците от ненормалният живот вече са настъпили. Знаеш ли, колко опасни вируси има! Туберколозата смесена с вируса на СПИН води край на живота до към 24 часа. А Туберколозата все още съществува. Един такъв вирус да мутира и край. Но вирусите са един от малкото проблеми. Какво ще кажеш за замърсяването на околната среда? Последиците са вече на лице - виж, какво ненормално време е! Да не ти казвам, с какви проценти са се увеличили раково болните, инсултите и други. Какво ще кажеш за генно-модифицираните храни? Затлъстяването също е проблем!
А Матрицата, какво е? Филм, който ти показва, че ти не управляваш живота си! И то си е така. Всички сме като машини, всеки ден едно и също. Живеем в своя си свят и не виждаме глобалните проблеми, които са на лице. Все някой управлява света, или поне това са няколко човека, които имат толкова много власт, че контролират кое как ще стане. Всеки работи за някой, а големите босове работят за още по-големите... Веригата е голяма.
Но това, че разните клонирани агентчета контролират нещата- НЕ. Това, че сме заспали дълбок розов сън- също не го приемам! Но виж, това че живеем в един коловоз е по-правилното мислене!
А Матрицата, какво е? Филм, който ти показва, че ти не управляваш живота си! И то си е така. Всички сме като машини, всеки ден едно и също. Живеем в своя си свят и не виждаме глобалните проблеми, които са на лице. Все някой управлява света, или поне това са няколко човека, които имат толкова много власт, че контролират кое как ще стане. Всеки работи за някой, а големите босове работят за още по-големите... Веригата е голяма.
Но това, че разните клонирани агентчета контролират нещата- НЕ. Това, че сме заспали дълбок розов сън- също не го приемам! Но виж, това че живеем в един коловоз е по-правилното мислене!
наистина се извинявам ако е споменаван досега, но ми идва прекалено много да чета всичко
НЕВИДИМИТЕ ДЕЦА: 7 малки филма от 7 различни режисьора за съдби на децата от различни части на света. много е силен, но е тежичък, предупреждавам
НЕВИДИМИТЕ ДЕЦА: 7 малки филма от 7 различни режисьора за съдби на децата от различни части на света. много е силен, но е тежичък, предупреждавам
съжалявам за офф-топика, но смея да твърдя, че много от филмите са доста спекулативни. да не говорим, че в крайна сметка последните 100 години средната продължителност на живота драстично е увеличена, въпреки химикалите, junk food, hiv. мутациите на вирусите са на случаен принцип. един вирус не мутира от антропогенното въздействие. гм храни... на никого не е пораснала опашка.Himera написа:Един такъв вирус да мутира и край [...] Да не ти казвам, с какви проценти са се увеличили раково болните, инсултите и други. Какво ще кажеш за генно-модифицираните храни?
нямам против да се опонира. но трябва да се гледа реалистично, пак повтарям, някои от тези филми са много тенденциозни и спекулативни.
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Дори и Discovery ли? Защото там ги гледах тези нещица за вирусите...begemot_ написа:съжалявам за офф-топика, но смея да твърдя, че много от филмите са доста спекулативни. да не говорим, че в крайна сметка последните 100 години средната продължителност на живота драстично е увеличена, въпреки химикалите, junk food, hiv. мутациите на вирусите са на случаен принцип. един вирус не мутира от антропогенното въздействие. гм храни... на никого не е пораснала опашка.Himera написа:Един такъв вирус да мутира и край [...] Да не ти казвам, с какви проценти са се увеличили раково болните, инсултите и други. Какво ще кажеш за генно-модифицираните храни?
нямам против да се опонира. но трябва да се гледа реалистично, пак повтарям, някои от тези филми са много тенденциозни и спекулативни.
И още нещо, за което не си осведомен - има хора, наистина малък брой, но все пак има такива, които се раждат с опашки, досъщ като тези с повече ребра, няколко бъбрека и т.н.
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Бегемот, като на някой му орасне, ще ли си доволен?
Впечатлява ме еднопистовата дейност на мозъците на някои хора и елементараната им логика.
Ти за генетика чувал ли си? Генетично изменените храни не ти правят нищо. Може и на децата ти нищо да им няма. След това обаче ще стане страшно.
Не, нещата са преувеличени, но наистинса е по-лесно да си мислиш, че това е много шум з анищо, токолкото да се стреснеш от реалността.
Иначе - "Най-дългия годеж" гледах вчера и много ми хареса, препоръчвам.
Впечатлява ме еднопистовата дейност на мозъците на някои хора и елементараната им логика.
Ти за генетика чувал ли си? Генетично изменените храни не ти правят нищо. Може и на децата ти нищо да им няма. След това обаче ще стане страшно.
Не, нещата са преувеличени, но наистинса е по-лесно да си мислиш, че това е много шум з анищо, токолкото да се стреснеш от реалността.
Иначе - "Най-дългия годеж" гледах вчера и много ми хареса, препоръчвам.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
аз съм чувалА за генетика, по една малка случайност съм 4ти курс молекулярна биология. и мисля, че съм прочела по темата малко повече от вас. Химера, вярно е, получават се всякакви мутации, но това не дължи конкретно на използването на ГМО. Енея, "след това ще стане страшно"... не мога да го възприема като сериозно твърдение, и мисля, че нападките ти не са уместни, защото аз просто изложих мнение.
филма за вируса на птичия грип по дискавъри съм го гледала. и вирусология съм го учила. това което дават е възможно, но с определена вероятност, която не е чак толкова голяма, за да треперим. Има си и конкретни мерки. Както за птичия грип, така и за други вируси е възможно да мутират, но това се случва в природата, с или без хора, така че не виждам какъв е проблема.
отново съжалявам за оф-топика, ако желаете дискусия за ГМО - има си съответен раздел. но нямам намерение да споря с хора, които не са достатъчно компетентни, защото няма как да погледат под друг ъгъл на нещата, а се позовават единствено от чуто-недочуто по разни научно- и недотам научно популярни филмчета и статии
за да не съм съвсем офф: препоръчвам филма Waking Life
edit: аз по дискавъри съм гледала и the future is wild но това не значи, че така ще стане. а и туберкулозата не е вирус
филма за вируса на птичия грип по дискавъри съм го гледала. и вирусология съм го учила. това което дават е възможно, но с определена вероятност, която не е чак толкова голяма, за да треперим. Има си и конкретни мерки. Както за птичия грип, така и за други вируси е възможно да мутират, но това се случва в природата, с или без хора, така че не виждам какъв е проблема.
отново съжалявам за оф-топика, ако желаете дискусия за ГМО - има си съответен раздел. но нямам намерение да споря с хора, които не са достатъчно компетентни, защото няма как да погледат под друг ъгъл на нещата, а се позовават единствено от чуто-недочуто по разни научно- и недотам научно популярни филмчета и статии
за да не съм съвсем офф: препоръчвам филма Waking Life
edit: аз по дискавъри съм гледала и the future is wild но това не значи, че така ще стане. а и туберкулозата не е вирус