Не знам защо, но всички винаги се стресират от ИЛЖ. Пък то не е сложно. ДАже може да не четете прослувутата "Държавност...". Има една друга книжка - "История на българската журналистика" на Г. Боршуков. Там всичко е много по-хронологично, подредено и ясно разбираемо. Аз лично я четох два пъти - един път в началото и един път в края на годината. Пък ако искате след това се мъчетете със Зи Кей

Книгата й също е срашно интересна, стига да имаш някаква предварителна представа за историята на българската журналистика. Най-хубава е според мен главата за училището, църквата и общиата (до която аз не стигнах преди теста, но все пак

)
Не се шашйкайте, тестът е почти елементарен. Няма (почти) затворени въпроси. Има доста със "подчертайте кой...", има и от любимите "Напишете един цитат от старобългарската публицистика" и т.н. Поне преди беше така.
А иначе важна и дори решаваща роля за оценката има курсовата работа. Ако тя е ок, дори да направите някои грешки, не се притеснявайте за оценката.
(Това май съм го писал вече някъде, но може и само да съм го разказвал

). И честито отменяне на теста за след Нова година, вие явно сте били по-настоятелни от нас