КСК'08-курс по литература

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

От Козлодуй съм, kashmir. А вие сега на кой курс сте? На целогодишния или на зимния интензивен?
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

На целогодишен, до 30 март :roll: :P
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

kashmir написа:
Интересни са ми и едни момчета (седят вдясно, като влезеш), които ВСЕКИ път закъсняват - и при започването в 9 и после на почивката, а и закъсненията им са не от по минута-две :wink: Не знам дали се сещаш за тях и дали изобщо си обърнала внимание.
Е, как мога да не ги забележа :wink: А и май са към групичката на сънчовците, които не пропускат да си поспят по време на курса :D

Но.. това е, всеки сам си преценява дали и до колко са му полезни лекциите 8)
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Може и да си поспиват, не знам, далечко са ми да ги "разузная" чак толкова.
Аз също очаквах нещо доста по-различно от тези курсове като начин на преподаване (примерно - произведение - анализ на заглавие, основна идея, мотиви, образи, символи, ез.средства и т.н., според мен и за мен щеше да е по-полезно :roll: )...но какво да се прави ще ходя, че ми е жал да си хвърлям парите на вятъра :? (не че са мои :lol: ). Та мисълта ми е, че и аз съм си преценила доколко са ми "полезни" ( :) ) лекциите, но не закъснявам чак така системно :lol: Anyway, различни хора, различни поведения... :P
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

И аз забелязвам,че броят на хората,посещаващи курса,намалява с всеки следващ път. Забеляза се най-силно още на втората лекция,помните ли? Имам чувството,че намаляхме наполовина.
Включително и моя приятелка се отписа.

Аз не съм много доволна ...
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Включително и моя приятелка се отписа.
Как така се отписа? :shock:
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

толкова ли е кофти тоя курс бе хора
ИзображениеИзображение
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

Всичко е доста относително и наистина индивудуално. Всеки отива там с някакви очаквания. За мен лекциите са полезни, не съжалвям, че се записах и не бих се отписала. Но пък от година се подготвям сериозно по литература и от този курс очаквам само по-синтезирано представяне на материала, обобщения и важни изводи, а не подробни анализи, с които вече съм се запознала. Затова си мисля, че ако някой разчита единствено на този курс, вероятността да се разочарова е значителна. Не че преподаването е лошо, но останах с впечатление, че е по-скоро за аудитория, отлично запозната с материала и детайлите и целта му е да награди, а не да въведе в творчеството на авторите.

Но все пак, всичко това си остава просто моето лично мнение :wink:
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

И аз споделям твоето мнение, Anor :) Наистина това е курс за аудитория, отлично запозната с материала и всички детайли, смея да твърдя, че аз не съм към нея :P Уча си в даскало литературата, имала съм шестици досега почти всички години, обаче не съм се "зоркала" много :) Не съм учила като за изпит :wink: (това е най-точно казаното).
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Re: КСК'08-курс по литература

Мнение от Umeira »

Здравейте! А освен този целогодишен курс, имате ли идея през някоя от идните ваканции ще се проведе ли още някакъв курс по литература?
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

Почти съм сигурна, че ще има през Априлската ваканция :wink:
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Мерси за инфото, Анор :) А това май ще е проблем, ако наистина е вярно, че ще ни лишат от априлска ваканция, заради учителските стачки, които се проведоха... :|
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

К'во ти пука?АКо нямаш достатъчно отсъствия, можеш да си позволиш да "поболедуваш" малко:)Пък и не мисля, че има учител или директор, който би те изключил 1 месец преди да завършиш 12 клас.Пък и съм сигурна, че всеки ще ти влезе в положение, като обясниш как стоят нещата.:)И..дано се видим на курса през пролетта:)
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Оф, Moci, какво да ти кажа?! Имам чувството, че от всички тая година най-прецакани сме ние - завършващите... Не знам как е при вас - но в нашето даскало са станали супер стриктни - най-вече към завършващите. Каквото било миналите години - било... Сега имаме право на супер малко извинени отсъствия, а освен това - въобще не им пука за нас, камоли малко от малко да ти влезнат в положение. Отврат! С всеки изминал ден се отчайваме повече и повече, ама... ще трябва да се преборим някак си!
И аз се надявам да се видим там :) !
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

Тъй си е. И всичко е може би заради стачките.. :blackeye:
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”