Кое избираш? - емиграция, патриотизъм (13.09.2005)

Архив на всички останали категории.

Кое избираш?

България
62
84%
Чужбина
12
16%

Общо гласове: 74

Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Твърдо България!
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

Гост написа:
Hobbledehoy написа:Впрочем реките Днестър и Днепър,които днес изглеждат толкова далеч, са били столетия наред североизточна българска граница.
Ей това ми беше любимата част по история... Северната граница на България... Никакви запазени меродавни извори само хипотези...
По мои изчисления, за да може България да се справя с нечовешкия потенциал от всякакъв вид на Византия, е трябвало да имаме северно пристанище някъде около Гданския залив :D А може и още по-насевер - Мурманск ми звучи българско някак си. От него през Северния полюс сме заселили Америка, което обяснява факта, че някои шевици на индиански дрехи са сходни с българските носии.
Не питайте за източната граница;)
Не бих казал,че няма доказателства.За какъв византийски потенциал ми говориш на североизток-като изключим Херсон и малки части от Кримския полуостров,които удържат с промнелив успех(например през 10ти век виждат бая зор с Киевска Русия).Всъщност там си има до 895 година маджари(преди да ги разбие Симеон и да отидат в Панония) и хазари(преди това малко),а повярвай ми-араби,турчаля,българи са предостатъчно,за да не бъде това приоритет на Византия.Ако се интересуваш от първостепенна важност не са дори Мизия и Тракия,а малоазийските земи.Да не мислиш,че Самул се опира на Василий 2ри заради минохвъргачките в армията си?А приемаш ли за "меродавно" доказателство надиписите на Омуртаг за загинали негови хора там в началото на 9ти век?За Аспарух също се твърди нещо подобно(при смъртта му),дори за Самуил-че възвръща контрола над част от тези земи по време на кампаниите си в края на 10ти век.Разбира се,че няма абсолютно сигуни източници,но какво разбираш ти под такива?Не ти ли стига това,че всяка година се менят дати-и то такива като покръстването и създаването на българската държава?А,или може би сега ще кажеш,че Самуил е "македонец" и сепаратист?Извинявай,забравих.Всичко всъщност е една голяма конспирация :D .Да живеят Душанова Сърбия и Мегали идеята :D .Ти сигурно знаеш постулатите на последната и в оригинал...за сметка на Паисиевата история явно.
Аватар
Night_Wolf
В началото бе словото

Мнение от Night_Wolf »

Ей,радвам се че толкова много хора избират родината. :D И аз като повечето от вас твърдо избирам България.Може да не е идеалната страна,но пък то от друга страна нищо не е идеално. Не вярвам да мога да се чувствам по-добре в чужбина сред чужди хора,които ме възприемат като натрапник.По-добре да си живея тук.Не се отчайвайте хора-ще се борим,няма да се даваме.България е хубава страна,заслужава поне част от нас да останат тук.
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
There are no limits… " You create-Lacuna Coil
Аватар
valeriq
В началото бе словото

Мнение от valeriq »

честно казано...когато видях анкетата ме беше страх да погледна и резултата...но бях много приятно изненадана !!! и аз гласувах "ЗА" България...искам да живея тук защото обичам тази страна !!! не мога да си представя да живея другаде !!!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Hobbledehoy написа: Не бих казал,че няма доказателства.
Еми няма просто... Кофти е византийците да ти истрият архивите,
ама се случва...
Hobbledehoy написа: За какъв византийски потенциал ми говориш на североизток-като изключим Херсон и малки части от Кримския полуостров,които удържат с промнелив успех(например през 10ти век виждат бая зор с Киевска Русия).
Говорех за потенциала им като цяло, не само на североизток. Тея хора от малки са учени, че Дунав им е реалната
северна граница, определена като такава още от римско време.[/quote]
Всъщност там си има до 895 година маджари(преди да ги разбие Симеон и да отидат в Панония) и хазари(преди това малко),а повярвай ми-араби,турчаля,българи са предостатъчно,за да не бъде това приоритет на Византия.
Добре укрепена географски идеална за защита северна граница
е вечен приоритет... Още повече ако се смяташ за наследник на Рим и това е част от съвършената римска граница...[/quote]

