Честит празник, скъпи българи... и турци???

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Re: Честит празник, скъпи българи... и турци???

Мнение от renesanz »

Jamesmagno написа:В САЩ има ли новини на испански? А на китайски?
Във Франция има ли новини на негърски? :?

:lol: :lol: :lol:
"негърски" не е език! във Франция цветнокожите си имат техен жаргон,както навсякъде. наще новини ако някой чужденец,който не е наясно със ситуацията ги гледа ще каже,че сме 2 в 1 :shock:
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
VISCOUNTESS
В началото бе словото

Мнение от VISCOUNTESS »

Познавам много хора, които са от турски произход и трябва да кажа, че те са си много готини. Не са с нищо по-различни от нас. Не знам тази тема точно за какво се отнася, дали за новините на турски език, за турците като общност или за намесата им в държавата. Но това, в което съм убедена е, че няма значение на какъв език говорят или каква религия изповядват, ако имат българско гражданство, значи са български граждани. Освен това много от тях са родени и израстнали тук и тук е тяхната родина, защото част от тях точно това чувстват. Нали знаете, домът е там, където е сърцето.
Какво като има новини на турски език. Аз пък се гордея, че в страната ми има достатъчно смела и толерантна телевизия, за да направи нещо толкова дръзко, имайки предвид обществените настроения.
И още нещо, не може да обвинявате сегашните турци, за нещата от историята. Те нито са били там, нито са воювали. Освен това не помня да съм чела в турската армия да е имало доброволци.
Между другото смятам изказването за новини на немски език в Израел за неусместно. Да, войни е имало, но колко немци днес живеят в Израел? Несъпоставимо е с населинието у нас.
И накрая една мисъл от Виктор Юго: "Не хората са военолюбци, а техните лидери..."
ИзображениеИзображение
"Never speak disrespectfully of society. Only people who can't get into it do that."
O.W., in conversation
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Евала VISCOUNTESS
Само че не съм съгласен да има новини на турски защото българският език трябва да се знае. Той е официалния.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
VISCOUNTESS
В началото бе словото

Мнение от VISCOUNTESS »

Не мисля че 20-30 мин. ефирно време го правят неофициален.
А между другото, забелязали ли сте, че все повече, особено по-младите турци, дори между себе си говорят на български. Това ми харесва много и дори понякога е трудно да познаеш, че човекът не е българин.
ИзображениеИзображение
"Never speak disrespectfully of society. Only people who can't get into it do that."
O.W., in conversation
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

VISCOUNTESS написа:Не мисля че 20-30 мин. ефирно време го правят неофициален.
А между другото, забелязали ли сте, че все повече, особено по-младите турци, дори между себе си говорят на български. Това ми харесва много и дори понякога е трудно да познаеш, че човекът не е българин.
Е в СУ е различно... Там по коридорите слушаш турска реч да се лее.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

VISCOUNTESS написа:Аз пък се гордея, че в страната ми има достатъчно смела и толерантна телевизия, за да направи нещо толкова дръзко, имайки предвид обществените настроения.
Хайде сега провери коя е телевизията, от кого зависи това и помисли защо Нова ТВ и БТВ нямат новини на турски.

Какъв процент от турците в България се въприемат като българи? А колко от тези, които го твърдят публично, са искрени? Домът е там, където е сърцето.

Никой не говори за война.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Темата за турските новини ли се оказа че е?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

не разбираш от политика...
Toto-I will remember
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Много сте лоши! Момичето харесва либерализма, толерантността и европлявата, а вие се изявявате като нЕкви крайни националисти, които най-ретроградно се опитват да си запазят културата и държавата, вместо да плеснете с ръце и .... да се хванете за палците! :bom:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Joker написа:Много сте лоши! Момичето харесва либерализма, толерантността и европлявата, а вие се изявявате като нЕкви крайни националисти, които най-ретроградно се опитват да си запазят културата и държавата, вместо да плеснете с ръце и .... да се хванете за палците! :bom:
ти пък откога си станал либерален,man :roll: :twisted: :lol:
Toto-I will remember
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

О, аз съм националлиберал! Отношенията в националната общност трябва да са либерални, но извън нея..... По същия начин мога да се самоопределя и като националсоциалист... за социалноориентирана държава, но само в ограничени национални рамки, а не въобще! Оттук и воплите ми против турските новини! :albino:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

VISCOUNTESS написа: Какво като има новини на турски език. Аз пък се гордея, че в страната ми има достатъчно смела и толерантна телевизия, за да направи нещо толкова дръзко, имайки предвид обществените настроения.
И още нещо, не може да обвинявате сегашните турци, за нещата от историята. Те нито са били там, нито са воювали.
А ще се гордееш ли, ако страната ни се прекръсти на Булгаристан? :x
Ако на теб ти кажат, че си мръсна гяурка, ако, гледайки те в очите, заявят, че 500 години са управлявали България и сега пак го правят чрез ДПС, ако те светнат, че този път ни завладяват отвътре, би ли била толкова толерантна? I don't think so!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Ice_Spirit написа:
не разбираш от политика...
тези 20 минути ефирно време предизвикаха повече спорове от останалото 23 часа и 40 мин.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Blood Countess написа:А ще се гордееш ли, ако страната ни се прекръсти на Булгаристан? :x
Ако на теб ти кажат, че си мръсна гяурка, ако, гледайки те в очите, заявят, че 500 години са управлявали България и сега пак го правят чрез ДПС, ако те светнат, че този път ни завладяват отвътре, би ли била толкова толерантна? I don't think so!
Няма да намериш човек, който да ти каже това. Слава Богу.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Темата беше редно ли е да се поздравяваме за освобождението от турско робство на турски език, по националната българска телевиозия, но вие обърнахте дискусията на тема "за или против турците и новините на турски", заключвам темата поради оффтопик.

@Viscountess: никой не обижда турския етнос, но замисли се дали в Анкара ще има емисия на руски по случай загубата на войната.
Изображение

Изображение
Заключено

Обратно към “България”