Мразя Коледа

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Мразя Коледа

Мнение от Cecilia Lisbon »

Какво ми направихте с темата... :cry:
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Как може да мразиш Коледа? :shock:
Аз я обожавам. :bigsmurf:
Ако не те мързи, сподели причините - нещо в детството да не са ти крадяли подаръците от под елхата? :roll:
Аватар
Nivea
Постоянно присъствие

Мнение от Nivea »

ще я намразя тази Коледа...защо и на коледа не спрът лошите неща... :crybaby: :crybaby: :crybaby: :crybaby:
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Да ве, Коледа, с кака ви Админ си бачкахме, освен това, Коледата си е just another ден, само дето има яка истерия за подаръци и т.н.

Освен това се налага да дебнеме камината за дебелия червен педо... обичащ децата дядка.

Никаква Коледа не усещам аз, и ако ме кефи нещо, то е че народа (повечето) почива и може да пиеме по бира.

И да удариме по едно рамо на Мерцедес, поне аз де - и аз на Бъдни вечер ма'ах месо, постни ястия, да ве, ако перефразирам палавниците от по-горе, ноу месо, ноу ядене.
Изображение

Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

...
Последно промяна от Cecilia Lisbon на 04 Яну 2008, 02:52, променено общо 1 път.
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Berserker написа: аз на Бъдни вечер ма'ах месо, постни ястия, да ве, ако перефразирам палавниците от по-горе, ноу месо, ноу ядене.
Ми, въпрос на традиции... повечето не ги спазват в последните няколко години, но в моето семейство си ги спазваме, и то доста стриктно! :) :wink:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък обичам Коледа....Обичам това, че е нещо, което ни кара да се върнем при семействата си и да се замислим къде е изворът на силата ни....Обичам факта, че всички генерално превключват на друга програма, а именно- да помислят как да направят щастливи любимите си хора...Да, за това трябва да мислим ежедневно...но на много хора им убягва, а Коледата е удар с нещо тежко по главата, който ни врща в реалността :lol: И да, аз лично обожавам да правя подаръци пък!!! :D
Иначе, виж, мразя коледните песнички, които звучат отвсякъде, милионите, облечени в червено старци и тълпите по магазините....Изобщо комерсиализирането на идеята за празника... Но го преглъщам покрай останалото!
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Коледата е такава, каквато си я направим. Нищо не ми идва в повече по Коледа - пазарувам, когато няма навалица, а песничките ми харесват, даже слушам все едни и същи. Обичам Бъдни вечер - мама го прави страхотен празник. Обичам червеното, обичам шарените елхи, обичам картичките.
Ако вие гледате лошо на Коледата, няма как да ви е весела.
Може би това е проклятието на Рудолф! :lol:
Аватар
Arti
От дъжд на вятър

Мнение от Arti »

Последните няколко поста бяха доста смислени според мен.
Във всяко преживяване може да се открие лошата страна. Може да се фокусираш върху нея, да заклеймиш случващото се като една "голяма грешка" и да си го повтаряш докато отмине. 8-ми е гаден празник, много пари, студено е, манджата не става, я има, я няма топла вода, всички се напиват като свине. Балът също - още повече пари, 1 вечер, за която всички се прехласват и накрая какво - нищо! Само на Нова Година може би не е лошо, че има фойерверки...
Но ако се напънеш малко и успееш да се докоснеш до благините, които ти предлага Коледа, (може би) може да си промениш мнението. Това е като на купон - ако само си стоиш отстрани, неизбежно ще ти стане тъпо, ако се включиш по-активно в еуфорията, преживяването става съвсем различно:)
Използвам темата да кажа Честита Коледа и весели празници на всички! :bigsmurf:
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Миличко Сис.. изобщо нямах предвид теб (или пък другата девойка от форума, която ми изпрати прекрасно пожелание) -- ако четете в момента, не се обиждайте... Май още в началото споменах, че когато са ИСКРЕНИ, е съвсем друго... както и да е... тя Коледата на практика мина, аз още не съм си измислила аргументацията...

На въпроса на Пимб:... не че е някакъв лош спомен... Просто Бъдни вечер за мен от няколко години се изразява в ходене у баба (където е студено!), ядене на сърми/сарми (които тя прави наистина странно), изслушване на тревогите й ("няма ли да се омъжиш вече?!", "обещай ми да е в Сливен, сватбата", "искам внуче"), гледане на коледни филми по дяволската кутия (ама толкова са щастливи, там, нещастниците), после прибиране към вкъщи, едно такова тъпо ми става, защото майка започва да пуши цигара след цигара (по непонятни за мен причини не пуши пред баба, та... да си навакса...)