А приемаш ли за "меродавно" доказателство надиписите на Омуртаг за загинали негови хора там в началото на 9ти век? Това, че някакъв
хранен човек се удавил може да се тълкува по много начини...
Не е задължително битката да се проведе в пограничен район,
може да е била в сърцето на България.
За Аспарух също се твърди нещо подобно(при смъртта му) - Е да те не знаят коя година е умрял, а ще твърдят с кой се е бил.дори за Самуил-че възвръща контрола над част от тези земи по време на кампаниите си в края на 10ти век. Това за края на 10ти век и контрола нещо не го помня... Та той нали 'сяка година ходи на юг да обсажда Лариса и Янина и кво ли не още...
Разбира се,че няма абсолютно сигуни източници,но какво разбираш ти под такива? Сигурен източник ли? Черно на бяло написано или изковано на камък. И по възможност отразено в още 1-2 хроники...Не ти ли стига това,че всяка година се менят дати-и то такива като покръстването и създаването на българската държава? А,или може би сега ще кажеш,че Самуил е "македонец" и сепаратист? Това пък защо да го казвам?А за сепаратизма на Самуил не ми се говори, пича е син на шефа на софийско, като пада царството си прави свое. И аз така бих направил Ти сигурно знаеш постулатите на последната и в оригинал...за сметка на Паисиевата история явно.[/quote]
А това за паисиевата история и мегали идеята не го разбрах.../не разбрах, защо го каза, не друго.../Моя пост беше патриотичен...
Просто като нямаме определена северна граница и според много велики историци, които пишат учебници и дисертации тя е била "отворена".../българите са имали държавническа култура, не можеш да държиш отворена граница, това не е чергарско племе, което се движи заедно със стадата, че да има отворена граница. И как пък точно северната е отворена, а останалите са затворени? И то толкова добре, че и граничари е имало? Смешно. Не знам, щом нямаме 'що да не се приеме, че имаме излаз на Гдинския залив и сме осъществявали търговски връзки с Америка чрез Мурманск?
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

България е кочина. Тук труда не се цени и честните хора остават в ниското, докато всякаква измет трупа на гърба им.
My two cents...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

България бих избрала. Вариантът чужбина за мен не съществува и никога не е съществувал, освен за някоя екскурзия. По-добре тук да се боря със зъби и нокти, от колкото да бъда плъх и да напусна със страх.
Аватар
Kenzo
В началото бе словото

Мнение от Kenzo »

Добреееее.Виждам,че патриотизъм не Ви липсва.Колко от Вас обаче се чувстват длъжни към България? Колкото и кофти да е цялата система,тя ми е дала някакъв старт и съм получил що-годе някаква помощ,за да бъда това,което съм сега.Би било чисто престъпление,ако кажа,че правя кво ли не за държавата,а тя не е направила нищо за мен.Не съм от тия,които ше седнат да цирикат,"колко били смотани тия идиоти в парламента,и че нищо не правели." Ако ти пука-остани и помогни! Ако не-хващаш си куфара и заминаваш. На 19 съм и с почти нищо не съм бил полезен на БГ.След време смятам,че ще мога да съм от полза.Дано...
Изображение
a ghetto love is the law that we live by...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Длъжна съм не на Парламента и въобще на съвременната държава, стартът,който ми е даден тук, предполагам,че навсякъде биха ми го дали,ако родителите ми бяха тези и ме бяха възпитали по точи начин. Та в този ред на мисли, най-вероятно където и да бях родена,все щях да бъде патриотка :lol: ...
Длъжна съм на дедите си, които са проливали кръвта си за тази земя, не мога да предам костите им, паметта им...
Аватар
Kenzo
В началото бе словото

Мнение от Kenzo »

Съгласен
Изображение
a ghetto love is the law that we live by...
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

ехе браво, много патриоти се появиха в този форум. Иначе и аз бих останал в България. Хората, които са писали преди мене, са се аргументирали добре и съм на тяхното менние.
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

България! О, майко моя, родино мила...

Абе, тъпа ни е държавата, но това е заради тъпите й хора! Трябва да я оправим тази държава, за да я обичаме и да не искаме да я напускаме. В нас е надеждата колеги. Да учим и да вкараме в правия път страната!
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
deadriver
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от deadriver »

Знаете ли, преди 2 години много се вълнувах от темата кога ще оправим държавата, исках да направя нещо за това.С времето обаче осъзнах че такива мисли сигурно са се въртели във всяка глава на моята възраст, постепенно започнаха да ме разубеждават... и като се замислих.. колко от тези,които сега са на власт са желали същото.. много обаче нещо не са успяли.. пари:) заливат идеалите... не на всички,на някои.. останалите които се съпротивяват.. ги помитат:) държавата винаги е била машина за пари.. навсякъде.. само че другите страни са достатъчно умни,че да направят пари за всички.. докато тук всеки гледа себе си.. и не вижда колко е заграбил:)
Та отказах се от идеята.. видях че съм сама и всеки се примирява и не иска да прави нищо, а и не исках да ставам като тези, които някога са искали това което и аз и са забравили. И аз се примирих:) Обаче вие хора пак ме връщате назад:) и си мисля че не всичко е изгубено, защото ние сме длъжни да променим нещата.. или поне да опитаме, заради предците ни, които са създали нашата родина, заради тяхната кръв, но наи вече заради нас и тези които идват след нас... ТРЯБВА
Публикувай отговор

Обратно към “Други”