Изневерявате ли?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
lollabunny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: Изневерявате ли?

Мнение от lollabunny »

renesanz написа:повече неверни ама ако може да не са вашите :) така е,забраненото е най-сладко,за това всеки трябва да дава свобода.макар,че ако искаш на го направиш нищо не може да те спре....
Ето това е приказка! То си е и до човек. Ако си свикнал да кръшкаш, ако съвестта ти е повредена и после не те гризе, какво ще те спре? Трябва само малко предпазливост и много добре изпипани лъжи...

Леле, почнах да говоря като познавач... :roll:
Мария Стойчева
I курс Европеистика

"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
Аватар
localghost
В началото бе словото

Мнение от localghost »

lollabunny написа: ако съвестта ти е повредена и после не те гризе
Интересно, защо пък да е повредена, ако не те гризе. За мен съвестта е повредена, точно ако те гризе, щот' гризането не си е работа. Изобщо, кой определя критериите за "повредено"? Медицината, науката, религията или цивилизацията? За мен правилният отговор не е нито един от изброените, всеки човек има моралното право да избира собствени критерии.
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

localghost написа:
lollabunny написа: ако съвестта ти е повредена и после не те гризе
Интересно, защо пък да е повредена, ако не те гризе. За мен съвестта е повредена, точно ако те гризе, щот' гризането не си е работа. Изобщо, кой определя критериите за "повредено"? Медицината, науката, религията или цивилизацията? За мен правилният отговор не е нито един от изброените, всеки човек има моралното право да избира собствени критерии.
еми масата определя кое какво е :P общоприетото мнение се счита за истина .. а да те гризе съвестта след като си направил нещо нередно(според болшниството) си е нормално(пак според него) :) същото е и с лудите.. тия дето са повече определят кой е луд и кой не :) правилото на мнозинството :)
съгласен съм с теб иначе.. и винаги някой като ме пита дали нещо е "добре" или "зле" аз питам според кого :))
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Никой не може да ти каже кое е правилно и кое не. Законите са единствените, които имат някакво право да определят неправилно и правилно поведение в смисъла на общественоопасно и общественобезопасно. Всичко останало си го определяме сами. След като на някой му харесва да прави нещо, другите и да го винят, какво? Още повече пък в отношенията между двама влюбени. Тогава "масата" е фактор равен на "0". След като на сутринта се чувстваш добре и образът в огледалото ти е приятен, кой може да ти каже нещо?
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

coolman написа:Никой не може да ти каже кое е правилно и кое не. Законите са единствените, които имат някакво право да определят неправилно и правилно поведение в смисъла на общественоопасно и общественобезопасно. Всичко останало си го определяме сами. След като на някой му харесва да прави нещо, другите и да го винят, какво? Още повече пък в отношенията между двама влюбени. Тогава "масата" е фактор равен на "0". След като на сутринта се чувстваш добре и образът в огледалото ти е приятен, кой може да ти каже нещо?
ми май тръгнахме от там кой определя дали е редно или нередно да те гризе съвестта :) прав си за всичко което казваш :) аз съм от хората които най-силно подкрепят тази теза :) но обикновено за да правиш неща противни на общоприетите възгледи трябва да си готов да се срещнеш с негативното мнение и шамарите на обществото:) но много изкривяваме темата...
..:: I Never Agreed to be Your Holy One::..
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

:shock: егати дискусията стана...ама аз съм си пак на позицията: твърдо "не" на изневярите. :evil: Естествено имаизключения като например...временна раздяла, напийване и там подобни :lol: ама като цяло....да изневериш означава да оставиш любимия човек на заден план...което според мен не е нормално. Защо ти е тогава той всъщност? Всеки ден можеш да си ходиш по жени необезпокояван и без да те гризе съвеста, но "ожениш" ли се....трябва да си сериозен 8) .
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Е това с напиването е възможно най-тъпото "оправдание", не само за изневярата, а по принцип. В смисъл, че то си е най-съзнателно действие, нали? Никой не ти навира бутилката в устата. Всеки сам избира дали и колко да пие. Да не говорим, че според моята теория човек може да се контролира и като е пиян :wink:

Бях си обещал да не пиша днес ...
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Твоята теория???? :shock: Някой ден ще те накарам да ми я разясниш! :twisted:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

camel написа::shock: егати дискусията стана...ама аз съм си пак на позицията: твърдо "не" на изневярите. :evil: Естествено имаизключения като например...временна раздяла, напийване и там подобни :lol: .
Абе Блъди чете, че и пише във форума, бъди по-сериозен срещу изневерите и трупай точки :D => няма изключения!

п.с. Напиването не е извинение :mrgreen:
Изображение

Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Berserker написа:
camel написа::shock: егати дискусията стана...ама аз съм си пак на позицията: твърдо "не" на изневярите. :evil: Естествено имаизключения като например...временна раздяла, напийване и там подобни :lol: .
Абе Блъди чете, че и пише във форума, бъди по-сериозен срещу изневерите и трупай точки :D => няма изключения!

Toчно в момента нито чете, нито пише във форума. :twisted: А пък съм си говорил много пъти с нея и тя си знае.... :oops:
А и имах предвид, че....ако някоя двойка временно се е разделила примерно и някой от двамата се е напил...тогава МОЖЕ БИ изневярата може да се прости, поради натрупване на мъка, болка, страдание и алкохол :lol:

- Of course not!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

camel написа:
Berserker написа:

Toчно в момента нито чете, нито пише във форума. :twisted: А пък съм си говорил много пъти с нея и тя си знае.... :oops:
А и имах предвид, че....ако някоя двойка временно се е разделила примерно и някой от двамата се е напил...тогава МОЖЕ БИ изневярата може да се прости, поради натрупване на мъка, болка, страдание и алкохол :lol:
охо..... Ваня ще получи този отговор като коледен СМС
;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

хаха!

абе пак не ме разбрахте...добре тогава....ще го обясня по друг начин...не говоря за раздяла тип....аз съм в Добрич при нашите, а ти си в София при вашит за 2 седмици...говоря за ряздяла от типа....ако сте гледали "Приятели" имаше един епизод, когато Рейчил и онзи там.... Рос се бяха скарали и Рейчъл му каза, че искала "да си почине от него", при което Рос се напи и и изневери....а тя не му прости. Идеята ми е, че на такава изневяра може да се гледа по.....някак си простимо :lol:

и за да мирясате.....казал съм го вече милион пъти.! Твърдо НЕ на изневерите. Точка. Баста. Край. :mrgreen:

- Of course not!
Аватар
localghost
В началото бе словото

Мнение от localghost »

camel написа:Всеки ден можеш да си ходиш по жени необезпокояван и без да те гризе съвеста, но "ожениш" ли се....трябва да си сериозен 8) .
Аз за какво скоро няма да се оженя :lol:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

пиши по по-малко, че то смс, си има ограничен брой символи
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

всъщност ние никого не нараняваме,ако не си признаем,остава и да не ни гризе от вътре и няма проблеми.но ако човека до нас не го заслужава (ако сме сигурни,че той не би го направил,а никога не можем да бъдем....)
няма смисъл да изневеряваме.обаче понякога имаме нужда,просто така,без причина........
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”