Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)

Архив на всички останали категории.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Е,Швейцария е друго...То там надали има някой,който да е под средното ниво 8) Аз за Франция говорех със сигурност :wink: А на таз жена, кой знае какви пари е взела от мъжа си при развода :P
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

В Швейцария учителите стачкуваха, 'щото банкерските заплати
се бяха доближили застрашително до техните... И това не може да
става, един нищо и никакъв банкер да взима колкото Швейцарски Учител. Това не е друга страна, а друга планета.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

За мен си беше част от мечтата (или по-тончо плана) да уча в СУ. За работата дори не съм и започнал да мисля/мечтая. Каквото ще става - ще става. Знам, че ще си хвана свястна работа и ще си живея нормален живот. Сега просто очаквам това да се случи (това не значи, че не правя нищо по въпроса!)
Има смисъл от ученето. Най-малкото ми повдига самочувствието :D
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

Лорд Носферату написа:За мен си беше част от мечтата (или по-тончо плана) да уча в СУ.
Има смисъл от ученето. Най-малкото ми повдига самочувствието :D
И при мен беше и все още е така...а що се отнася до въпроса дали има смисъл от цялото това учене - ами поне според мен да.

Естествено, само обучението в дадено уни не стига, зависи за къде се гласиш и какви са ти плановете, но като цяло е добре да се занимаваш и със странични дейности. Много хора ми задават въпроси от типа "добре де, ами с какво да се занимавам", "кой ще ми покаже", "къде да ги намеря аз тези странични работи", "ти можеш ли да ми кажеш/намериш" и т.н. Вече ми омръзна да обяснявам и помагам на някого без отсреща да получавам нещо и затова отговарям така "който търси, той намира"...и е самата истина. Разкриват се възможности пред хора, които има желание, знаят какво искат, търсят, пробват, упорити са.....Ако сам не се занимаваш със себе си, малцина са хората, които биха ти помогнали хей така.

А за дипломата - тя подсказва само нивото на образованието, което си получил, а останалото зависи от теб.... и си мисля, че ако човек има знанията и може да ги прилага, то един тест/изпит като част от конкурса за работа не би могъл да попречи на наемането на му/й на работа

Май се престарах, но така се получи....може и да не го четете цялото, а само последния абзац :wink:
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
vampirria
В началото бе словото

hm :))

Мнение от vampirria »

Това със смисъла май ще го разберем малко късничко :lol: на смятате ли?
Life is short, play it hard...
Аватар
biserilkov
В началото бе словото

НЯМА ПОЛЗА!!!!!!!

Мнение от biserilkov »

НЯМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОТО ТОВА УЧЕНЕ,АЗ НАПРИМЕР ЗАВЪРШИХ СЪС 6.00 МАГИСТРАТУРА,НО ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ДОРИ УЧИТЕЛ НЕ МОГА ДА СТАНА,В МОМЕНТА РАБОТЯ В КОМПЮТЪРЕН КЛУБ ,ЗА МАЛКО ПАРИ. ИДЕ МИ ДА СЕ САМОУБИЯ!
BISERBUROV
Аватар
CHESSBASE
В началото бе словото

TOVA E !

Мнение от CHESSBASE »

NQMA SMISYL OT YCHENE!
"ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ РОДЕНО Е БЕЗДРУГО ЗА ГИБЕЛ ОТРЕДЕНО"
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Re: НЯМА ПОЛЗА!!!!!!!

Мнение от Sw1tched »

biserilkov написа:НЯМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОТО ТОВА УЧЕНЕ,АЗ НАПРИМЕР ЗАВЪРШИХ СЪС 6.00 МАГИСТРАТУРА,НО ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ДОРИ УЧИТЕЛ НЕ МОГА ДА СТАНА,В МОМЕНТА РАБОТЯ В КОМПЮТЪРЕН КЛУБ ,ЗА МАЛКО ПАРИ. ИДЕ МИ ДА СЕ САМОУБИЯ!
Според зависи ;), брат ми, например, завърши "информатика и математика" и същата година имаше доходна работа по специалността в сериозна фирма :roll:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Re: НЯМА ПОЛЗА!!!!!!!

