За или против новините на турски език по БНТ
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: За или против новините на турски език по БНТ
имам познати от другите университети, които с удоволствие ще се разпишат, а те от своя страна ще предадът на други.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Никой не е упълномощен да представлява виждането на студентите, но наред с мнението си като гражданин, моята гражданска позиция е и позиция на студент в най- старото и престижно висше учебно заведение в България.tamerlan написа:Само недейте да афиширате простотията си като представите ли на студентите от СУ, моля
Относно самата петиция...така и не се сетих онлайн ли ще е или в класическата и форма.
Ако е на хартия, ще трябва да се изпълнят няколко задължителни изисквания
1)На всеки лист да е написано, за какво точно се подписваш, за това трябва да посланието да е максимално точно, кратко и ясно.
2) За да е валиден всеки подпис, трябва да фигурира ЕГНто на гражданина, а взимането на чуждо ЕГН, без регистрация в Комисията по защита на личните данни е НЕЗАКОННО!!!
3) За регистрация в Комисията (до колкото знам) ни трябва НПО...и те така
....трябва да помислим в/у тези дребни детайли ако искаме действително да постигнем някакъв ефект...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Държа да се подчертае. Щото всъщност става въпрос за глуповати люде със сериозни спънки в мисленетоJoker написа:Не става въпрос за представители на студентите, а за студенти
- renesanz
- Легендарен флуудър
да,и на мен не ми звучи добре телевизионери,ама не измислих другоJoker написа:Мисля си:
1. Добре е да се каже, че петицията е на студенти, а после могат да се подписват и всякакви други.
2. Това телевизионери звучи много кофти в петиция в защита на българския език...
3. Ми, махнете конкретните неща, които не знаете или вижте в Гуглата...
търсих в google няма дати и такива неща,това в скобите няма да се пише.
ще напишем, че е от група студенти,който не иска няма да се подписва
все пак трябва да я напишем в добър тон,за да поне я прочетат.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Няма такива нахалници!!!Али Осман Имамов се похвали, че ако пожелае може да комуникира на патагонски и английски език. Не е нормално да се рекламира строеж на църкви по БНТ и толкова много да се говори за православието, след като всеки четвърти в България не изповядва тази религия, смята Имамов.
Точно. Т'ва са много сериозни аргументи. Но неиздръжливи...В България всички има равни права и равни задължения, а отделните етноси нямат никакви привилегии според конституцията, категоричен бе Каракачанов. Според него, ако ще има новини на турски език, трябва да се пуснат и такива на арменски и еврейски. Депутатът от БНС смята, че голяма част от етническтие общности в България през последните 16 години не се опитват да се интегрират, а се дезинтегрират. Той смята, че много по-голям проблем е фактът, че етническите общности не разбират новините на български език.
Големи партии подкрепят идеята. Атака, ВМРО... БНС... Т'ва е хубаво... Можем да се свържем с хора оттам. Да, можем.
EDIT: На Атака ще им кажем последно
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
За успокоение на Тамерлан - аз лично няма да посочвам студент ли съм и къде уча. Рилакс, бейби!
Дичоу, засега се спираме на електронен вариант, което значи, че строгите изисквания в оформлението, за които говориш, няма да бъдат съблюдавани.
renesanz, James & Joker, все едно нищо не сте написали
Триете някой мой слаб пасаж и после ми казвате какво съм написал там с други думи
По-сериозно!
А, и "приумицата" е точно на ръководството на телевизията. А после лекинко загатваме:
Дичоу, засега се спираме на електронен вариант, което значи, че строгите изисквания в оформлението, за които говориш, няма да бъдат съблюдавани.
renesanz, James & Joker, все едно нищо не сте написали
А, и "приумицата" е точно на ръководството на телевизията. А после лекинко загатваме:
Към всички - АБЕ КАКВИ "АТАКА", БНС, ВМРО...!?! Дайте просто да я напишем тази петиция, да я качим на сайта, пък после ако ще и Владо Кузов да се подписваЦиндил-Пиндил написа:Чрез тази петиция изразяваме съмнението си, че излъчването на такава програма няма за основна цел информирането на своите зрители, а защитаването на определени политически интереси.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Т'ва с политическите интереси не става. Веднага ще ти кажат "Докажи го."
