Нека се замислим

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Нека се замислим

Мнение от Бавария »

да спри
по-умния отстъпва
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Истина е , че не оценяваме това, което имаме, защото винаги се сравняваме с онези, които имат повече от нас. Това е съвсем естествено, защото всеки иска да се развива, а не да се връща назад. Преди всичко обаче не трябва да забравяме да бъдем хора и да си помагаме, защото доброто в света не се губи. За някои това може би звучи като архаичен израз на Достоевски, но според мен ,е вярно. За пример ще посоча един възрастен глухоням просяк, който всяка седмица идва в студиото, в което работя, и аз му изсипвам в шепата всички монети, които намирам в джоба си. За мен това е нищо- дали ще ги дам на него ,или ще ми ги глътне автоматът за кафе- все едно. Но благодарният му поглед, когато стисне стотинките, просто не може да се опише. Понякога и със съвсем нищожен жест можем да зарадваме някого и поне малко да му помогнем.
А що се отнася до агитирането на останалите, нали все някой трябва да им напомни, че ако за тях най- важното нещо е да живеят ДОБРЕ, то има много хора, които просто искат да ЖИВЕЯТ...
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Amellie написа:Истина е , че не оценяваме това, което имаме, защото винаги се сравняваме с онези, които имат повече от нас. Това е съвсем естествено, защото всеки иска да се развива, а не да се връща назад. Преди всичко обаче не трябва да забравяме да бъдем хора и да си помагаме, защото доброто в света не се губи. За някои това може би звучи като архаичен израз на Достоевски, но според мен ,е вярно. За пример ще посоча един възрастен глухоням просяк, който всяка седмица идва в студиото, в което работя, и аз му изсипвам в шепата всички монети, които намирам в джоба си. За мен това е нищо- дали ще ги дам на него ,или ще ми ги глътне автоматът за кафе- все едно. Но благодарният му поглед, когато стисне стотинките, просто не може да се опише. Понякога и със съвсем нищожен жест можем да зарадваме някого и поне малко да му помогнем.
А що се отнася до агитирането на останалите, нали все някой трябва да им напомни, че ако за тях най- важното нещо е да живеят ДОБРЕ, то има много хора, които просто искат да ЖИВЕЯТ...
стойностно и значимо е да помагаш КОГАТО НЕ СА НАЛИЦЕ ПОДОБНИ ЧУВСТВА! всичко друго е прост егоизъм и лицемерие...както в случая
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Има случаи, когато ВСЯКА помощ е стойностна и незаменима за човека, който я приема. Това е много по-важно, отколкото как се усеща този, който я предлага. Едното може да означава живот, а другото да си е обикновено тшеславие... :roll:
Бахмааму, последната дума така ли се пише? :shock: Май досега не съм я писал никога... :?
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

С "Щ" се пише :wink:
Toto-I will remember
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Joker написа:...тшеславие... :roll: Бахмааму, последната дума така ли се пише? :shock: Май досега не съм я писал никога... :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Съжалявам, че точно в тази тема, но е супер смешно!! :lol: :lol: :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ice_Spirit написа:С "Щ" се пише :wink:
Благодаря, но къде се слага това "Щ"? :shock:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master