Мнение от Гост »

biserilkov написа:НЯМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛОТО ТОВА УЧЕНЕ,АЗ НАПРИМЕР ЗАВЪРШИХ СЪС 6.00 МАГИСТРАТУРА,НО ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ДОРИ УЧИТЕЛ НЕ МОГА ДА СТАНА,В МОМЕНТА РАБОТЯ В КОМПЮТЪРЕН КЛУБ ,ЗА МАЛКО ПАРИ. ИДЕ МИ ДА СЕ САМОУБИЯ!
http://www.office1.bg/cgi-bin/eshop100/ ... s=na&p=yes

виж тези обяви за работа
Аватар
CHESSBASE
В началото бе словото

за информатиката съгласен!

Мнение от CHESSBASE »

проблема е че съм завършил балканистика във ВТУ!
"ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ РОДЕНО Е БЕЗДРУГО ЗА ГИБЕЛ ОТРЕДЕНО"
sunce
В началото бе словото
Обратна връзка:

"vsi4ko e vupros na samokontrol i na izbor..."

Мнение от sunce »

има смисъл, но понякога всеки ден се чудиш не те ли наказват за "мечтата или плана" да учиш в СУ!! отношение (от страна на някои преподаватели), условия...и да - гордея се, че уча тук, и не - не желая да ме наказват за това..
Keep smilling:)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И аз понякога се чувствам наказана , че исках да уча в СУ. :cry:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Според мен има смисъл в цялото това учене,най-малкото защото придобиваш допълнителни знания,които училището не може да ти ги даде.Според мен нивото в университета е много по-високо от това в училище,процеса на обучение е по-различен,т.е. от теб зависи какаво ще научиш и какво не и всичко си е за твоя сметка.С това в никакъв случай не подценявам способностите на хората,които не са вишисти,но все пак учейки в университета човек насочва вниманието си и хвърля всичките си усилия върху дадено нещо,за да придобие повече опит и съответната квалификация в дадена област.Друг е :?: за реализацията после,но за съжаление тя се влияе от прекалено много субективни фактори и човек в днешно време не може да се чувства сигурен за нищо.
Лично аз си мисля,че колкото и да мачкат,човек трябва да е много упорит и да върви напред и да се бори за това,което иска да постигне в живота.
Като птичка в небесата :)
sunce
В началото бе словото
Обратна връзка:

peace..

Мнение от sunce »

хммм..предполагам всеки поне веднъж е ходил в НБУ и знае за какво става въпрос..млади хора, горди от това, че учат на частно и тн..леко с ирония гледащи на някой, който се "надува", че учи в СУ, който лежи на стари лаври..няма лесно, но пък и си мислиш, че като вече не си в училище отношението към теб ще е друго..не, че му трябва кой знае какво на чоевк, а най-обикновено уважение..защо трябва да се чувствам гузна(все пак изразът на лицето на дамите срешу мен е най-често красноречив), че съм отишла до централната библиотека да помоля за книга??да, не винаги, но доста често е точно така..
а за образовението..аз не искам оценки даром, просто трябва ли да стават парадокси от типа на..идват студенти -- препедавател перманентно няма..или..идва преподавател и от първия час -- много са ви приели тази година трябвало е спрат приема на(и казва някаква цифра) добре..вече не съм заек..но определено не вярвам на колегите, които за първа година влизат, да им стане приятно и уютно, че са в СУ..
Keep smilling:)
Аватар
Гост
Пишеща машина

Re: peace..

Мнение от Гост »

sunce написа:хммм..предполагам всеки поне веднъж е ходил в НБУ и знае за какво става въпрос..млади хора, горди от това, че учат на частно и тн..леко с ирония гледащи на някой, който се "надува", че учи в СУ, който лежи на стари лаври...
Аз пък като бях там веднъж останах с друго впечетление...
А каква гордост може да получиш от дипломата в НБУ? Този
университет има толкова лоша репутация, че трябва да изкара 1-2
нобелови лауреата, за да я оправи... /нищо лично към НБУ или
към някой студент от там/
Публикувай отговор

Обратно към “Други”