Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Forester
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Нямам думи...Tripio написа:.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?
от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
- DiStuRbeD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.
‡...GeT LoSt In Th3 deeP DaRk Spac3...‡

- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
О, има доста хора, които си пафкат най-спокойничко из коридорите на Ректората - доста грозна гледка! Ако това е удоволствие за някои, то за други това е възмутимо, или поне уронващо авторитета на СУ. И до колкото разбрах темата е относно пушенето в сградата, не извън нея...!DiStuRbeD написа:въпреки, че вече не пуша, понякога когато напрежението ми идва в повечко палвам по някоя цигара. не виждам как може цял ден да си на лекции, и в малкото свободно време да ти забранят единственото удоволствие, което ти остава. особенно, ако пушиш извън сградата, в някоя градинка и не пречиш на никого.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
-
ninka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз също приветствам такива инициативи за опазване на здравето и културата-все пак това е университет,а не квартално кафене,където ако не ти харесва отиваш в другото!Не знам дали ние студентите можем да направим нещо по въпроса(тези които не пушим),но ако "власт имащите' в софето се заемат да намерат пари за пушални,ще бъде прекрасно!!
''Две неща на този свят са бeзкрайни:човешката глупост и вселената.За второто не съм съвсем сигурен"(Алберт Айнщайн)
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re:
Еееее, Tripio, кво се излагаш ся...Tripio написа:.. тия 19 000 непушачи дето умират от цигарен дим, дали нямаше да умират от нещо друго ако ги нямаше цигарите?
от гледна точка на пушачите димът е ваш проблем...
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Re:
Поклон !Crematory написа:А на пушачите ви е много лесно да се оправдавате с ядрени оръжия, докато увреждате деца в утробите. Продължавайте. Дано със собствените ви не се случи.
Така мога да разбера убиеца понякога и аз съм изпадал в бесове,
може и да му е приятно да отнема живот, но той поне го осъзнава,
да може да има и други проблеми по земята но за мен самосъзнателното самоунищожение на една разумна раса (последствие от пушенето което даже не е приятно, според сведенията на мои познати) е най важният проблем за обсъждане,
Пред демона "Цигари" се преклони и баща ми, той не е сред живите, мир на праха му,
но ако според вас си заслужава да умрете от гладна смърт и то е заради липса на храна' продължаваите да се тровите но преди това се затворете в стая без никаква вентилация и си пушете колкото ви душа иска... поне ще си спестите гладната смърт, нали ? Ще си отидете по по-приятен начн от другите пушачи преди вас които са си докарали по някои рак, пък и ще спасите нас от същата участ...
И ние ще ви запомним като идиотите умрели в почит на човешката глупост и мания за самоунищожение, нали си заслужава?
My will be done!!!
- localghost
- В началото бе словото
Re:
А пък един приятел, дето пуши по 3 кутии парламент на вечер!!!! (на алкохолна вечер, не по принцип, но иначе пак си пафка), като отиде на общ преглед, докторчето му каза:sientelo написа:Даам, това е горчивата истина,защото и на мен ми казаха абсолютно същото за белите ми дробове , а на мен ми остана само "приятната изненада " от тази новинаduh_navodneniq написа:.....като ходих на лекар последно и ми правиха снимка на гърдите ме питаха дали пуша... Ама защо не? Нищо, че дори не съм пробвал... Говорим за права и равноправие, нали Иве? А припомни си Кант какво казва за това, докъде ти се простира свободата...Ice_Spirit написа:Съветвам непушачите да продължават да се заблуждават,че ще живеят по-дълго от нас,пушачите.![]()
![]()
![]()
Нямам нищо против пушачите - тровете си се, ама не тровете нас...
![]()
това да си пасивен пушач е по-лошо отколкото ако си пушач, но в този свят едва ли можем да избягаме някъде от цигарения дим, който е навсякъде около нас
![]()
- Браво момче, какво спортуваш?
А тоя дивак пие като руски обущар. Не вярвайте безрезервно на докторите, още по-малко на фармацевтите, защото човекът не е компютър и много често се случват изключения при хората.
- javortomov
- Драскач
- Специалност: МО, ЮФ
- Курс: втори
Re: Защитете непушачите!
Истината е че повечето закони относто защитата на непушачите в България едва ли скоро ще се спазват и това е много просто обяснимо. Спомням си че според статискиката 48% от хората в България ( може би има някакво възрастово ограничение) пушат. Това вкючва 1/2 от хората които държат заведения в които не се спазва закона както и 1/2 (средно) от проверяващите дали се спазва закона. Не смятам че това е нормално.
По нагоре се спомена за свободата и т.н. Най добро впечатление ми прави когато някой пушач пита другите около него дали може да пуши. При такива ситуации вече другите (ако се съгласят, в повечето случай аз се съгласявам просто защото са ме попитали) разбират и приемат рисковете и пушача не носи особена отговорност за това.