После идва Коледа (нали така?!..), и Дядо Коледа, и моя любим въпрос, който провокира тази тема... Подаръците! Аз... обичам да правя подаръци, ама умерено... защото... много често идеите ми остават нереализирани, и това ме депресира допълнително. Колкото до 'получаването' -- неловко ми е...

Коледния дух не го чувствам от години, или да сме по-(не)точни:
- от навлизането на ИЗКУСТВЕНИТЕ ЕЛХИ по българския пазар
- от ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, което обвинявам за липсата на сняг/ШЕЙНИ, по дяволите, ИСКАМ СИ ДЕТСКАТА ШЕЙНА!!!!! и ръкавичките без пръсти! и... и... и... шапката-космонавт!
- от проклетията интернет, заради която СПРЯХ да получавам ХАРТИЕНИ картички в ПЛИК, надписани РЪЧНО
- старите реклами на Кока-Кола вече ги споменах... не знам за вас, ама за мен това беше един от най-силните предвестници на Коледа
- от надпреварата за, 'най-коледно украсен град'... тоест, откакто почнахме да се кичим с гирлянди от ноември... честито, Варнааааааааааааааааааааааа, ЧЕСТИТООООО!

А новият девиз на Коледните празници, както един приятел се изрази, е
"Плюскай, чукай и харчи"...

И не знам какво друго да кажа...
Не я мразя, все пак. ЛИПСВА МИ, ужасно ми липсва, и това е по-лошо...
РАЗОЧАРОВАНА СЪМ... това е най-лошото
Последно промяна от Cecilia Lisbon на 04 Яну 2008, 02:51, променено общо 1 път.
Аватар
Veles
В началото бе словото

Мнение от Veles »

MERCES_LETIFER написа: Коледния дух не го чувствам от години, или да сме по-(не)точни:
- от навлизането на ИЗКУСТВЕНИТЕ ЕЛХИ по българския пазар
- от ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, което обвинявам за липсата на сняг/ШЕЙНИ, по дяволите, ИСКАМ СИ ДЕТСКАТА ШЕЙНА!!!!! и ръкавичките без пръсти! и... и... и... шапката-космонавт!
- от проклетията интернет, заради която СПРЯХ да получавам ХАРТИЕНИ картички в ПЛИК, надписани РЪЧНО
Тук съм напълно съгласен с теб. И на мен ужасно ми липсват рези неща.
Вече с толкова проблеми не остава време за елементарни радости в живота.
"прераждане" означава универсално трансцендентално преминаване от едно същностно състояние в друго, като развитие по права линия, а не в кръгова цикличност
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

и аз подкрепям.. както всичко останало в тая ******* държава, и Коледа вече е само комерс и позьорщина. опира се също и до спазване на традиции, които отдавна са остарели, плюс това повечето са си чисто християнски/библейски :pukeright:

и както каза Берс - единственото хубаво е че всички почиват и може да пийнеш по бира с приятели, които иначе няма кога да видиш
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

MERCES_LETIFER написа:
- от надпреварата за, 'най-коледно украсен град'... тоест, откакто почнахме да се кичим с гирлянди от ноември... честито, Варнааааааааааааааааааааааа, ЧЕСТИТООООО!
Тези точки ги подкрепям и аз. Страшно ме дразни всичко да е коледно още от ноември.
И все пак... Обичам Коледа, защото се стремя да я превърна в празник за себе си и за другите, независимо от нищо. Просто се фокусирам върху това, което имам, и нещата се получават!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Иринооооуу!!!!! Убиец на емоции такъв!!!!!! Видях заглавието на темата и веднага разбрах кой е авторът!!!!! Да си взимаш гадния нихилизъм и да си го завреш... Ааааааааарррггх!!! Ш'те набия, ей!!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Коледата е възможно най-безсмисленият и тъп празник! За мен 25-ти е мой личен рожден ден, а и не само поради тази причина не признавам Коледа...

Цялата истерия покрай новогодишните празници е... за съжаление няма такава имотикона... тфа не са излишен харч, малоумна еуфория, някакви фалшиво издигнати хуманистични чувства, стигащи до пълен тъпизъм...

Съжалявам, някои и предполагам повечето възприемат празниците доста по-инфантилно, няма лошо - празнувайте и се кефете! Важното е да има повод за пиянство и повече глупости! :drunken:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”