Които най-вероятно са свързани с хората.hypnosssa написа:А защо всички говорите за омраза към хора?Аз мога да мразя и ситуации,места,спомени....
Едва ли може да мразиш някое борче или пейка?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Които най-вероятно са свързани с хората.hypnosssa написа:А защо всички говорите за омраза към хора?Аз мога да мразя и ситуации,места,спомени....
Добре, ти неможе да мразиш един неодушевен предмет, само ей така. Трябва да има причина, която би трябвало да е свързана с някой човек или с теб самия. Само по себе си въпросното борче, неможе да ти направи нищо лошо.hypnosssa написа:Да речем може да не мразя човека, но да мразя спомен за това борче или пейка

Така е.Amellie написа:Имало е моменти, в които съм вярвала, че съм способна да извърша убийство едновременно от омраза и от любов...Вероятно ще кажете, че такива неща са плод на болна психика и не могат да бъдат дефинирани като "любов", а по-скоро като маниакална депресия? Може би е така.
WTF?!Kristo написа:Та - едното се поддържа от другото. Не можеш да казваш, че обичаш, без да можеш да мразиш. Както и не можеш наистина да мразиш някого, без да си обичал и да продължаваш да обичаш. За да си истински влюбен, трябва и паралелно с това да мразиш някой друг. Инак не е възможно да различиш и да отдадеш необходимото на тези чувства. Как да съм влюбен, ако не мога да мразя някого? Тогава любовта се обезсмисля... защото изпитваш само добри чувства... макар че и това е рядко срещано....
Boromir написа:Казал го е поетът - "силно да любят и мразят" - аз мога да мразя и го практикувам. То си е чувство като всяко друго.
Но аз вярвам, че човек може да мрази някого, когото е обичал - ако някога обичаният сгази лука достатъчно силно, освободената от изчезналата любов енергия може да кристализира в нещо неприятно за всички. Неведоми са пътищата
Ю нийд хелп.hypnosssa написа:А защо всички говорите за омраза към хора?Аз мога да мразя и ситуации,места,спомени....
Ама все едно да твърдиш, че виждаш зеленото като червено. Хубаво, има и далтонисти. Но никой няма да ти повярва, ако в други ситуации си ги виждаш нормално. Ако не е ясно, ще обясня.hypnosssa написа:добре, ще кажа само,че никой не може точно да дефинира думата "омраза"(а вероятно и "любов")...та,дори някой да си мисли,че не е способен да мрази,къде е гаранцията,че чувството,коеот изпитва не е именно омраза,а не както той си мисли,че е просто гняв,ярост,злоба,завист.....тоест, ако някой ми даде точното определение на думата омраза,ще го черпя...според мен въпроса е в това как всеки индивидуално усеща нешата...аз например мога да мразя въпросното борче...ей така,отвътре да ми идва...и кой ще е този,който да ми каже категорично,че това е невъзможно?Щом аз така го чувствам?Ето затова не можете да казвате:"Не можеш да мразиш,ако си обичал", "Не можеш да мразиш по принцип","Това е клише и не е вярно" и т.н.
Ако аз чувствам нещо,никой не може да ме убеди,че не го чувствам...ако аз чувствам,че границата между любовта и омразата е тънка, значи за мен е така.Значи за мен клишето е вярно.Точка.Всеки преценява сам за себе си.
Xin написа:Не че проповядвам всеобща любов, но...
не, че нарочно съм вечна опозиция,renesanz написа:всеки си има становищене може да накараш хората да се обичат и да не мразят,за съжаление...
такива хора трябва да бъдат убивани с камъниБавария написа:но има хора, които имат способност да
маниполират останалите и да ги карат
така да се каже да се мразят
А това твоето сега не е спам, нали?Jamesmagno написа:Пешо, като спамиш, спами грамотно!
Това е хубаво, вземам си бележки.Tripio написа:такива хора трябва да бъдат убивани с камъниБавария написа:но има хора, които имат способност да
маниполират останалите и да ги карат
така да се каже да се мразят![]()
П.П. пише се "манипУлирам".. сори, ама ми е гаден навик, да поправям хората постоянно
Е никой не е безгрешен.Tripio написа:хаха, да организираме кампания за грамотен спам