За или против брака сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Re: За или против брака сте?

Мнение от Дъждът върху лицето »

Търговецът на кристал написа:Освен това, имам много против това Държавата (в лицето на "женския поп в гражданското") да ми "разреши" да се обичаме "законно". Аз, ако трябва да давам обет, ще давам обет пред Господ (в когото вярвам, независимо кой какво казва), пред себе си и пред човека, когото съм избрала. Държавата не ми е никаква и документ от нея не ми трябва. В този смисъл съм против брака.
От друга страна обаче, в момента, в който обявят равна валидност на църковния брак с този на гражданския (не е чак толкова далеч моментът), зае*авам женския поп и, ако съм убедена, че това е човекът, с когото искам да прекарам живота си, обличам най-красивата бяла рокля (ех, какво да се прави, и аз понякога се радвам на такива неща) и - в църквата.
Обобщено казано: аз да намеря точния човек, пък... подписът ми е най-белият кахър.
Абсолютно същото си мисля и аз. Напълно подкрепям! Според мен е тъпо църковния брак да е невалиден, щом така или иначе си решил да се ожениш, какво значение има начинът?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

renesanz написа:абсурдно е да се ожениш на 20 или 23-4
Винаги съм знаела, че съм абсурдна :mrgreen:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

"Любовта е сладък сън, бракът е будилник"
:roll:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Хал хабер си нямам :mrgreen:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Дъждът върху лицето написа:Според мен човек не трябва да се жени само заради някаква илюзия за сигурност.
Брака, като че ли е изгубил символиката си и се е превърнал в нещо в което се търси гаранция за нещо.
А да се търси брак само за голата символика по-добре ли е? Любов и романтика, вечна обреченост и отдаденост един на друг и хепи енд?
Наречи ме материалистка, неромантичка или каквото още може да се измисли тогава, но факт си е, че за мен бракът има много по-голяма стойност от гледна точка на сигурността, отколкото на символиката ;) Искам децата ми да растат с двама женени родители. Искам никой да не може да ги назове с някой от грозните епитети, с които понякога наричат децата от неозаконена връзка. Искам децата ми да имат семейство, минаващо за "нормално" - не толкова, защото аз ценя нормалността, а просто понеже те ще бъдат твърде чувствителни относно общественото мнение, докато не стигнат поне една определена възраст :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

black_lady написа:
Дъждът върху лицето написа:Според мен човек не трябва да се жени само заради някаква илюзия за сигурност.
Брака, като че ли е изгубил символиката си и се е превърнал в нещо в което се търси гаранция за нещо.
А да се търси брак само за голата символика по-добре ли е? Любов и романтика, вечна обреченост и отдаденост един на друг и хепи енд?
Наречи ме материалистка, неромантичка или каквото още може да се измисли тогава, но факт си е, че за мен бракът има много по-голяма стойност от гледна точка на сигурността, отколкото на символиката ;) Искам децата ми да растат с двама женени родители. Искам никой да не може да ги назове с някой от грозните епитети, с които понякога наричат децата от неозаконена връзка. Искам децата ми да имат семейство, минаващо за "нормално" - не толкова, защото аз ценя нормалността, а просто понеже те ще бъдат твърде чувствителни относно общественото мнение, докато не стигнат поне една определена възраст :roll:
Да съгласна съм, затова казах НЕ САМО заради... а пък един човек колкото може да е безотговорен по отношение на децата си, когато е женен, толкова може да е отговорен и без да е женен. Аз лично не смятам да се обвързвам с човек, за когото смятам, че може да ме изостави заедно с децата ми, а ако го направи по- добре да не приемам помощ от такъв тип. Все пак не отричам брака, бих се оженила за човека когото обичам, просто защото така чувствам, че е правилно и нормално, а не защото ме е страх да не ме изостави.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Дъждът върху лицето написа:Да съгласна съм, затова казах НЕ САМО заради... а пък един човек колкото може да е безотговорен по отношение на децата си, когато е женен, толкова може да е отговорен и без да е женен. Аз лично не смятам да се обвързвам с човек, за когото смятам, че може да ме изостави заедно с децата ми, а ако го направи по- добре да не приемам помощ от такъв тип. Все пак не отричам брака, бих се оженила за човека когото обичам, просто защото така чувствам, че е правилно и нормално, а не защото ме е страх да не ме изостави.
То 100% гаранция, че никога няма да те остави, просто не може да има ;) Честичко мъжете, особено онези на една определена възраст, нещо ги прехваща и разбиват семействата си :roll: Имам позната, която се чувства доста глупаво, задето баща й ги заряза заради момиче на нейните години :?
Изображение

Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

истински мъж е този,който поставя семейството си на 1 място,а не този,който на 30 или 50 все още не се е научил да си държи нещото в гащите.а в 21 век да намериш човек,на когото можеш да вярваш е малко невъзможно....защото това е животинско,те никога няма да се променят. ;)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

black_lady написа:То 100% гаранция, че никога няма да те остави, просто не може да има ;) Честичко мъжете, особено онези на една определена възраст, нещо ги прехваща и разбиват семействата си :roll: Имам позната, която се чувства доста глупаво, задето баща й ги заряза заради момиче на нейните години :?
Под ''изостави'' нямах предвид да се разлюбим и да се разведем, защото това може да се случи. Имах в предвид човек, който си заминава и не иска да плаща издръжка без да го принуди закона. Ако един човек е наистина отговорен, въпреки че напуска дома, не изоставя децата си.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

renesanz написа:истински мъж е този,който поставя семейството си на 1 място,а не този,който на 30 или 50 все още не се е научил да си държи нещото в гащите.а в 21 век да намериш човек,на когото можеш да вярваш е малко невъзможно....защото това е животинско,те никога няма да се променят. ;)
истински мъж е този,който не би създал семейство с такива предубедени момиченца като тебе
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Против.
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Плазмодий написа:
renesanz написа:истински мъж е този,който поставя семейството си на 1 място,а не този,който на 30 или 50 все още не се е научил да си държи нещото в гащите.а в 21 век да намериш човек,на когото можеш да вярваш е малко невъзможно....защото това е животинско,те никога няма да се променят. ;)
истински мъж е този,който не би създал семейство с такива предубедени момиченца като тебе
ще те видим теб след 10г.аз не съм предубедена,просто това виждам,всеки гради мнението си въз основа на света около него.не съм искала да засягам никого.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

В някои случаи изневерите укрепват брака... особено ако говорим за брак от 20, 30 години. Но това е друга тема. А пък и не само мъжете са такива. Има много жени, за които кариерата е на първо място и след това семейството... и такива които изневеряват. Дали ще вярваш на някого не е въпрос на пол.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

за мен - твърдно да!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Дъждът върху лицето написа:В някои случаи изневерите укрепват брака...
О, да, вярвай си... :lol: :lol:
А ако някога се омъжиш и после аз спя с мъжа ти, дали ще си ми благодарна, че съм взела така присърце мнението ти и съм спомогнала укрепването на брака ви? Може би дори ще си станем близки приятелки по този повод? :lol: :lol: :lol:
Изображение

Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”