Шеф на българска компания за гадни храни застреля бяла мечка

Модератори: Don Horhe, Lord

Joker
Легендарен флуудър

Re: Джънк фууд бг бос застрелял бяла мечка

Мнение от Joker »

Pisobella,
ти хапвала ли си "глигани,елени и друг дивеч", защото е много вкусно, да знаеш! Не че съм да се избиват бели мечки и особено застрашени видове, но ловът е едно от най-човешките действия, дори и ловът на хора... :idea:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

ми имало е зайци и друг дивеч...само където съм го отказвала.Сещам се за случаите със заешкото.Бях малка и ми изглеждаше ужасно :) Сега бих опитала,но може би само за да видя кво е на вкус. Яла съм и едно ядене със 7 вида месо ( забравих му името) в една хижа...та 100% съм хапвала дивеч.

Само където,както казах,при наличието на толкова много и разнообразно месо по магазините,това,да избиваш животни,които са застрашени при това,ми се вижда...тъпо и безсмислено и жестоко.

Знам,че ловът сам по себе си е нормално нещо,но е естествен,ако живееш в такива условия. Ако ти се налага да ловуваш.Аз ако умирах от глад бих утрепала ако ще и последният екземпляр от даден биологичен вид,ако това ще спаси живота ми. Ама като мога да отида до магазина и да си купя квото ми се ще,не виждам защо да убивам.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Ловът е едно от най-естествените неща в природата, да. Само че за животните. При нас хората ситуацията отдавна е доста по-различна. Преди мъжът е утрепвал някое диво животно и е набавял храна за семейството. Днес месото е готово в магазините и се набавя не с тояга, лък, стрели, копие, а с парички, т.е. ловуването е лишено от смисъл, освен ако не си от някое племе, което все още се изхранва по такива традиционни начини. Още повече това нашето е спортен лов - за удоволствие. Кой какъв звяр е гръмнал... Голяма работа, голямо чудо, голям мъж...
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

castelo написа:Ловът е едно от най-естествените неща в природата, да. Само че за животните. При нас хората ситуацията отдавна е доста по-различна. Преди мъжът е утрепвал някое диво животно и е набавял храна за семейството. Днес месото е готово в магазините и се набавя не с тояга, лък, стрели, копие, а с парички, т.е. ловуването е лишено от смисъл, освен ако не си от някое племе, което все още се изхранва по такива традиционни начини. Още повече това нашето е спортен лов - за удоволствие. Кой какъв звяр е гръмнал... Голяма работа, голямо чудо, голям мъж...
:shock: :shock: :shock:
Ubi concordia, ibi victoria!
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

С кое не си съгласен?
Изображение
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Как с кое? :shock: Ти не смяташ ли че хората са и животни? :roll: Доста са по-животни от много други животни и говеда... :albino:
castelo
Флъдзила

Мнение от castelo »

Joker написа:Как с кое? :shock: Ти не смяташ ли че хората са и животни? :roll: Доста са по-животни от много други животни и говеда... :albino:
Смятам, да. :lol:
Изображение
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Няма какво да се смята - хората СА животни. Елементарна класификация.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

да,ама лисиците не колекционират заешки кожи нали!!!!! ловът за храна е едно,ловът за "удоволствие" (егати удоволствието) и трофеи е друго!
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Мен ловът не ме влече, ама знам какво е да имаш страст по нещо и то да те грее отвътре, ако и всички други да го смятат за тъпотия. Ако това му е на тоя човечец радостта от живота, нека й се радва ега ти.

После - канадците също не са тъпи и наистина използват голяма част от спечелените от подобни дейности пари именно за защита на популациите на разните там мечки, лосове и прочие живини. При тези вече полуразрушени екосистеми човешката намеса (дори под формата на платежоспособни диваци с 4.6 и прочие гаубици) е напълно необходима, иначе съвсем нищо няма да остане.
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

съгласна съм с всички мнения на castelo,

Joker написа:
Как с кое? :shock: Ти не смяташ ли че хората са и животни? :roll: Доста са по-животни от много други животни и говеда... :albino:
това, което ни прави хора, е потискането на животинското за сметка на хуманното. иначе наистина не падаме по-долу от който и да е звяр! защо слязохме от клона, омг, направо защо излязохме от океаните! :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Терминът "хуманно" доколко е приложим спрямо животните? :?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не го прилагам спрямо животните, а спрямо собственото ни поведение
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Шеф на българска компания за гадни храни застреля бяла мечка

Мнение от pora_e_priqtel »

Е по-некадърно заглавие не бях виждал, честно! Надявам се ефектът да е търсен. Дет' се вика ринеймнах топика, дид ю гет ит?
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

begemot_ написа:не го прилагам спрямо животните, а спрямо собственото ни поведение
пак не пасва...това е изпразнен от съдържание, но лъскав лозунг(точно като бонбоните "Кръц" навремето!)..... сложи "разумно". в крайна сметка и един кръгъл идиот може да иска да е "хуманен"(да прави добро), но като непритежава хмм една по-висока степен разум пак ще направи сумати (нехуманни) поразии...
Ubi concordia, ibi victoria!
Публикувай отговор

Обратно към “България”