За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
sims
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sims »

Бъдещи колеги в СУ, виждам, че усилено коментирате възможността тази година да има предварителен изпит по БЕЛ и искам да отбележа, че Факултетът по славянски филологии вече е с нов Декан - проф. дфн Панайот Карагьозов. Нов Декан - нова възможност за предварителен изпит :lol:
Another day's gone ..another day you have spent alone. Thinking about her ..tears in your eyes a true sacrifice ..always and never! You gotta move on ...
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

От твоите уста в Божиите уши :) Дано новото хуманитарно насочено ръководство начело с проф. Иван Илчев ни накара да се усмихнем (поне в началото на изпита, за после ноие ще се потрудим, няма как).
Don't think you are, know you are!
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Re: За кандидатстващите през 2008

Мнение от Corlic »

Здравейте.

Аз съм '89 но кандидатствах миналата година ( какво да се прави амбициозни родители - пращат децата си на даскало на 6 :) )

Айде набори чакам ви в ФКНФ.... Пък ако сте и по случайност в някоя специалност която лекциите й са в ЦИЕК ще се "сдушим" :) .
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети

Re:

Мнение от Silmarien »

lisichora написа:natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...
Това ми звучи като много добра новина :) Значи мога да не се тревожа за матурите, понеже няма да ми влияят на бала, така излиза нали :alien:
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

А пък моят въпрос е следният-ако балообразуваща ще е математиката, може ли да не държа матура по математика и оценката да ми се формира само от оценката от задължителната и профилиращата подготовка?
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура. :D
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Re:

Мнение от Vissonia »

lisichora написа:Ахам...Аз.. :D
Тя(скандинавистиката) ще ми е първо желание с английския, само че ми трябва доста учене...Ей сега се върщам от урок по английски и имам още много много да уча, за да мога да докарам някакъв бал, който да е поне близо до този на скандинавистиката, че тя е с един от най-високите...Ти и ти ли си се насочила към тези "извратени" филологии, както ги наричам аз... :wink:

Ох мило, да да тези :oops:

Ихааа кеф.Яснота...малко :)
NO EDGE!
Аватар
Heilagr
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: четвърти

Мнение от Heilagr »

Май напливът за "извратените" филологии ще е доста голям като гледам :D :D
Скандинавистиката ми лежи на сърцето от няколко години, ама дали ще стане...времето и немският ми ще покажат :D :roll:
Успех на всички бъдещи колеги и колежки от ФКНФ (и не само) :)
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

lisichora написа:Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура. :D
Ами решението в случая е математика като трета матура, защото, ако не си харесаш оценката, не ти я вписват никъде ;) И ще си прежаля английския за втората и готовооо :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”