За или против брака сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Re: За или против брака сте?

Мнение от ra4e^f »

ЗА :mrgreen:
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Aз преди бях против.. е две думи- не смятах, че един подпис би ти дал сигурност или пък би променил нещо... Защо тогава да го има? Да обаче човек си променя мнението, особено когато се влюби.
За брака съм, когато не се избързва и против, когато се пристъпва към него с мисълта, че така или иначе винаги можеш да се разведеш.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Ами всъщност няма особено значение. То и да се оженим, нищо не гарантира, че няма да се разделим пак по някое време по живо, по здраво :roll:
Пък и не си представям що за куражлия ще иска да се жени точно за мен :mrgreen:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

black_lady написа:Ами всъщност няма особено значение. То и да се оженим, нищо не гарантира, че няма да се разделим пак по някое време по живо, по здраво :roll:
Пък и не си представям що за куражлия ще иска да се жени точно за мен :mrgreen:
Според мен човек не трябва да се жени само заради някаква илюзия за сигурност.
Брака, като че ли е изгубил символиката си и се е превърнал в нещо в което се търси гаранция за нещо.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

ПРОТИВ!!!!!!!!! за какво да се чувствам обвързана и след 1 год. да тичам по адвокати като реша,че вече не го искам.... няма смисъл.важното е да се обичате. подписа само утежнява положението,той е ненужен.Важното е ако имате деца те да са добре,без значение дали сте женени или не.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
BG_Girl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BG_Girl »

renesanz написа:ПРОТИВ!!!!!!!!! за какво да се чувствам обвързана и след 1 год. да тичам по адвокати като реша,че вече не го искам.... няма смисъл.важното е да се обичате. подписа само утежнява положението,той е ненужен.Важното е ако имате деца те да са добре,без значение дали сте женени или не.
Хах... интересни мисли. Изглежда бракът е за сериозни хора... хора, които знаят какво искат и са сигурни в това. Тогава могат ли хората да обичат, ако след време са готови дори да мразят? Тази любов истинска ли е, ако след време няма да съществува? :?

Аз съм за брака. Смятам, че това е стъпка (ритуал) към изграждането на едно истинско семейство, изпълнено с любов.
И аз като Дъждът върху лицето съм против брака, когато се пристъпва към него с мисълта, че така или иначе винаги можеш да се разведеш. Не би трябвало този ритуал да е основан на една лъжа... щом няма истинска любов, защо да има брак, който да показва, че двамата души се обичат?
BG_Girl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BG_Girl »

Който е против брака, има грешна представа за смисъла на брака :)
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

ЗА! Понякога ми писва от всичките сухарски неща, които се пишат и казват против брака, защото сега така е модерно. Аз искам да намеря своята половинка, да се оженим с цялата лудница около сватбата и да си живеем happily ever after.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Бракът е отживелица,семейството не се гради на един подпис и на хилядите задължения и усложнения,които може да предизвика.Хората в повечето случаи подхождат към брака с идеяат,че "така трябва",във възраст когато търсят сигурност и това е спасителната сламка или във възраст,когато въобще не знаят аджеба за какво иде реч,само заради самата идея.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Cassie
Драскач
Специалност: Астрофизика
Курс: завършил

Мнение от Cassie »

Плазмодий написа:...или във възраст,когато въобще не знаят адж... за какво иде реч,само заради самата идея.
:mrgreen:
Цензура му е майката
Hope for the best,
plan for the worst.
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

castelo написа:ЗА! Понякога ми писва от всичките сухарски неща, които се пишат и казват против брака, защото сега така е модерно. Аз искам да намеря своята половинка, да се оженим с цялата лудница около сватбата и да си живеем happily ever after.

:cheers: Напълно агрийвам!

И не мога да разбера защо всички възприемат брака като "само подпис". Това е една малка част от самата церемония, не забравяйте, че след това следват много други неща ( с внушително по-голяма продължителност от самото бракосъчетание).
ЗА брака съм, но лично аз не бих прибързала с тази стъпка. И другата крайност не е хубава, де.
Абе знам ли. Хубавото е, че всеки може да решава сам за себе си. Не мога да кажа, че тези, които не мислят като мен, не са прави. Важно е партньорите да са на едно мнение, пък другото са бели кахъри:)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз, като се залюбя с някого, няма как да знам, че няма да се окаже насилник или пълен мухльо (айде, може и да има някакви знаци, ама нали знаете - влюбен-загубен). Той пък, от своя страна, няма как да разбере дали не съм някаква свадлива вещица :lol: , която се прави на мило, пухкаво зайче. Липсата на подпис много улеснява нещата в евентуална подобна ситуация, пък и спестява много пари, с които, традиционно, се пълнят гушите на адвокатите.
Освен това, имам много против това Държавата (в лицето на "женския поп в гражданското") да ми "разреши" да се обичаме "законно". Аз, ако трябва да давам обет, ще давам обет пред Господ (в когото вярвам, независимо кой какво казва), пред себе си и пред човека, когото съм избрала. Държавата не ми е никаква и документ от нея не ми трябва. В този смисъл съм против брака.
От друга страна обаче, в момента, в който обявят равна валидност на църковния брак с този на гражданския (не е чак толкова далеч моментът), зае*авам женския поп и, ако съм убедена, че това е човекът, с когото искам да прекарам живота си, обличам най-красивата бяла рокля (ех, какво да се прави, и аз понякога се радвам на такива неща) и - в църквата.
Обобщено казано: аз да намеря точния човек, пък... подписът ми е най-белият кахър.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Плазмодий написа:Бракът е отживелица,семейството не се гради на един подпис и на хилядите задължения и усложнения,които може да предизвика.Хората в повечето случаи подхождат към брака с идеяат,че "така трябва",във възраст когато търсят сигурност и това е спасителната сламка или във възраст,когато въобще не знаят адж... за какво иде реч,само заради самата идея.
Напълно споделям.
BG_Girl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BG_Girl »

Бракът е за трезви хора :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

рано ми е още,сега мисля така,утре може да мисля иначе,имам много планове за изпълняване преди да тръгна да си търся половинка.пък и начина ми на живот много повлия на мнението ми против брака.така,че не съдете хората,които не искат да се женят.абсурдно е да се ожениш на 20 или 23-4,първо помисли как се издържа едно семейство..
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”