А ве, хора, к'во става?!?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

mebbeth, здравей. Имам въпрос и после, в зависимост от отговора ти, мога да отправя конструктивно предложение. :wink: Та:

Защо
пишеш
така?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

В случая ми хрумва да ти отговоря: "Защо не?"
Проблемът е, че пиша в блок, или че пиша
глупости, или че пиша неразбираемо, или че
се изразявам неправилно, или че съм груба?
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

"Обявен за лудост?" Ами нека. Какво от това? Нали ти знаеш защо правиш/не правиш разни неща и какво влагаш в тях. А и като казвам, че не се знае кой кога ще се вдъхнови от теб, го казвам от личен опит. Не бързай да преценяваш хората и да казваш "с този има смисъл, с този няма" - с всички има само че в различни етапи.
Важното е да има кой да поема щафетата. Когато ти се измориш, загубиш желание или забравиш защо, да има кой да ти напомни, да те замести, ако трябва. :)
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Re: А ве, хора, к'во става?!?

Мнение от Corlic »

Малко Спам...

Pisobella сменила си готиния аватар и подпис...Но като изявен фен на анимето приемам и тези :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от Kristo »

Raya_Alexandra написа:
mebbeth написа:че пиша в блок
:P Ще ми дадеш ли линк към твоя блоК? :mrgreen:
Тя имаше предвид, че пише
така, че всички редове да
са структурирани в блокчета
както моя пост в момента
Или както се пише в с++
но направено с цел да е
подредено и структурирано

пс: ако има блог обаче
дайте линк да го видим
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Kristo написа: Тя имаше предвид, че пише
така, че всички редове да
са структурирани в блокчета
Въпреки че е дразнещо, писането "на блокчета" не нарушава правилата за използването на форума. Моле придържайте се към темата и не се заяждайте помежду си, а ако форматът на дадено мнение ви дразни, нищо не ви пречи да помолите авторът му да го промени. Оффтопиците са изтрити.
Изображение

Изображение
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Благодаря.
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
Ladette
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Ladette »

Аз пък за моите колеги само хубави неща мога да кажа,е разбира се, от 120 души не може да се разбираш с всички (или както е моят случай - да ги познаваш), но пък сме една симпатична група от около 20 души, с които мога всичко да си кажа. С тях можеш да седнеш да учиш, винаги са насреща да помогнат с каквото могат, а пък куоните, които също не липсват, са страхотни. Незнам как е при другите, но мога да кажа, че първи курс МО е върхът. Само ще добавя, че съм била друга специалност преди това, не съм съвсем нова в унито, но от сегашния ми курс нямам никакви оплаквания! :alien:
Life is a lesson, you learn it when you are through...
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Бедничкият ми мозък не ми позволява да разбера как може още да се пише в тази невероятно "интелектуална" и "смислена" тема, блестяща с интелигентни изказвания, които да казват нещо интересно и революционно. Да не говорим и за страшно оригиналното и изключително грамотно заглавие. Не мога да разбера вие хора вярвате ли си, на сериозно ли се взимате, че пускате толкова недоразвити изказвания?!... Пораснете моля ви се и разберете поне една полезна истина за природата на собстения си вид "Homo Sapiens"..
"Immortality is wasted on the young."
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Yuki, не знам за другите, но на мен лично би ми било безкрайно интересно да разбера от теб именно нещо повече за "природата на собствения ни вид". :)
...
Аватар
Ladette
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Ladette »

И аз ще се присъединя към чакащите за нови и вълнуващи открития, късаещи вида ни! :mrgreen:
Life is a lesson, you learn it when you are through...
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

We wait and we wonder...
Humanism is death disguised as life.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Re:

Мнение от Vaskes »

pi4 написа:Аз си мислех,че само филолозите имат посоченото от теб виждане за живота,амъ явно насекъде е така :!:
Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат. Съдейки по моите наблюдения филолозите или почти не учат и гледат просто да си вземат изпитите (освен тези в редките филологии, където и за три трябва да се скъсаш от учене), без значение с колко или учат, защото им е интересно, а тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Vaskes написа:Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат.
Какво знаят според теб, влизащите в някоя от филологиите (а и в другите специалности/факултети), за това, което ще учат? Освен това, че ще учат "език". Знаят какви ще са им учебните планове? Какви дисциплини ще изучават и кога? Между дисциплини с каква насоченост ще могат да избират? Кой ще им ги преподава? Какви са възможностите за мобилност? Как се е развивала специалността в последните години? Какви са перспективите пред завършващите я?
Vaskes написа:тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.
Например?
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

coolman написа:
Vaskes написа:Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат.
Какво знаят според теб, влизащите в някоя от филологиите (а и в другите специалности/факултети), за това, което ще учат? Освен това, че ще учат "език". Знаят какви ще са им учебните планове? Какви дисциплини ще изучават и кога? Между дисциплини с каква насоченост ще могат да избират? Кой ще им ги преподава? Какви са възможностите за мобилност? Как се е развивала специалността в последните години? Какви са перспективите пред завършващите я?
Ако съдя по себе си - всички от горепосочените неща, като изключим мобилността и перспективите (макар че и за тях имах представа, но не съм се интересувал допълнително, защото това не ми влиза в приоритетите при избор на специалност).
coolman написа:
Vaskes написа:тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.
Например?
Най-простият пример са докладите. Досега съм бил доброволец при всяка възможност за писане на доклад, както и доста от колегите ми. Друг пример е четенето на свързани с изучавания ареал книги, макар и те все още да не са изисквани от преподавателите. Специално за моята специалност се сещам също и за ежегодното празнуване на Санта Лусия, част от което включва хор, пеещ коледни песни на шведски, който е съставен именно от доброволци от първи и втори курс. В началото на тържеството пък се връчват грамоти на заслужилите инициативни хора от горните курсове :)

Разбира се, има и хора, които са попаднали в специалността случайно или без да знаят и какво да очакват, но те не са точно хората, които се скъсват от учене и не мислят за друго (т.е. тези, за които става дума в темата).
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”