Прави ли ви впечатление когато другите говорят различно?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор

Е?

Да
63
46%
Не
13
10%
Избягвам такива хора щото направо не мога да ги търпя!
9
7%
Радвам се да познавам кой от кой край е по диалекта му :)
30
22%
Все тая ми е
21
15%

Общо гласове: 136

Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

То в СУ
май странното говорене
е нашето

ешь-ешь-ешь
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

:lol:
Arath
В началото бе словото

Мнение от Arath »

Да прави ми впечтление, обаче също така ми прави впечатление, че в България не се прави разлика между диалект и акцент. Да уточня акцент са само фонетичните особености, докато диалект е всичко (грамтика, лексика и т.н.) Не ме дразнят хора, които говорят мьеко, защото за да бъдат грамотни, те не са длъжни да не мьекат. Някой да си спомня в училище да са го учили на дикция? И в другите държави по света си има акценти, обаче никъде не се учи на дикция и с каква редукция на гласните да се говори.

Дразнят ме хората които мекат (ходиМЕ, правиМЕ), защото в училище се учи за това и се казва, че е грешно. Особено се дразня, когато някой, който има претенции за грамотност го прави, например преподаватели. В СУ е 50 на 50, някои преподаватели мекат, някои не. Ама да се научат все пак как се говори.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Аз като една типична бургазлийка мога да отговоря на този въпрос само по един начин - твърдо нье!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Nemesis,

Поведението ти вече става натрапчиво. Моля те, посочи ми един потребител, който да предизвиква толкова конфликти колкото теб, да не говорим за сериите от заядливи провокативни постове, които от доста време са характерни за теб. Не критикувам светогледа ти по никакъв начин, това е форум. Въпросът е, че, за да може всеки спокойно и с удоволствие да пише тук, налице трябва да бъдат определени условия като липса на дразнещи заядливи елементи, които внасят смут и хаос в дискусиите с агресивното си, обидно, поведение, превръщайки форума в неприятно и негостоприемно място, качества, най-неподходящи за пространство, предназначено за конструктивна комуникация. Не за първи път си позволяваш да се обръщаш към други потребители с думи като "моето момче", "Мойто дете", което не би представлявало особен проблем в случай, че беше по-възрастна от съответните хора, каквато НЕ СИ. Въпрос на възпитание и уважение. Подобно отношение е дразнещо, просташко, натрапчиво, неетично. Ако държиш да подържаш конфликти с някои от потребителите, използвай функцията "Лично съобщение". Ако си решила, че е забавно да се заяждаш от време на време или просто не можеш да измислиш друг начин да привлечеш вниманието върху себе си, освен посредством крайни, необмислени изказвания и шумно поведение, типично за шестокласник, отиди другаде. Дори този форум да служи като отдушник за някои от потребителите, те не злоупотребяват с безплатното ефирно време, а напротив - споделят проблемите си, мнениията си, очакват отговори, съвети, други мнения. Спри да осъждаш по толкова просташки начин всяко мнение, различно от твоето, спри да се хващаш за всяка дума, спри да търсиш конфликт, спри да демонстрираш невъзпитанието си, комплексарщината си. Казвам го пред всички, за да разбереш, че поведението ти не дразни единствено мен. ФОРУМЪТ НЕ Е СЕПТИЧНА ЯМА!!!

dimage,

Ти, толкова широко скроен човек, лиричен, романтичен, спокоен, защо така? Защо толкова се впрягаш когато стане дума за провинция и столица. И друг път съм го забелязвал. Откъде този грозен комплексарски плам у теб? Грозно е когато една млада, умна, културна, красива (виждали сме се ;) ) дама се държи така... Страшно симпатична си ми, но като спомене някой нещо по въпроса, край - направо ме плашиш, сякаш не си себе си. Спри да обръщаш внимание на изкуствените проблеми на тъпото общество. Моля те. Надали има смисъл да казвам на когото и да е, камо ли на теб, че няма значение откъде си. Освен това ми прави впечатление, че откакто си в София, освен че пишеш във форума много по-малко, май се по-нервна, по-неспокойна. Замисли се. На какво се дължи? Или бъркам? Поздрави!
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Не ме грее дали някой мьека. Напротив, става ми интересно от кой край е този човек, кои са местните култови лафове... :lol: Различният говор не е признак за по-ниска култура. В онази среда просто с такъв акцент се говори.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Jamesmagno написа:Nemesis,

