По-малко, но да... Някакъв извратен вид...black_lady написа:А любовта не е ли приятелство
Дилемата
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: Дилемата
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Според мен си е едно съвършено приятелство,
такова в което можеш да споделиш всичко с човека до теб,
което го прави уникално, това е смисълът на любовта, винаги да имаш подкрепа.
такова в което можеш да споделиш всичко с човека до теб,
което го прави уникално, това е смисълът на любовта, винаги да имаш подкрепа.
My will be done!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Социалната среда ни дава приятели, а егоцентризма - гажета... демек човешката психика е настроена така, че да търси близки хора, приятели, общество... в гена ни е... докат любовта не е въпрос на психика и човек си избира партньора не по задължение, а от ... (не ме убивайте) скука...Tъй, тъй... основна цел на индивидите и обществото като цяло е постигнето на социална достатъчност.
Ако не мога да и отделям време, за кво изобщо съм се хващал с нея? За да тръгна с момичето, вероятно си правя сметка, че ще жертвам някои неща заради нея (особено пък мача).. - демек ако трябва да избирам - хех... то не ми се налага - като си хвана гадже, и отдавам цялото внимание и време, без да намалявам контактите с приятели, двете ми се водят независими неща, некореспондиращи на тема "време" - в случая - дори и да гледам мача, ше и се обадя, ше я взема с мен, или пък ше си го гледаме двамата на масата, хапвайки на свещи (сини - задължително! аз съм за челси)А когато на нея й се прииска да е с теб, а оня ден са били кметските избори, а и дават Шампионска лига по БиТиВиТу и ше се събирате у Пешо, че "да знаеш каква 30 инчова плазма си купи оня ден"? Тогава ко прайм?
("а пък съраунда у Пешо какъв е ... все едно сме на стадиона, баце!")
късно, вече го бях измисли, написал, че и постнал... а даже и предвидих, че някой няма да е съгласен... видиш ли за ква психо-драма иде речни приемам!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- renesanz
- Легендарен флуудър
не е по задължение много ясно,а от скука още по-малко.по-скоро от нуждата от любов.Kristo написа:.. докат любовта не е въпрос на психика и човек си избира партньора не по задължение, а от ... (не ме убивайте) скука...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е па:renesanz написа:не е по задължение много ясно,а от скука още по-малко.по-скоро от нуждата от любов.Kristo написа:.. докат любовта не е въпрос на психика и човек си избира партньора не по задължение, а от ... (не ме убивайте) скука...
защо ви е нужна тя? От душевни ценности или заради егото ви? Аз винаги свързвам любовта към някого, с егото и любовта към мене си... а да обичаш истински някого значи, не просто да си готов на всичко за него (а.к.а. - за връзката ви) - но и за себе си (а.к.а. - пак същия, щото без него няма връзка, но и без теб няма такава....)
пък и повечето са (сте) на принципа "обичам тоя дето ме обича"...
- renesanz
- Легендарен флуудър
не е вярно! аз не чакам някой да ме обича,за да го заобичам.но обичта за мен се изгражда с времето,за 1 седмица никой не може да каже,че обича. и не мисля,че всичко опира до егото и егоизма!трябва да го почувстваш,за да го обясниш. приятелите са за компания,за купон,за да ти помогнат,но любовта е много повече. може да искаш да бъдеш с някого от егоизъм,но когато обичаш няма много място за егоизъмKristo написа:
пък и повечето са (сте) на принципа "обичам тоя дето ме обича"...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
ех този Дачев, ех тази социология...Raya_Alexandra написа:Kristo написа:
Tъй, тъй... основна цел на индивидите и обществото като цяло е постигнето на социална достатъчност.
Ubi concordia, ibi victoria!
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
е тва не мога да се сдържа да не го цитирам..
щото за мен, например, любовта от пръв поглед е единствената истинска любов, всичко останало, породено с времето, е някаква привързаност или де да знам как да го определя.. но на момиче на което не съм готов да кажа "обичам те" още в началото, най-вероятно никога няма да мога да й го кажа (в смисъл, без да излъжа
)
както и да е, тва не беше много по темата..