Но "Чувствам се обиден като гражданин и данъкоплатец" върви, без "гък" да могат да ти кажат.
Но "Чувствам се обиден като гражданин и данъкоплатец" върви, без "гък" да могат да ти кажат.
- Fever
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: Fever
- Обратна връзка:
Приемам предложението на Циндил, такъв текст е много добре да бъде включен.
Мисля да включим и някакъв пасаж, в който изключително подчертаваме партийната си необвързаност и, че нашата позиция е абсолютно и само студентска. И то наистина е така, тук всички сме с доста различни партийни интереси, има и аполитични люде, но е факт, че всички ни дразни това и ни обединява.
След изготвянето на финалната версия на петицията и събирането на достатъчно добър брой гласове, може да действаме както Jamesmagno предлага, а именно - да я изпратим чрез официалните сайтове на партиите, посочени от него, до самите партии. Аз предлагам задължително преди това и да уведомим големите интернет медии и портали, но пак казвам - когато му дойде времето.
Мисля, че от нищо и никаква идея, петицията се развива добре.
Мисля да включим и някакъв пасаж, в който изключително подчертаваме партийната си необвързаност и, че нашата позиция е абсолютно и само студентска. И то наистина е така, тук всички сме с доста различни партийни интереси, има и аполитични люде, но е факт, че всички ни дразни това и ни обединява.
След изготвянето на финалната версия на петицията и събирането на достатъчно добър брой гласове, може да действаме както Jamesmagno предлага, а именно - да я изпратим чрез официалните сайтове на партиите, посочени от него, до самите партии. Аз предлагам задължително преди това и да уведомим големите интернет медии и портали, но пак казвам - когато му дойде времето.
Мисля, че от нищо и никаква идея, петицията се развива добре.
- Fever
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: Fever
- Обратна връзка:
Аз също.Joker написа: Обичам да защитавам загубени каузи....
Във ФКНФ също биха се подписали солиден брой хора, гаранция.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тия дни пускаме форума на НБУ.
От мен - Нов български 
В ИФ също ще върви като сладолед на плажа.... Ох, морето.....
Пуснете я в petition.bg и ще я разпростаним и в разни други форуми като линк. Мисля, ВМРО и др ще ни подкрепят доста масово!
Пуснете я в petition.bg и ще я разпростаним и в разни други форуми като линк. Мисля, ВМРО и др ще ни подкрепят доста масово!
- renesanz
- Легендарен флуудър
аз просто замених не добре звучащи пасажи с по-учтиви.родоотстъпническо не е дума за тая петиция
айде Циндил да направи разширен вариант на моя вариант
в много форуми я видях тази тема,обаче всеки чака друг да се сети да направи нещо
колегите ще я подпишат,това е последния проблем,ама мислите ли,че медиите ще искат да я пуснат пред "широката общественост"

а и мисля,че Атака няма да ни е от полза,ние не издигаме лозунга "турците вън",просто искаме да покажем,че не сме съгласни и имаме право на мнение...все пак.
в много форуми я видях тази тема,обаче всеки чака друг да се сети да направи нещо
а и мисля,че Атака няма да ни е от полза,ние не издигаме лозунга "турците вън",просто искаме да покажем,че не сме съгласни и имаме право на мнение...все пак.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
Може би да пуснем линк в сайта на БНТ и на БТА, пък и където се сетим.... Дали БТВ или Нова Тв няма да се забавляват за сметка на конкурента БНТ, например... 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
БНТ отдавна не е конкурент на никой...освен на 10та глуха (щото са в 9та)....Joker написа:Може би да пуснем линк в сайта на БНТ и на БТА, пък и където се сетим.... Дали БТВ или Нова Тв няма да се забавляват за сметка на конкурента БНТ, например...
Но как може да ме задържа на техния канал програма съдържаща образователни филми за живота на циганите, турците..."любимите" на всички документелни филми за размножаването на леопардите на Chanal France International...+ споменатите вече новини на турски...и т.н
Крайно време е, ако действително има претенциите да е ОБЩЕСТВЕНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ...да започне да се всушва какво и говори обществото...за това подкрепям с 2 ръце инициятивата..и ще правя каквото мога за да я разпространя... и подпомогна
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
^ Ей, тва в подпис ти, голЕма мъка, а?