За кандидатстващите през 2008
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- sims
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Бъдещи колеги в СУ, виждам, че усилено коментирате възможността тази година да има предварителен изпит по БЕЛ и искам да отбележа, че Факултетът по славянски филологии вече е с нов Декан - проф. дфн Панайот Карагьозов. Нов Декан - нова възможност за предварителен изпит 
Another day's gone ..another day you have spent alone. Thinking about her ..tears in your eyes a true sacrifice ..always and never! You gotta move on ...
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...
-Оценки от ЗП, ЗИП, ПП: всички предмети и оценките им. Това е средното аритметично от годините. Средно аритметично от всички средно аритметични оценки през годините.
-Оценки от зрелостни изпити: оценките от двете ти матури. При теб БЕЛ и математика. Средно аритметично от двете оценки.
-Общ успех на дипломата: Формира се от средно аритметично на двете средни аритметични(ЗП и ДЗИ).
Така ще е системата, четоха ни го на наредба преди доста време. Но в цялата тая средно аритметична лудница СУ няма да се интересува от матурите, поне засега...
Re: За кандидатстващите през 2008
Здравейте.
Аз съм '89 но кандидатствах миналата година ( какво да се прави амбициозни родители - пращат децата си на даскало на 6
)
Айде набори чакам ви в ФКНФ.... Пък ако сте и по случайност в някоя специалност която лекциите й са в ЦИЕК ще се "сдушим"
.
Аз съм '89 но кандидатствах миналата година ( какво да се прави амбициозни родители - пращат децата си на даскало на 6
Айде набори чакам ви в ФКНФ.... Пък ако сте и по случайност в някоя специалност която лекциите й са в ЦИЕК ще се "сдушим"
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
Re:
Това ми звучи като много добра новинаlisichora написа:natalivt, ето как са нещата с оценките от матури и от години. В дипломата ти ще пише:
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
А пък моят въпрос е следният-ако балообразуваща ще е математиката, може ли да не държа матура по математика и оценката да ми се формира само от оценката от задължителната и профилиращата подготовка?
Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура.
За СУ(както и за УНСС, ВТУ и Тракийския) ще се разбере до края на месеца за кои специалности ще се приема матурата. ДО 14.02. ще имаме и справочниците, за да си изберем втората матура.
Re:
lisichora написа:Ахам...Аз..![]()
Тя(скандинавистиката) ще ми е първо желание с английския, само че ми трябва доста учене...Ей сега се върщам от урок по английски и имам още много много да уча, за да мога да докарам някакъв бал, който да е поне близо до този на скандинавистиката, че тя е с един от най-високите...Ти и ти ли си се насочила към тези "извратени" филологии, както ги наричам аз...
Ох мило, да да тези
Ихааа кеф.Яснота...малко
NO EDGE!
- Heilagr
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: четвърти
Май напливът за "извратените" филологии ще е доста голям като гледам
Скандинавистиката ми лежи на сърцето от няколко години, ама дали ще стане...времето и немският ми ще покажат
Успех на всички бъдещи колеги и колежки от ФКНФ (и не само)
Скандинавистиката ми лежи на сърцето от няколко години, ама дали ще стане...времето и немският ми ще покажат
Успех на всички бъдещи колеги и колежки от ФКНФ (и не само)
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами решението в случая е математика като трета матура, защото, ако не си харесаш оценката, не ти я вписват никъдеlisichora написа:Може, но имай предвид, че с новите неща, които казаха има 7 университета, в които приемат матурата като изпит за влизане за ВСИЧКИ специалности. И Техническия е сред тях- остават си им и двата изпита, но си избираш...Може и матура.