Философски разсъждения за любовта
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Amellie
- Постоянно присъствие
Re: Любовта е ...
Аз в момента усещам любовта между двама души / всъщност не съм сигурна дали "любов" е точното определение / по-скоро като обединител на седемте смъртни гряха в едно...Но аз не разбирам много от любов и тя ми докарва шизофрения...
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- renesanz
- Легендарен флуудър
Amellie написа:.Но аз не разбирам много от любов и тя ми докарва шизофрения...![]()
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
Всъщност не мисля,че точно това трябва да се нарича любов...По-скоро истерично желание да получаваш нещо,което ти убягва...renesanz написа:Amellie написа:.Но аз не разбирам много от любов и тя ми докарва шизофрения...![]()
понякога води и до истерия,кара те да си говориш сам,къса ти нервите и т.н.
Toto-I will remember
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Любовта е... всичко...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
- lollabunny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Как не съм забелязала тази тема по-рано?!
Та... прочетох коментарите ви и трябва да призная, че някои неща много ми харесаха. Да речем:
"Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока." – Антоан дьо Сент-Екзюпери
Тук съм много съгласна, макар, че нямам с какво да сравня дали е вярно...
Обожавам този филм! Има толкова истина в тези думи. Тук вече говоря от опит... Което пък пряко кореспондира с...
Проста физика. Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие. Колко пъти съм се опитвала да убеждавам хората "да ме обичат по-малко, за да ме обичат по-дълго". Ама не. Нахвърлят се върху чувството и аз нямам друг избор, освен да противодействам. А мразя да съм лошата...
А това:
ми напомни следното:
[quote="Jane Austen, "Pride and prejudice""]"Happiness in marriage is entirely a matter of chance. If the dispositions of the parties are ever so well known to each other or ever so similar beforehand, it does not advance their felicity in the least. They always continue to grow sufficiently unlike afterwards to have their share of vexation; and it is better to know as little as possible of the defects of the person with whom you are to pass your life."[/quote]
И искам да завърша с една мисъл, която също е страшно вярна и помага да осъзнаеш навреме чувствата си. Или липсата на такива.
"Началото и краят на любовта се познават по затруднението, в което изпадат влюбените, когато са насаме" - Лабрюйер
Та... прочетох коментарите ви и трябва да призная, че някои неща много ми харесаха. Да речем:
Crematory написа:А онова за гледането в една посока?
"Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока." – Антоан дьо Сент-Екзюпери
Тук съм много съгласна, макар, че нямам с какво да сравня дали е вярно...
Ice_Spirit написа: "In the game of seduction there's only one rule - never fall in love' - Cruel Intentions
Обожавам този филм! Има толкова истина в тези думи. Тук вече говоря от опит... Което пък пряко кореспондира с...
Tripio написа:Пушкин "Колкото повече обичаме жената, толкова по-малко й харесваме"
Проста физика. Всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие. Колко пъти съм се опитвала да убеждавам хората "да ме обичат по-малко, за да ме обичат по-дълго". Ама не. Нахвърлят се върху чувството и аз нямам друг избор, освен да противодействам. А мразя да съм лошата...
А това:
castelo написа:"Хората се избират на базата на веоятностите и надеждите. И само времето може да позволи на човешките същества да се опознаят взаимно. Любовта се ражда под влияние на случайността на една среща, ня проява на свян и плахост. И на такава среща човек може да заложи един живот." Андре Рей
ми напомни следното:
[quote="Jane Austen, "Pride and prejudice""]"Happiness in marriage is entirely a matter of chance. If the dispositions of the parties are ever so well known to each other or ever so similar beforehand, it does not advance their felicity in the least. They always continue to grow sufficiently unlike afterwards to have their share of vexation; and it is better to know as little as possible of the defects of the person with whom you are to pass your life."[/quote]
И искам да завърша с една мисъл, която също е страшно вярна и помага да осъзнаеш навреме чувствата си. Или липсата на такива.
"Началото и краят на любовта се познават по затруднението, в което изпадат влюбените, когато са насаме" - Лабрюйер
Мария Стойчева
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
брей....моят адаш добре го е казал.
Иначе за мен...любовта е......едно прекрасно нещо!!!
Иначе за мен...любовта е......едно прекрасно нещо!!!
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Наскоро разсъждавах и стигнах до:
"Любовта е баланс на всички неща, които искаш да правиш с някого"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Sasko™
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
По близо до... секса

What I've got you've got to give it to your mamma
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
- renesanz
- Легендарен флуудър
има нещо вярноKristo написа:Наскоро разсъждавах и стигнах до:
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- renesanz
- Легендарен флуудър
за него не е нужна любов. хубаво е да има де.Sasko™ написа:По близо до... секса![]()
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Хареса ми мисълта на Пушкин(велик е),при мен това важи не 100%,ами направо 200%,пък може и на 300%.Така че... няма нищо за оспорване.Човекът си е бил много,много прав.Tripio написа:сега като ви четох цитатите в началото, се сетих за един стих на Пушкин, в превод ще звучи нещо такова: "Колкото повече обичаме жената, толкова по-малко й харесваме" - аз лично мисля че човекът си е бил съвсем правкато обичаш някого толкова много, че правиш абсолютно всичко за него, това обикновено води до загуба на интерес от негова страна.. поне това са моите наблюдения, де да знам, при вас може да е различно, оспорете ме
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
yeah yeah
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
===> Бийте добичето, за да ви обича
(жъст кидинг)
(жъст кидинг)
- Sasko™
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
С любов е по-хубавоrenesanz написа:за него не е нужна любов. хубаво е да има де.Sasko™ написа:По близо до... секса![]()
What I've got you've got to give it to your mamma
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
и по-точно френска любовSasko™ написа:С любов е по-хубавоrenesanz написа:за него не е нужна любов. хубаво е да има де.Sasko™ написа:По близо до... секса![]()
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...