Кое избираш? - емиграция, патриотизъм (13.09.2005)

Архив на всички останали категории.

Кое избираш?

България
62
84%
Чужбина
12
16%

Общо гласове: 74

mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Чужбина избирам ,разбира се...стига да имам възможност да живея прилично в една нормална държава.То това БГ е някаква комедия :roll:
kalbo
В началото бе словото

Мнение от kalbo »

Всъщност...никога не съм искала да ходя да уча в чужбина, макар че много ме навиват, не само приятели, ами и майка ми е навита, а сега една приятелка ми предложи да замина при нея в Германия, да правя магистратура в нейния университет и каза че ще проучи, става дума за след 2-3 години, никак не е бърза работата, ама трябва да реша сега, за да знам с какво да се заема... яко немски, да се събират пари и така... Пък аз сега ровя из магистърските програми на университета и горчиии, само литература и култура има по мойта специалност, аз уча класическа филология, ще рече човек че не съм наред, страшно безперспективна специалност, но пък си я харесвам много, всичко си ми харесва, а инак искам да пиша за писмени системи, различни азбуки, но темата е много широка, аз от години събирам информация за това, та така осъзнах колко малко има, и когото питам всеки свива рамене, няма нито курсове нито специалисти по въпроса. Та затова въобще се замислям за нещо чужбинско, поне библиотеката е по-богата там...
da se nau4im da budem 6tastlivi, e edno ot ne6tata deto ne ni gi prepodavat,no sa mnogo vazhni :-)
kalbo
В началото бе словото

Мнение от kalbo »

Така че ще направя всичко възможно да уча тук, скоро ще се докопам до канцеларията и ще ги подпукам с въпроси, пък да видим...
da se nau4im da budem 6tastlivi, e edno ot ne6tata deto ne ni gi prepodavat,no sa mnogo vazhni :-)
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Една от до болка любимите ми теми.
Как да не се включа и да споделя малко от своите размисли с вас, уважаеми колеги.
Ето го и есето,което бях написал преди време по тази тема.
На когото му е интересно нека го прочете.
Давам линк , защото е доста за да го копирам тук.

:arrow: Е С Е

Успех на всички :!:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

България,много ясно.Всъщност преди да се захвана с история покрай КСК не бях изцяло на това мнение.Но повярвайте ми,има неща,с които можем да се гордеем и които са преди '94 :D .Само аз ли настръхвам, когато чуя химна, и рева като гледам фимлмчета за Априлското и Балканската война.Признавам си без бой,това е единственото нещо, което по всяко време на денонощието може да ме разреве.И сирените, де :)

И въпреки всичко-
България ще пребъде!
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Tripio, аз също съм живяла в Киев 2 години :lol: Не си спомням как се казваше училището и квартала, в който живеехме, само си спомням, че се намираше от другата страна на р. Днепър. Това са едни от най-хубавите ми 2 години. Киев е невероятен град! Имах страшно много приятели, с които дълго време си писахме. Е-ееех, много често си мисля за времето там и съжалявам за много неща. Всичко беше като една кратка приказка.
Но... НЕ съжалявам, че живея в България и никога не бих я напуснала за винаги или за дълъг период от време. Тук се намира всичко, което обичам. И колкото и да е мръсна нашата София, колкото и неща да не са уредени, колкото и проблеми да има страната ни никога не бих я напуснала. Може би всичко това ви звучи глупаво, но това е моето мнение и не мисля, че някога бих го променила.
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

Жил в деревне старьiй дед
делал сам себе минет
возле каждого куста
сам себе имел в уста.

Полюбила я пилота
он поеб и улетел
свесил жопу с самолета
обосрать меня хотел.

Чтобь дожить до комунизма
занимайтесь онанизмом
потому-что онанизм
укреплят организм.

Достала банку с вазелином
залупу смазала сама
Григорий,суй до вполовину
иначе я сойду с ума.

егати,имаще още едно.Има ли тук рускоговорящи чортове?В Украйна поназнайват руски май?

А ,да ,и любимото ми- Кто смел,два съел :) :) :) -за инициативността в живота.
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

В Украйна не просто "познават" руският език! А жалкото е, че от цялата толкова богата руска литература си успял да запомниш само това. Как си поне с българската? :x
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

Учил съм руска литература и знам това-онова.Златен век ,сребърен век,акмеизъм,футуризъм,модернизъм бла бла.Харесва ми Горки-има хубави разкази.Ходил съм и на олимпиада -национален кръг и мога да ти разправям за Пушкин,Арина Радионовна,ссь1лките му,приказките му,за Санкт-петергбургските бели нощи,за 17те занята на Петър 1ви,за Цар пушка и Цар колокол,за башните на Кремльовския събор и за каквото искаш да знаеш.По бг литература-колкото за 5.75 и 2ра олимпада национален кръг -има.Пока :wink:
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Защо ли тогава реши да изпъкнеш точно с това тъпо стихотворение :?:
Пока!
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

хахаха стихчето кърти мифки, не го бях чувал досега.. звучи като текст на песен на "Ленинград" - мноо яка група :)

а на олимпиадата дето беше миналата година станах 3-ти на националния кръг ама ме прецакаха и не ходих в Москва на 4-ти кръг :(
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Hobbledehoy
В началото бе словото

Мнение от Hobbledehoy »

fire написа:Защо ли тогава реши да изпъкнеш точно с това тъпо стихотворение :?:
Пока!

Я виноват!Прошу прощения! :oops:
Впрочем реките Днестър и Днепър,които днес изглеждат толкова далеч, са били столетия наред североизточна българска граница.А Белград е бил крайгранична крепост на северозапад.

Колкото до олимпиадата-и аз оттървах да отида в Москва,но затова пък сега знам за Меднь1й всадник и памятник покорителям космоса и куп такива безполезни неща.Но затова пък рускините на морето бая се пулят :P
Аватар
caramele
В началото бе словото

Мнение от caramele »

БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!БГ!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
зАЩОТО СЪМ СИ НАМЕРИла начин да оцелявам и не контактувам или поне се опитвам да избягвам хора, чието мислене ме дразни. А много млади хора бягат от Бг щото все още има много соц. лелки и чичовци които са се намърдали в големи фирмички и ти спират и развитието и работата. Те са доста години назад знаят го но не им дреме-те са си намерили начин ти се оправяй. Да не говорим че поколенията поне след моето освен Глория и Ивана и т.н. другите не "важат" - няма ли я културката си загубен и почваш да мислиш в малки мащаби тъй да кажа. + Тва който има по-големи брат или сестра и живее още с мами и тати със сигурност е прихванал и той от соца - няма как хората са живели по това време и така са научени по-точно така са им промили мозйците.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

иска ми се да остана в българия но не виждам перспектива. ако мога да се реализирам по-добре по специалността ми в чужбина - защо не?
бих отишла
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Hobbledehoy написа:Впрочем реките Днестър и Днепър,които днес изглеждат толкова далеч, са били столетия наред североизточна българска граница.
Ей това ми беше любимата част по история... Северната граница на България... Никакви запазени меродавни извори само хипотези...
По мои изчисления, за да може България да се справя с нечовешкия потенциал от всякакъв вид на Византия, е трябвало да имаме северно пристанище някъде около Гданския залив :D А може и още по-насевер - Мурманск ми звучи българско някак си. От него през Северния полюс сме заселили Америка, което обяснява факта, че някои шевици на индиански дрехи са сходни с българските носии.
Не питайте за източната граница;)
Публикувай отговор

Обратно към “Други”