Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Ми не е ошо да походиш на някъв курс към СУ- поне аз така мисля да направя! И аз имам само 6-ци в даскало но все пак това не е същото... едно си е там друго е изпит и то за СУ... това мога само да кажа. :roll:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

колкото по-рано започнеш да се готвиш-толкова по-добре,защото ще имаш повече време!аз вече минах по този път и не искам никога повече да го извървявам! това че имаш 6 в даскало е мн добре,но не е критерии дали ще влезеш.защото ако вземат да те скъсат(чукам да дърво да не стане) кел файда че имаш 6-ца!така че моят съвет е-започвай курсове възможно най-скоро и дай всичко от себе си! УСПЕХ!!!
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

nellliii написа:колкото по-рано започнеш да се готвиш-толкова по-добре,защото ще имаш повече време!аз вече минах по този път и не искам никога повече да го извървявам! това че имаш 6 в даскало е мн добре,но не е критерии дали ще влезеш.защото ако вземат да те скъсат(чукам да дърво да не стане) кел файда че имаш 6-ца!така че моят съвет е-започвай курсове възможно най-скоро и дай всичко от себе си! УСПЕХ!!!
тези 6-ци са толкова субективни, че нямам думи

истината е на стената на Химическия...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
BeHu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeHu »

Истината по литература и въобще в оценяването е много субективно нещо. :) А оценките от училище са си много важни за съжаление. Въпреки че това е супер глупост - не може да се сравняват оценка в някакво обикновено СОУ и в хуманитарните гимназии примерно. В някои училища ти скъсват задника с извинение от учене и ти пишат по-ниски оценки накрая, в други ти подаряват 6-тици. Не е особено честно :) Но пък и честни неща в тоя живот няма - тъй че трябва да се свиква ;)

Даваш най-доброто от себе си при подготовката и на изпита, това е, което можеш да направиш :)
Not An Ordinary Girl
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

Някой ще ме светне ли как стои въпросът с признаване на оценките от националната олимпиада по литература в университета? :roll: И там ли е Judgment Night ? Защото напоследък чувам разни градски легенди за 11 проверители,сред които моите гуру в живота - В.Стефанов,М.Кирова и СИЕ? :shock:
Някой да каже,че не е вярно... :roll:
Imfuckinpossible is nothing... =]
Кандидатстващ
В началото бе словото

Мнение от Кандидатстващ »

Доколкото знам, ако минеш втори кръг на олимпиада, по литература не трябва да държиш изпит. Има само една подробност- проверяващите на тази олимпиада ще са най-големите откачалници литератори, които живеят в свой фикционален свят, считайки, че техния начин на изказ е единствено правилен...с две думи- шанса ти / а и моят/ да изкараш втори гръг на олимпиада с добра оценка варира между 1 и 2%. Успех :)
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

За да ти се зачита оценката, трябва да си станал лауреат, което се случва след 3ти, национален кръг :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
nellliii
Пишете, о, братя

Мнение от nellliii »

мацка,разгледай по-подробно сайта и ще намериш това което ти трябва!има го със сигурност-чела съм го,но ще те излъжа в кой раздел точно! :?
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
Аватар
peppsy_lina
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: Теми Литература 1990-2007

Мнение от peppsy_lina »

От олимпиадата се признават само пълните 6тици от националния кръг. Проверяващите са 9 и всеки проверява всяка работа без да маркира нещо на нея, всеки си пише свои оценки и после се смята осреднено. Проверяващите са наистина големите имена в тази сфера, но и така трябва да бъде. Не мисля, че е невъзможно да не успееш, стига да ти върви литературата, да можеш да мислиш литературно, а не да зубкаш и не на последно място да ти харесат писаниците проверяващите. :lol:
В спора истината се ражда, умира от глад за смисъл и почва да смърди ужасно.

Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

е то ако на олимпиада си направил нещо...
направо си щракай с пръсти и си се чувствай студент
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
Духful
В началото бе словото

Re:

Мнение от Духful »

Кандидатстващ написа:Доколкото знам, ако минеш втори кръг на олимпиада, по литература не трябва да държиш изпит. Има само една подробност- проверяващите на тази олимпиада ще са най-големите откачалници литератори, които живеят в свой фикционален свят, считайки, че техния начин на изказ е единствено правилен...с две думи- шанса ти / а и моят/ да изкараш втори гръг на олимпиада с добра оценка варира между 1 и 2%. Успех :)
Това са абсолютни глупости. Ето заради такива разбирачи се сбъркват всяко лято главите на кандидат-студентите, постоянно питат едни и същи неща и всеки път някой си им казва нещо различно. Накрая просто си минаваш по този път и това е начинът да разбереш за какво иде реч...Когато не сте наясно, не пишете, защото се създава излишно напрежение...не става въпрос само за конкретния пост.....
Локвите изпълваха обувките му, а звездите - душата му.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re:

Мнение от Мила »

slvn написа:гуру в живота - В.Стефанов,М.Кирова и СИЕ? roll:
оф всяка година има поне един дето да ги говори тия неща
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от Бавария »

Духful написа:
Кандидатстващ написа:Доколкото знам, ако минеш втори кръг на олимпиада, по литература не трябва да държиш изпит. Има само една подробност- проверяващите на тази олимпиада ще са най-големите откачалници литератори, които живеят в свой фикционален свят, считайки, че техния начин на изказ е единствено правилен...с две думи- шанса ти / а и моят/ да изкараш втори гръг на олимпиада с добра оценка варира между 1 и 2%. Успех :)
Това са абсолютни глупости. Ето заради такива разбирачи се сбъркват всяко лято главите на кандидат-студентите, постоянно питат едни и същи неща и всеки път някой си им казва нещо различно. Накрая просто си минаваш по този път и това е начинът да разбереш за какво иде реч...Когато не сте наясно, не пишете, защото се създава излишно напрежение...не става въпрос само за конкретния пост.....
за мен такива работи като изказ и начини на исказвания са голяма заблуда...
ако са ти вярни нещата както и да го кажеш
пак ще получиш положителна оценка
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »