Английска Филология

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
Apple
В началото бе словото

Мнение от Apple »

Здравейте!
Като един прилележен freshman, който проучва почвата, бих искала да ви попитам за един преподавател - асистент Мария Димитрова. Имам страхотни отзиви за нея. Води практически английски първата година. Ако може да споделите някакви впечатления ще съм благодарна.
До скоро : )
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: :lol: :lol: :lol: Тя е много добър преподавател(Practical English,но май и по още нещо :roll: ,но не се сещам сега,май в по-горните курсове беше)Всички колеги бяхме доволни,с една дума,много начетена,да не стане списък със суперлативи,но такива са ни впечатленията :D
The empires of the future are the empires of the mind.
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

И аз в първи курс много я харесвах... :?
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

galkataa написа:...много е печена и никога не си изкарва лошото настроение върху нас...
Значи сте били големи късметлии...

Изображение
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Не знам коя е "другата", но Димитрова така жестоко ни оряза всичките миналата година...един колега толкова се депресира, че чак започна да не идва на упражнения и лекции и в крайна сметка вторият семестър не се яви на нито един изпит. Иначе е вярно, че е много начетена и с богата обща култура, но отношението към студентите й куца...Старае се да е прекалено стриктна, повече от необходимото

Изображение
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

Хм,изненадана съм,наистина много странно :? Означава ли това,че тя преподава и на 2 курс...на 3,защото съвсем ми се объркаха представите?А,относно "другата" :wink: ще се присъединя към мнението на galkataa :wink: Както и да е ,не може всички да са идеални,ние да му мислим :wink: :roll:
Apple
В началото бе словото

Мнение от Apple »

Много благодаря :)

Ако опишете и с какво впечатление сте от специалността като атмосфера, тип студенти, които са й се "отдали" и преподавателите,с които сте имали досег, ще ми бъде интересно. :wink:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Ето ме и мен най-сетне :D . Да се изкажа:
Първо: Аз само се шегувах, че ще махат дебата, но явно не съм го загатнал достатъчно в изказването си. Много искам да го имат и сегашните първокурсници и да мрат н анего :twisted: :twisted: :twisted:

Колеги второкурсници, къде излизаха резултатите от поправката на дебата, че ми се ще да ида да видя колко съм се оср...ъъъ справил :P ?
Да, гадно беше, че Събев беше там, но Тинчева е по-добра от Пенчева за изпит. Гадно беше, че много хора преписваха най-нахално, а май само едно момиче изгониха (ама тя само дето не си извади лекциите на чина)
Писах за Genetic-relatedness-нещо-си, защото само по това знаех. За групата изброих няколко езика, брой говорящи, откога има доказателства за тия и това е.

За предметите:
(Туй са впечатления от първа ръка)

Латински: Накева е пич и слуша Мейдън. Много интересен предмет, но накрая на изпита може да има изненадани. Научете/назубрете си падежите. Изпитът е с учебник в ръка, но после има и устен елемент, който не е лек. Аз отнесох четворка, щото не знаех третия подвид на трето склонение, както и че имало навремето друго значение на nobilis.

Езикознание: Ще се стреснете в началото, но всъщност е леко. За изпита си правите един-два царски на тема за Сосюр, сядате по-нагоре в залата и си нямате грижи (Дръжте пищова под блузата, а не в папката до вас - то важи за всички такива изпити, особено ако присъства Събев). Първият изпит при нас бешв всъщност тест и няма да ви казвам как се преписваше...

ЛТЗ: Аз при Камбуров отидох само няколко пъти. Личи си, че си обича предмета и говори с кеф и хъс, но понякога почва да говори ненужни неща и айдее... Аз минах със записките на Nattefrost 8) . На упражнения също много рядко отидох. Важното накрая да ви се падне да ви изпита асистентката. И задължително на първите две дати отидете с лекциите в ръка - тогва много хора преписаха като пичове на метър от Камбурката.

Литература 19-20в: Скука! Лекциите що годе стават, ако не те мързи. Упражненията ни бяха при Аспарухов и според мен хич не е печен. Веднъж посмях да предложа мое тълкуване на поведението на любовника на Порфирия и той толкова арогантно го отхвърли, сякаш съм тригодишно, говорещо за космически кораби! Дори не обясно защо не важи моето мнение, просто каза "Като се замислим сигурно не е имал това предвид автора" или нещо такова и смени темата... Маймун! За изпита накрая е нужно да прочетеш plot summary-та на произведенията и си готов според мен.

Общество и култура: Определено най-интересният предмет за мен (с изключение на една или две лекции), но аз съм си англофил. Гадното е, че накрая си мислиш, че си научил всичко и написал почти всичко, а резултатът е 3ка. На упражнения ни беше една... май Казакова се казваше, аме не съм сигурен. Малко заеква... Просот хвърляйте по едно око на хендаутите и упражненията ще са песен за вас.

Дебат: Гавра с труп, пожелавам ви го от сърце.

Практически: Тая схема, дето ще ви я обяснят, няма да я разберете цял семестър. Че и повече. Оценката се определя от над десет неща и още десетина под-неща. С презентациите стана такава каша, че аз изгърмях с едната. На кого коя кой семестър да дадеш... ужас... ама все минава. Пишете есета, но не копи-и-пействайте от нета. И сами може да изкарате поне 4, но задължително си поговорете с тая, която ги взима, относно какви са й изискванията, да няма изненади. Пишете си ги вкъщи, че инак ви се усложнява животът (но не фатално, де). Изпитът не е страшен, но да знаете - двойно по-дълъг е от другите изпити! Аз го минах като си прочетох два пъти попълнените модули. Аз обаче ще си послужа с имена: Аврамова и Гагова бяха при нас. Гагова е малко завеяна и понякога упражненията са скучни, но най-спокойно можеш да й идеш, ако не си учил нищо вкъщи. Тя ни взимаше есетата. Аврамова е змей-горянин (мисля че тя е тази-която-не-смеете-да-назовете, ама мен не ме плаши! Аврамова! Аврамова!) и ако не си си попълнил модула ще вряка. Не че мен ме стряска, ама ми се обезсмисля ходенето при нея. Втория семестър съм отишъл не повече от три пъти.

Фонетика: Лесно горе-долу. При Костадинова е ОК, само да не я гледаш в устата, докато говори, че ще се пръснеш от хилеж и ще смущаваш околните :) Важното е да научиш разликите между американски и британски английски. Освен това тук ме шашнаха с нов вид транскрибция, доста различна от тази, която бях учил преди. Оказа се, че били два вида и ние ще ползваме тончо тая. Свиква се.

За общежития не знам нищо - аз си живея вкъщи, съвсем близо до уни-то.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: :lol: Привет на Лорда!Резултатите са на вратата на 182 (Лингвистичният дебат :wink: ),така че enjoy.Дано си се справил,колега!Не знам, за дебата ми се стори,че може да го махат,но ...да не обръщам темата на "Аз и лингвистичният дебат" :lol: :lol: :wink:
Минало. :roll:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Fleur написа:моля са отговор на следните въпросчета:

какви други предмети се учат освен тези свързани с английския--имам предвид математика и др

Ха прочети какво сме писали с колегите по-горе и ще видиш какви предмети се изучават. :wink:

ро колко изпита на семестър има- първата година?

Първия май бяха малко, ама втория са повече :P :roll:

в кое направление е най додре да се специализираш--литература, езикознание,превод ичуждоезиково обучение; и кога се избира-още първата година ли?

Има време, докато стигнеш дотам :)

мерси преварително :wink:
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”