КСК 2008 - САМО история
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - САМО история
Еми преподавателката ми по ИСтория ми го каза(няма да и казвам името
) , но повсичко личи че ще е така,въпреки,че не е на 100% сигурно и за това питам дали някой зане нещо по въпроса 
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Да слагат всичко в камарата! Аман от далавери и нечестна конкуренция. Потресаващо е - имам познати, които ходят на уроци при даден преподавател (бивш или настоящ в СУ) с уговорката, че ще получат заглавията на ДВАНАЙСЕТТЕ, или колкото са там, финални теми. Хак да им е! Радвам се, че университетът държи на чистото си име, макар и само за фасон.
Don't think you are, know you are!
Да,и аз имам такива приятели,които ходят при някой в Историческия факултет и им казва кои теми със сигурност няма да се паднат..и те са доста..какво да се прави
.Но прочетох някъде(не съм сигурен),че от съставените теми за теглене историците теглят ''произволни'' 5-6 теми и всъщност от тях се тегли,но не съм сигурен.И ако това е така тази година пак мафията ще проработи 
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
Мафията ще си проработи, това е ясно, както е ясно, че ще има хора, които са влезли по други начини, а не поради забележителните си "познания" в областта на историята....Кой ходел на уроци при проверяващите, кой си бръкнал така по-дълбоко в джобовете...
само дето аз упорито вярвам, че ще успея да вляза където искам и без тези съмнителни методи. и естествено, пожелавам го и на вас; не се притеснявайте, ако се подготвяте както трябва, няма значение с какви хитрости ще си послужат някои индивиди - не вярвам да ви намалеят шансовете
само дето аз упорито вярвам, че ще успея да вляза където искам и без тези съмнителни методи. и естествено, пожелавам го и на вас; не се притеснявайте, ако се подготвяте както трябва, няма значение с какви хитрости ще си послужат някои индивиди - не вярвам да ви намалеят шансовете
Темите са 15. По 5 от всеки раздел.В деня на изпита се тегли една тема и 2 "контролни",за да се види,че в пликовете темите са различни,а не например във всичките 15 плика да има еднакви теми.
Колкото до тия далаверки с "на мен ми казаха,че еди коя си тема няма да се падне,или ще се падне"...още им е рано
По принцип от ИФ тяърдят,че темите се формулират вечерта преди изпита.Всеички знаем,че това не е така,както не е и само в Су(във ВИАС например миналата година 3те плика със задачите бяха направени още няколко месеца преди изпита и стояха заключени в сейф...естествено,че имаше изтичане на информация и задачите бяха предложени за закупуване на стойност 1000лв..въпроса беше да познаваш правилния човек,на който да ги предложиш..имам тази информация от един много близък мой човек,който кандидатства там миналата година)
Та за СУ...естествено,че от ИФ знаят от кои 15 теми ще се тегли мнооого преди последния ден преди изпита...но въпреки това,още е много рано да ги определят..това става към пролетта...така че,който ви казва,че отсега знаел темите,не му вярвайте,измисля си.Една приятелка миналата година ходи при преподавател от СУ,която й беше казала 15те теми за предварителния около 1 месец преди изпита
Колкото до тия далаверки с "на мен ми казаха,че еди коя си тема няма да се падне,или ще се падне"...още им е рано
По принцип от ИФ тяърдят,че темите се формулират вечерта преди изпита.Всеички знаем,че това не е така,както не е и само в Су(във ВИАС например миналата година 3те плика със задачите бяха направени още няколко месеца преди изпита и стояха заключени в сейф...естествено,че имаше изтичане на информация и задачите бяха предложени за закупуване на стойност 1000лв..въпроса беше да познаваш правилния човек,на който да ги предложиш..имам тази информация от един много близък мой човек,който кандидатства там миналата година)
Та за СУ...естествено,че от ИФ знаят от кои 15 теми ще се тегли мнооого преди последния ден преди изпита...но въпреки това,още е много рано да ги определят..това става към пролетта...така че,който ви казва,че отсега знаел темите,не му вярвайте,измисля си.Една приятелка миналата година ходи при преподавател от СУ,която й беше казала 15те теми за предварителния около 1 месец преди изпита
- Silmarien
- От дъжд на вятър
А между другото, има ли вече информация кога ще са предварителните изпити? И къде всъщност да проверя, понеже нещо не мога да се ориентирам 
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
По всяка вероятност ще са през май....но официална информация ще има не по-рано от март
- Silmarien
- От дъжд на вятър
Мерси многоhypnosssa написа:По всяка вероятност ще са през май....но официална информация ще има не по-рано от март
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Ами аз лично познавам много добре един професор от ИФ на СУ,та знам със сигурност едно нещо.Тази година темите няма да бъдат 15,а ВСИЧКИТЕ.Всички теми ще бъдат сложени в ''кюпа'',заради историята с журналистите.Ректорът на СУ,които е и ректор на ИФ на СУ,вече е издал наредба още в края на 2007г.,която гласи,че всички теми ще бъдат сложени на куп и от тях ще се теглят 2.Относно за предварителния изпит-той е на 11 май,но информацията не е още обявена на медийте.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Мерси за полезната информация, ^KeN^ ! Ще се оглеждаме и за официалното обявяване на датата за предварителния.
Don't think you are, know you are!
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
^Ken^, не че оспорвам истинността на думите ти, но само за информация - декан на ИФ от близо три месеца насам е доц. д-р Пламен Митев. Не виждам, следователно, как може проф. Иван Илчев да е издал наредба в края на 2007 г. като декан на ИФ, след като по това време той вече заема ректорския пост. Освен това за датите на предварителния изпит: и аз имам сигурна информация, че решенията се взимат непосредствено преди изпита - края на март - началото на април. Иначе и аз благодаря за информацията!^KeN^ написа:Ами аз лично познавам много добре един професор от ИФ на СУ,та знам със сигурност едно нещо.Тази година темите няма да бъдат 15,а ВСИЧКИТЕ.Всички теми ще бъдат сложени в ''кюпа'',заради историята с журналистите.Ректорът на СУ,които е и ректор на ИФ на СУ,вече е издал наредба още в края на 2007г.,която гласи,че всички теми ще бъдат сложени на куп и от тях ще се теглят 2.Относно за предварителния изпит-той е на 11 май,но информацията не е още обявена на медийте.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
explorer,ако прочетеш внимателно съм написал РЕКТОРЪТ на ИФ и РЕКТОРЪТ на СУ е Илчев а не деканът,но няма нищо..
А наистина относно Пламен Митев-той ще оглави и изпитната комисия тази година,но аз се притеснявам от друго.Понеже тази година изпитът е 4 4аса и по думите на Пламен Митев,трябва да бъдат намалени формулировките на някой теми,което е доста относително понятие.Примерно може би темата за първата половина на 9 век ще бъдат включени само Крум и Омуртаг..но темите са доста и кофти е,че не можем да предполагаме кое ще бъде изклю4ено и кое включено и за това трябва да учим всичко
Това е тъпо,поне да ни кажат какво да учим ! 
Учете всичко по програмата - от българи и славяни до ВСВ! 
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
^^ Безусловно се присъединявам към съвета на Joker. Разпределете си времето разумно, че да ви стигне за всички теми. Единствено, ако сте минали целия материал, ще отидете на изпита напълно спокойни и уверени в собствените си възможности, а няма да треперите, дали ще се падне някоя от "непопулярните" теми. 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
Raya_Alexandra е послушно дете и знае как се прави. Ето, миналата година ме слушкаше, учеше, папкаше и спинкаше и влезе! Дори мод стана!