За какво мечтаете?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

За какво мечтаете?

Мнение от Циндил-Пиндил »

Надявам се да прочетете написаното поне до средата, за да се избегнат обичайните самоадресирани пожелания за много пари, приятели, гаджета, напивания, екскурзии до екзотични места и т.н.
Интересно ми е надхвърлят ли мечтите ви рамките на това, което повечето хора разбират под "успех в личен и професионален план". Да предположим, че вече сте станали президент, главен прокурор или каквото сте решили да ставате, имате най-идеалното семейство и всичко ви е наред - това ли е покривът на света за вас? Има ли нещо друго, което искате да направите в/с живота си, което не се вписва в графите по-горе, без значение дали е някоя щура тийнейджърска мечта или съвсем постижима цел, чието осъществяване безпроблемно може да се съвмести с ежедневните ви задачи. Правите ли нещо за нейното реализиране?

* Знам, че раздел "Хоби" е по-подходящ, но от днес нататък отказвам да отварям теми там (освен крайно малоумните анкети, идеи за каквито ме спохождат все по-рядко :( )

** Подобна тема може и да има някъде из форума, а и почти всяка форумна игра съдържа и такъв въпрос, но не се подвеждайте по това - постарах се да дам нова насока на мислите ви (за тези от вас, при които протичат такива :twisted: )
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Re: За какво мечтаете?

Мнение от Abele* »

За какво мечтаете?
За нищо...
la consolation des arts...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

1. по темата - Мечтая да се самоизградя като личност и да съм доволен от това, което съм. Говоря не за професия, пари или лични успехи. Говоря за душевност и самочувствие. Да знам, че като се погледна в огледалото няма да съм поредния студент, ставаш сутрин за лекции, както хиляди други в София, Пловдив, Варна и Оксфорд... Искам да съм щастлив от това, което върша, дори и да са пълни простотии, както и да знам, че каквото и да правя ме кефи. Не просто да върша добри дела и да си следвам Кармата. Искам тя сама да се появи и да ме накара да повярвам.

И какво по-хубаво от това да съм по-съвършен като личност? Много съм голям перфекционист и никога не съм доволен от резултата, но затова пък е интересно да съм себе си, а не някой друг... звучи егоистично, но не бих искал да съм никой друг на света - на всички вас животите ви са прекалено скучни в сравнение с моя... и тук нямам предвид, че съм на купони всяка нощ или че се фиркам всеки ден... или че живота ми е приключение... по-скоро е сериал като "Лост" или "Призън Брейк" с множество обрати и лупинги в сюжета... и е по-добре отколкото да е сапунка (както повечето момичета се жалват, че "поредния" ги е зарязал и сега как ше живеят и уаааа.... реве ми се) или някоя комедиика (защото всеки ден се напушваш, напиваш или и двете...)

В този ред на мисли, искам егото ми да не ме контролира чак толкова...

2.
постарах се да дам нова насока на мислите ви

- да, ама не можеш... всеки си мисли, квото си иска... виж ми отговора примерно...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

мечтая да живея достатъчно дълго,за да постигна всичките си цели,макар че те не са много.иска ми се да мога да променя света и хората,но не мога,за това ще направя каквото е по силите ми.не искам да се превърна в един преживяващ човек,потънал в ежедневието и проблемите си.искам да видя надежда в очите на децата,искам да помогна колкото мога да има образование в бедните страни,искам да отида в Африка,да я видя цялата и да остана там,да работя в името на тези деца,лишени от човешкото си право на знание.мечтая един ден,когато съм на 70 да си спомням с усмивка за живота,който съм живяла и да знам,че не е бил напразен.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Искам да живея вечно.
Това ще рече или да се науча да не остарявам или да направя нещо велико.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

искам да гледам телевизия ьхахьахьахь шегувам се :lol:

мечтая да летя, но скриле :| :(
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Мечтая да си видя врата без огледало :bounce:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Аз искам всички деца да са усмихнати, хората да се радват на това което имат и да пояздя слон може би... Нищо не правя по тези въпроси, за съжаление, особено по третия.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

ми за друг(и) живот(и)

примерно да съм отрепка *мъж* от шотландски произход с неповторим акцент и влечение към дрогата... а, да, и да си имам котка
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Не знам дали се връзва съвсем с темата, но на нова година си пожелах да съм бяла. Чувствах се омърсена от това, което бях през изминалата година вътре в себе си - чувствах се черна. Не знам дали можете да ме разберете - не се е случило нищо конкретно, просто не бях себе си. И така - пожелах си да съм бяла. И заваля сняг - пухкав, чист и... бял. И... мисля, че ще успея с тази мечта. И не само за тази година. За цял живот.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Kristo написа:
постарах се да дам нова насока на мислите ви

- да, ама не можеш... всеки си мисли, квото си иска... виж ми отговора примерно...
Що, бе? Виж - ти си ме разбрал :)
Аз не съм очаквал да прочета нещо конкретно, а нещо ново.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Постоянно мечтая. Може да ви прозвучи детинско,смешно,глупаво и какво ли още не,но все си казвам, че ако си издам мечтите, те никога няма да се сбъднат.

Както и да е - мечтая си за неща които ужким не могат да бъдат постигнати,мечтая си за...чудеса:")
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Както се казваше в една реклама,преди много години:
Мечтая ... цялото море да е от бира ... Мечти ... :lol:

По-сериозно в момента се сещам за няколко неща,но като че ли най-голямата ми мечта е :
Да видя Bon Jovi на живо с репертуар 84-95 година на огромен стадион и то в чужбина!
Така де ... иска ми се да се повтори концерта им от '95-та в Лондон,но този път и аз да бъда сред публиката ;).
Другите мечти в твърде личен план :P.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

HeyGod написа:Както се казваше в една реклама,преди много години:
Мечтая ... цялото море да е от бира ... Мечти ... :lol:

По-сериозно в момента се сещам за няколко неща,но като че ли най-голямата ми мечта е :
Да видя Bon Jovi на живо с репертуар 84-95 година на огромен стадион и то в чужбина!
Така де ... иска ми се да се повтори концерта им от '95-та в Лондон,но този път и аз да бъда сред публиката ;).
Другите мечти в твърде личен план :P.
И аз искам англия `95,
само че Манчестър...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

сетих се за едно от нещата,които си мечтая,и попада сред друга категория "неосъществими"....

Да ходя на Концерт на Пинк Флойд (в България :") Звучи повече от прекрасно ...
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”