моето мнение е, че не може да се избере едното пред другото, т.е. гаджето или приятелите - двете трябва да се допълват.. има неща които можеш да правиш само с гаджето, други пък само с приятелите, трети - и така и така
ако се получават засечки, търсиш баланс.. а най-готиния вариант е когато гаджето спада в графата "приятели", когато и двамата сте част от някаква компания примерно, тогава изобщо не се налага да избираш 
само едно нещо ще кажа: мацка, не използвай толкова смело думата "никой"renesanz написа:за 1 седмица никой не може да каже,че обича.
както и да е, тва не беше много по темата..
моето мнение е, че не може да се избере едното пред другото, т.е. гаджето или приятелите - двете трябва да се допълват.. има неща които можеш да правиш само с гаджето, други пък само с приятелите, трети - и така и така
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Хмм... Струва си да се помисли върху това.Tripio написа:любовта от пръв поглед е единствената истинска любов, всичко останало, породено с времето, е някаква привързаност
"love is overrated"
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е как да няма място за егоизъм? Чувството, че сърцето ти принадлежи на някого, както и неговото на теб, не е ли разменен двоен егоизъм спрямо емоционално-душевните качества на любимия? Идеята на ревността към любимия не е ли от егоизъм, че той ни принадлежи? Идеята за моногамията не е ли егоистична по своя характер - "един партньор, но само мой си..."? Самата идея да обичаш и да бъдеш обичан не е ли любов към егото ти, както и към чуждото такова, но на разменни начала? Демек подсъзнателно двама души се навиват да си обичат "личностите" - демек егоцентричното начало е заложено у тях. И как би обичал някого, просто заради самата идея да обичаш някого, идваща уж от нещо необяснимо, някаква свръх-сила, някакво чувство? Всички човешки чувства са обясними, дори и любовта. Нали понякога казваме, че "двама души са родени един за друг" - е, питам аз - как се определя дали ше си паснат? Нима разбираме и тяхно вътрешно усещане за любов?renesanz написа: не е вярно! аз не чакам някой да ме обича,за да го заобичам.но обичта за мен се изгражда с времето,за 1 седмица никой не може да каже,че обича. и не мисля,че всичко опира до егото и егоизма!трябва да го почувстваш,за да го обясниш. приятелите са за компания,за купон,за да ти помогнат,но любовта е много повече. може да искаш да бъдеш с някого от егоизъм,но когато обичаш няма много място за егоизъм
Не съм съгласен, че любовта е надценявана... по-скоро човешкия егоцентризъм е подценяван... Аз бих направил всичко, за някоя, която обичам... но това не идва от факта, че съм ангелче-небесно и обичам принципно да се жертвам. Това идва от егото ми, идеята, че го правя, защото и го ДЪЛЖА, защото тя ми дава всичко, което търся, но АЗ-ът търси само материята, а ЕГО-то търси душевните блага... тоест аз не искам пари от нея, искам подкрепа, разбиране, доверие... т.е. - тези неща ги иска егото... (ми)
Бях си формулирал малко идеики по темата:
1. Няма обич, без омраза
2. Няма чувства без логика
3. Всичко може да се обясни с две неща - случайност и егоцентризъм
4. Всички хора МОГАТ да обичат и да мразят
5. Любовта е сляпа, глуха, няма, без осезание, но всичко това не и пречи да се развива
6. Нищо не е само материя или само душевност... а комбинация в пропорции от двете
7. Любовта и обичането са различни неща - любовта е към хората, обичането - към предметите, дейностите, шоколада, хубавите коли и т.н.
8. Единствения, който може да те обича такъв, какъвто си, си самия ти...
9. сори, номер девет не съм измислил
10. Навсякъде има любов, но обикновенно ние виждаме 1 нейно проявление.. това, с което сме свикнали...
пс: philosophy mode - turn off!
- Sasko™
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Абе всичко почва с приятелството
Защото вече двамата души си познават мириса на чорапите и това ги отделя от групата им като една двойка, която може да просъществува дълго според мен

What I've got you've got to give it to your mamma
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
Моето гадже е и най-добрият ми приятел....мога да му споделя абсолютно(ама абсолютно) всичко....неща,които биха ме отвратили от някого, намирам за сладки и обикновени,щом става въпрос за него.Не ми е неудобно да обсъждам с него въпроси на всякаква тематика....
Той обаче се превърна в мой приятел след доста дълго време...преди това беше най-обикновено гадже...
Той обаче се превърна в мой приятел след доста дълго време...преди това беше най-обикновено гадже...