По нагоре се спомена за свободата и т.н. Най добро впечатление ми прави когато някой пушач пита другите около него дали може да пуши. При такива ситуации вече другите (ако се съгласят, в повечето случай аз се съгласявам просто защото са ме попитали) разбират и приемат рисковете и пушача не носи особена отговорност за това.
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Пушачите са като циганите - "вечно дискриминирани".
Последно промяна от THE_PARASITE на 10 Фев 2008, 19:57, променено общо 1 път.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Ние още не сме се научили къде
и как да си слагаме боклука, вие
за пушенето. Супер-мизерници сме
и това младите хора - 19-20 годишни.
И аз съм пушач и аз мразя дима, старая
се да не пуша в закрити помещения и
да не преча на хората, които не пушат.
Когато обаче се съобразяваш с всички
налични забрани пак ти излизаш преца-
кан, защото на мен пък ми писна от боклуци
из аудиториите (а за тоалетните да не говоря),
които са оставени и от непушачи. Никой
с никого не се съобразява - това е.
и как да си слагаме боклука, вие
за пушенето. Супер-мизерници сме
и това младите хора - 19-20 годишни.
И аз съм пушач и аз мразя дима, старая
се да не пуша в закрити помещения и
да не преча на хората, които не пушат.
Когато обаче се съобразяваш с всички
налични забрани пак ти излизаш преца-
кан, защото на мен пък ми писна от боклуци
из аудиториите (а за тоалетните да не говоря),
които са оставени и от непушачи. Никой
с никого не се съобразява - това е.
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Принципно съм ЗА забраната за пушене на обществени места, въпреки че съм пушач...Това би довело до 2 неща:1.ще пуша по-малко 2.Няма да вредя на околните 
Правист,1ви курс,2ра група
I'm a believer
I'm a believer
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
аз съм абсолютно против забраната за пушене на обществени места.
разделението на зали за непушачи и зали за пушачи е оптимален вариант.
всеки има право да се трови щом го желае. като на някого толкова му пречат цигарите- да си виси в сепарето за хипохондрици.
аз съм непушач. да, подпушвам от време на време, но това е колкото да имам нещо в ръката си.
обаче
1. веднъж се живее. не можеш да забраняваш на хората да живеят както пожелаят. като искаш да живееш 1000 години- живей си. знаеш къде ти е сепарето. Nonsmokers die healthy.
2. представете си Сартр без цигара, Хемингуей без уиски, Керуак без дрога, Ницше без сифилис, Кастанеда без гъби и Кърт Вонегът без опити за самоубийство. Успяхте? Честито. Вие току що ебахте майката на най-хубавото в световната литература.
сега си представете Рей Чарлз без хероин, Бийтълс без гъби/хероин/трева/каквотонамерят, Ерик Клептън без кока, Пийт Тауншенд и Сид Барет без LSD, Janis Joplin без кока, Jimi Hendrix без всякаква дрога и Джон Бонъм без алкохол. Честито. И музиката отиде на кино.
а няма да говоря за романтиците в поезията. Английският романтизъм тръгва от ОПИУМА.
а пък финансовият аспект. пълна легализация на всички наркотици + проституцията ще реши почти всички проблеми на държавния ресурс и ще ограничи до краен предел организираната престъпност.
поне според мен.
разделението на зали за непушачи и зали за пушачи е оптимален вариант.
всеки има право да се трови щом го желае. като на някого толкова му пречат цигарите- да си виси в сепарето за хипохондрици.
аз съм непушач. да, подпушвам от време на време, но това е колкото да имам нещо в ръката си.
обаче
1. веднъж се живее. не можеш да забраняваш на хората да живеят както пожелаят. като искаш да живееш 1000 години- живей си. знаеш къде ти е сепарето. Nonsmokers die healthy.
2. представете си Сартр без цигара, Хемингуей без уиски, Керуак без дрога, Ницше без сифилис, Кастанеда без гъби и Кърт Вонегът без опити за самоубийство. Успяхте? Честито. Вие току що ебахте майката на най-хубавото в световната литература.
сега си представете Рей Чарлз без хероин, Бийтълс без гъби/хероин/трева/каквотонамерят, Ерик Клептън без кока, Пийт Тауншенд и Сид Барет без LSD, Janis Joplin без кока, Jimi Hendrix без всякаква дрога и Джон Бонъм без алкохол. Честито. И музиката отиде на кино.
а няма да говоря за романтиците в поезията. Английският романтизъм тръгва от ОПИУМА.
а пък финансовият аспект. пълна легализация на всички наркотици + проституцията ще реши почти всички проблеми на държавния ресурс и ще ограничи до краен предел организираната престъпност.
поне според мен.