Специалности в ФСлФ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Специалности в ФСлФ

Мнение от axinora »

Аз съм от набор 89 и вече се ориентирах към ФслФ, защото българския език и литература ми е най-силният предмет. Интересувам се от това, коя точно специалност от факултета да избера. Каква ви е натовареностт през седмицата? Май Българска филология ще е най-спокойно,а? Ще съм благодарна за всеки съвет от каки и батковци:) И стискайте палци догодина да сме колеги:)
Аватар
xgirl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: Специалности в ФСлФ

Мнение от xgirl »

В първи курс на всички им е натоварено .... славянските филологии и балканистиката имат повече часове май,но се води,че нас ни мъчат най-много :lol:
Има някаква истина и в това,но е кофти само първия месец докато свикнеш с ходенето на лекции,начина на учене и писане на домашни и т.н :)

Аз съм 1 курс българска филология.Ще ти кажа по колко часа имам на ден :)
Понеделник - от 10 до 16
Вторник - от 8.30 до 12
Сряда - от 12 до 18
Четвъртък - от 8.30 до 18 ( като от 10 до 12 е почивка)
Петък - от 15 до 17

Няма да те лъжа,че е лесно :) но ако наистина искаш да учиш в този факултет мисля,че това е най-добрата специалност тук :)
Не е важно колко силно удряш,а колко удара можеш да понесеш.Така се раждат победителите.
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

Наистина благодаря за информацията. Аз си знам, че ако си сигурен какво искаш да учиш няма нищо непосилно:)
Ако всичко е наред догодина ще сме колеги. Благодаря отново и желая успех с изпитите!
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rueva »

Аз не уча в този факултет, но при всички положения специалностите във ФслФ ми бяха почти най-отпред в листата. моят съвет е да избереш Славянска филология, не за друго, а защото дава повече възможности: учиш задължително 5 години и излизаш с магистър по Славянска филология + директно бакалавър по Българска. тоест, ако си Славянска, а не Българска, си напред с една бакалавърска степен :P естествено Българска също е много добра, но лично аз не виждам смисъл при горенаписаното :)

п.с. Знам, че факултетът като цяло е много силен.
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

Благодаря за помощта :)
Но аз всъщност не държа да изляза магистър, защото ми се иска да уча в магистърската програма "Старобългаристика", а това означава 5+1 години. Освен това аз живея в Русе и тук няма особена полза от знаене на чешки, полски и т.н. Сега по-необходим е румънският език :) А и все пак ако живота не се стече по най-хубавия начин ще стана учител по български език. Със Славянска филология, дори и с бакалавърска степен по Българска, това няма да стане безпроблемно. А и освен това един българист винаги може да си вземе втора специалност само някои от славянските езици. Аз просто много харесвам чешкия и ми се иска да го науча, но по-важно е следването да може да се съчетае с работа.
Наистина благодаря за мнението. Аз ще си мисля още...До юли месец има много вода да изтече.
успех с изпитите :)
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Следването на някоя слав. филология
трудно може да се съчетае с работа.
Часовете така са разположени, че ако
искаш да ходиш на всички, та даже и
на половината - няма такъв шеф, който
да ти плаща, че те няма. Да не говорим,
че в понеделник сме от 8 до 18 и това си
е факт, не просто написано в програмата.
axinora
Пишете, о, братя

Мнение от axinora »

Е, аз съм наясно с лошото разпределение на часовете. Но за мен няма друг начин освен паралелно да работя нещо. Все пак някоя почасова работа ще се намери в този голям, голям град :) Тази година моя приятелка се записа Славянска филология с полски и е много натоварена и затова все повече клоня към Българската филология :)
Благодаря за изказаното мнение и желая успех с блога, който разработваш (ако не се лъжа).
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”