Хейййй

Подфорум към Медицинския факултет

Модератор: dqvolito

krissinka_
В началото бе словото

Хейййй

Мнение от krissinka_ »

Какво става в този форум?Никой ли не учи медицина в Софийски? Аз съм Кандидат-студентка(след 2 години) и искам да си лафя с някой студент по медицина :(
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Re: Хейййй

Мнение от chubbchubb »

Учим. Просто сме малко и се познаваме лично и никой не влиза във форума. :)
Just because you can't explain it, doesn't mean it's a miracle
krissinka_
В началото бе словото

Мнение от krissinka_ »

Надявам се да имате добрата воля да ми дадете малко инфо за факултета тъй като в сайта нищо не ми отваря.Интересува ме колко са местата за момичета?И ако можете да ми покажете статистиките от минали години за баловете с които са приемали.Нивото на обучение дастатъчно добро ли е? Всичко което бихте могли да ми кажете ще ми е от полза.Благодаря Ви много предварително!
Аватар
chubbchubb
В началото бе словото

Мнение от chubbchubb »

Не мога да ти дам статистики, защото специалността е нова и ние сме първите, които учим там. Затова и не ни дадоха повече от 15 места държавна поръчка. Местата бяха за 8 момичета. Очаква се бройката да нарастне. Иначе съм много доволна.
Just because you can't explain it, doesn't mean it's a miracle
krissinka_
В началото бе словото

Мнение от krissinka_ »

Лол местата са наистина много малко.Дано до 2 години нещо се промени че наистина ми се учи медицина в добър университет.Ати с какви оценки успя да влезеш?
Аватар
DmKotev
В началото бе словото

Мнение от DmKotev »

Ако очакваш местата до 2 години да се увеличат - няма да стане. Колкото по-малко студенти - толкова по-качествено обучение(единствено може да спечелиш от това) - за справка световноизвестни университети като Харвард, Кембридж, Оксфорд приемат приблизително същата бройка(а никак не са нови медицинските им факултети). Второ - не могат току така да увеличат бройката за 1-2 години - държавата решава дали могат да се увеличат местата. За баловете погледни тема "минимални балове"
Ум царува, ум робува, ум патки пасе!
bistra
В началото бе словото

Мнение от bistra »

lele mite ne budi tolkova delovi kum kandidatstudentite i ti skoro si bil na tqhno mqsto :lol:
shte davame info kolkoto trqbva za fakulteta, hora ne se pritesnqvaite-pitaite ako mojem shte pomagame
zmey
Пишете, о, братя

Мнение от zmey »

Някой може ли да ми помогне да намеря конспект за кандидатстване и въобще някаква информация?

Не знам дали сте забелязали, но в сайта на СУ няма такова нещи като "медицински факултет", няма специалност "медицина" и всъщност няма никаква информация в тази област. Добре че поне тук ви има :)
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

zmey написа:Някой може ли да ми помогне да намеря конспект за кандидатстване и въобще някаква информация?

Не знам дали сте забелязали, но в сайта на СУ няма такова нещи като "медицински факултет", няма специалност "медицина" и всъщност няма никаква информация в тази област. Добре че поне тук ви има :)
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... /ximia.pdf
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... iology.pdf

Местата вече са 30- 18 момичета и 12 момчета.
Аватар
dqvolito
От дъжд на вятър
Специалност: медицина
Курс: първи

Мнение от dqvolito »

2010 година местата за прием са 45! 22 момчета и 23 момичета ! Баловете за прием са следните:

Информация за Медицински факултет към СУ!

ПЪРВО КЛАСИРАНЕ:

МЕДИЦИНА

Мъже
максимален бал:35.50
минимален бал:33.50

Жени
максимален бал:36.00
минимален бал:34.76

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА

Мъже
минимален бал:22.76

Жени
минимален бал:26.25

ВТОРО КЛАСИРАНЕ:

МЕДИЦИНА

Мъже
максимален бал:33.26
минимален бал:30.00

Жени
максимален бал:34.74
минимален бал:33.50
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ :)

МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Публикувай отговор

Обратно към “МФ”