Прави ли ви впечатление, когато хората пишат неграмотно?
Модератор: Плазмодий
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Прави ли ви впечатление, когато хората пишат неграмотно?
Inspired by MERCES_LETIFER...
Последно промяна от Fed на 30 Дек 2007, 21:49, променено общо 1 път.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прави впечатление и то доста неприятно. Особено в университетски форум
Макар че мен ако питате дори в обикновените чатове си е достатъчно грозно 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И мен адски много ме дразни неграмотността! Такива неща като запетайки, двойно Н и Т, кратък и пълен член, разни там сравнителни и превъзходни степени, където масово се изпускат тиретата ("по голям", "най бърз") например!
... "ЕдинияТ", "вторияТ", "третияТ", "пичЪТ", защото се явяват подлог. Но иначе основната идея рулира!

Крематори, в подписа ти има доста грешкиCrematory написа:МНОГО ме дразни.![]()
Дали да не въведа правило, че ще трия неграмотни мнения
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
- renesanz
- Легендарен флуудър
като снимам някоя лекция от колегите след това трябва да поправям правописните им грешки
мислех,че вече би трябвало да са се научили... а за форума,повечето грешки може би се правят понеже всеки гледа да се изкаже без да погледне какво е написал.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- lollabunny
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ей това не съм сигурна, че го разбрах. Ако имаш предвид, че използваме й когато ни трябва "и с ударение", то смятам, че няма по-добър начин.castelo написа:Не сте споменали също баналното писане на "й" вместо просто "и".
Иначе и аз ужасно се дразня на правописни, пунктуационни, но най-вече граматически грешки. Бива да изпуснеш някоя буква от бързане или недоглеждане, ама да не знаеш елементарни граматически правила(най-вече тези, които Блууди изреди), това вече ми се вижда недопустимо за СУ...
И да, напоследък усещам, че и аз започвам да правя такива грешки. Дано е другият случай, де - винаги да съм ги правила, но сега да започвам да се хващам и да ги поправям
Мария Стойчева
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
I курс Европеистика
"Да де, ама ние сме СУ, ние сме академичната общност, ние имаме познание, съзнание, морал и хигиена." - Добромир Добрев
То не може без грешки.. аз от мързел не поставям тирета след 'по' и 'най', и не обръщам внимание на пунктуацията, когато пиша с клавиатура, но когато е на лист с химикал по навик следя. Просто съм се нагласила, че когато човек пише на клавиатура, е допустимо да прави грешки, дори нормално. Виждам си грешките и ги оставям;) то човек бърза.. кво толкоз. Само драстичните грешки са дразнещи т.е. много глупавите правописни грешки;)
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Знам. Бях ги поправила, но не се получи после скрийншотът. Трябваше пак да го правя и накрая ми писна да поправям. Аз съм последният човек, на когото трябва да правиш забележка за пълния член, повярвай. И запетаи липсват в подписа.Blood Countess написа:
Крематори, в подписа ти има доста грешкиCrematory написа:МНОГО ме дразни.![]()
Дали да не въведа правило, че ще трия неграмотни мнения... "ЕдинияТ", "вторияТ", "третияТ", "пичЪТ", защото се явяват подлог. Но иначе основната идея рулира!
![]()
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ами да, доста ме дразни. То и аз понякога допускам правописни грешки от бързане - от сорта на букви с разменени места, интервали на грешно място и т.н. Но си има грешки, които няма как да се допуснат по този начин. Примерно слято писане на "не" и "знам" в няколко последователни мнения и прочее, използване на "и" вместо "й", заменяне на "ч" и "ш" с 4 и 6 и много други.