Не знам какво да правя?!

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Задължителен ли е спортът в СУ?

Да, задължителен е за всички студенти от всички специалности
2
15%
Да, но само за някои факултети
2
15%
Да, за тези, които учат по кредитната система или искат да запишат магистратура и да получат европейска диплома
3
23%
Не, няма такова нещо. Спортът е избираем предмет.
1
8%
Не, това са пълни глупости
0
Няма гласували
Нямам никаква представа. Всеки казва различно и съвсем се обърках
5
38%

Общо гласове: 13

zalolita
В началото бе словото

Не знам какво да правя?!

Мнение от zalolita »

Здравейте! Аз съм втори курс социална педагогика във ФНПП и още като се записах в първи курс, ми казаха, че няма смисъл да се записвам на спорт, защото после никой няма да ми го признае във Факултета, че изобщо не е задължително и че само ще си изгубя времето. Понеже живея на другия край на София и ми трябват часове, за да отида на спорт, освен това ходя и на работа, послушах женицата от "Учебен отдел" и не съм се записвала до този момент. Сега обаче ново 20 - оказа се, че можело да не признаят дипломата в Европа, щото нямам хорариум по спорт. По новата кредитна система трябвало да събера нужните часове, което пък е малко вероятно да ми се случи, защото вече е твърде късно да се запиша. Спорт ми трябвало само докато стана трети курс. Питам колегите - никой не знае. Питам в "учебен отдел" - вдигат ми рамене! Чета в сайта и в правилника,е не ми става ясно тоя спорт трябва ли ми и мога ли да уча магистратура в СУ без него и т.н.
Има ли някой, който може да даде ясен, точен и категоричен отговор и ако все пак има, къде мога да го намеря?
Друг въпрос, който ме засяга, е оценката от спорт вписва ли се в студентската книжка или не и смята ли се при изчисляването на успеха за стипендия? Ако правилата са едни за всички, тогава защо едни колеги имат оценки по спорт, а други само подпис, трети пък - нищо?!
Една друга мила женица от скромния ми факултет ме усведоми, че кредити се събирали и от посещението на Библиотеката. Записвали били кой колко време прекарва в четене вътре, по колко книги си взима, има ли карта и т.н!! Пълен АБСУРД!!! Питам аз кой нормален човек ще тръгна да ме следи по колко време чета в библиотеката и кви книги си взимам и това ще ми носи точки или ще ме лишава от права?!! Да не говорим, че пътувам час и половина, за да се прибера от факултета и ако ми трябва нещо, взимам и си го снимам, пък си го чета вкъщи. Ми освен да ми пратят някой вкъщи да ме наздирава, докато прелиствам, пък може после и да ме изпита да види какво съм запомнила!
Много ще съм благодарна за отговорите. :!: :!: :!:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Ето да кажа и аз каквото знам.
Първо това за библиотеката не е вярно.
И второ аз имам оценка по спорт за първия семестър.А някои колеги
имат само подпис.При това става въпрос за един и същ спорт при един
и същ преподавател.
zalolita
В началото бе словото

Мнение от zalolita »

Гост написа:И второ аз имам оценка по спорт за първия семестър.А някои колеги имат само подпис.При това става въпрос за един и същ спорт при един и същ преподавател.
И какво следва от това? Трябва ли ми тая оценка или не :?:
Май всеки прави каквото си иска. :idea:
got

Мнение от got »

Наистина въпросът за спорта внася объркване във всеки факултет и специалност.Всеки говори различни неща.Това,което мога да кажа е,че не е задължителен за всички специалности.Зависи какво пише в учебния план за съответната специялност.Ако пише ,че е задължителен,значи влиза в бала за стипендия,а за магистратура-не съм сигурна. :roll:
hypodila
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hypodila »

Доколкото знам спортът е задължителен първите 2 години. Оценки трябва да има, но на някои специалности всеки семестър, а на други оценката се слага на края на годината. И доколкото ми е известно спорта влиза във формирането на успеха за стипендия. :roll: Ама кой ти казва :x
Галилео, Галилео,
още ли да ти налея,
ти доказа, тя се врътка,
с всяка по-голяма глътка!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не съм много сигурна,но май факултативнитие(избираемите) дисциплини не влизат във формирането на бала за стипендия :?:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

twiggy написа:не съм много сигурна,но май факултативнитие(избираемите) дисциплини не влизат във формирането на бала за стипендия :?:
ВЛИЗАТ
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

stone написа:
twiggy написа:не съм много сигурна,но май факултативнитие(избираемите) дисциплини не влизат във формирането на бала за стипендия :?:
ВЛИЗАТ
E kak влизат,като 50% от колегите имат само подпис без оценка?
Гост

Мнение от Гост »

В момента, в който имат оценка в книжката и в книгата ги изчисляват за стипендия, а който няма - не му я изчисляват! Тия само с подписите или им е само с годишна оценка или преподавателите са мизерници и не им пука, но и в двата случая студентите го духват! Тъпо, но това е положението! А спортът винаги вдига бала, нали?
Аватар
stone
Драскач

Мнение от stone »

Anonymous написа:В момента, в който имат оценка в книжката и в книгата ги изчисляват за стипендия, а който няма - не му я изчисляват! Тия само с подписите или им е само с годишна оценка или преподавателите са мизерници и не им пука, но и в двата случая студентите го духват! Тъпо, но това е положението! А спортът винаги вдига бала, нали?
Това го писах аз :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”