Поведението ти вече става натрапчиво. Моля те, посочи ми един потребител, който да предизвиква толкова конфликти колкото теб, да не говорим за сериите от заядливи провокативни постове, които от доста време са характерни за теб. Не критикувам светогледа ти по никакъв начин, това е форум. Въпросът е, че, за да може всеки спокойно и с удоволствие да пише тук, налице трябва да бъдат определени условия като липса на дразнещи заядливи елементи, които внасят смут и хаос в дискусиите с агресивното си, обидно, поведение, превръщайки форума в неприятно и негостоприемно място, качества, най-неподходящи за пространство, предназначено за конструктивна комуникация. Не за първи път си позволяваш да се обръщаш към други потребители с думи като "моето момче", "Мойто дете", което не би представлявало особен проблем в случай, че беше по-възрастна от съответните хора, каквато НЕ СИ. Въпрос на възпитание и уважение. Подобно отношение е дразнещо, просташко, натрапчиво, неетично. Ако държиш да подържаш конфликти с някои от потребителите, използвай функцията "Лично съобщение". Ако си решила, че е забавно да се заяждаш от време на време или просто не можеш да измислиш друг начин да привлечеш вниманието върху себе си, освен посредством крайни, необмислени изказвания и шумно поведение, типично за шестокласник, отиди другаде. Дори този форум да служи като отдушник за някои от потребителите, те не злоупотребяват с безплатното ефирно време, а напротив - споделят проблемите си, мнениията си, очакват отговори, съвети, други мнения. Спри да осъждаш по толкова просташки начин всяко мнение, различно от твоето, спри да се хващаш за всяка дума, спри да търсиш конфликт, спри да демонстрираш невъзпитанието си, комплексарщината си. Казвам го пред всички, за да разбереш, че поведението ти не дразни единствено мен. ФОРУМЪТ НЕ Е СЕПТИЧНА ЯМА!!!
Бреееййй че милоо!!!
Благгодаря ти че отдаде толкова голямо значеиние на мойте постове и че си обърнал толкова много внимание на държанието ми и изобщо на мен! Наистина е мило! :lol: :lol: :lol:

Хаха - вече дрг е проблема че ще трябва да ти разработя специални точки и че мога да оборя всяка от товйте обиди към мен обаче ме мързи и мисля да си лягам след малко затова няма да го направя. Само едно ще кажа ... в случая /в тази тема говоря/ сспорът се разрастна не от мен а от някво момиче което ме цитира и започна да се заяжда така че... не виждам що го пишеш тук ами не ми го написа наприме рна ЛС както сам казваш тази функция е много подходяща когато искаш да кажеш на някого нещо и когато си в конифликт с някого нали така!? Ами щом имаш да ми казваш толкова интересни неща трябавше да ги направиш на ЛС... за да не флудим тук.
Тъпо става... ако го беше направил сега няма да пиша тук, нямаше да флудим и нямаше да разваляме темата, щях да ти отговоря на ЛС... но няма да те удостоя с тази чест просто защото и ти не си ме удостойл.

Съжалявам. Всичко се връща... дали на ЛС или тук :lol:
Или ще се увжаваме или не - средно положение няма. :wink:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Nemesis написа:не виждам що го пишеш тук ами не ми го написа наприме рна ЛС както сам казваш тази функция е много подходяща когато искаш да кажеш на някого нещо и когато си в конифликт с някого нали така!? Ами щом имаш да ми казваш толкова интересни неща трябавше да ги направиш на ЛС... за да не флудим тук.
Тъпо става... ако го беше направил сега няма да пиша тук, нямаше да флудим и нямаше да разваляме темата, щях да ти отговоря на ЛС... но няма да те удостоя с тази чест просто защото и ти не си ме удостойл.
Това, че ти "не виждаш", не означава, че не съм обяснил... :roll:
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Не е там въпроса. Нещо ти не "виждаш" както трябва явно! :lol: Т.е. гледаш и не виждаш. :wink:
Сега ти се правиш на интересен и ти искаш да си център на внимание, сеш' ли се?... Разменихме ролите а, кефи ли те така?? Кой сега е 6-ти клас? :lol:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Nemesis написа:Не е там въпроса. Нещо ти не "виждаш" както трябва явно! :lol: Т.е. гледаш и не виждаш. :wink:
Сега ти се правиш на интересен и ти искаш да си център на внимание, сеш' ли се?... Разменихме ролите а, кефи ли те така?? Кой сега е 6-ти клас? :lol:
Спирам. Няма смисъл. Явно въобще не разбираш какво се опитвам да ти кажа. Толкова по-зле за теб. :?
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Аз като бъдещ филолог / при това българист / искам да кажа, че езикът съществува чрез своите говори, а книжовният вариант е изкуствено създадена норма и АБСОЛЮТНО НИКОЙ не я употребява в ежедневната си реч. Затова намирам спорът относно акцентите и диалектите за безсмислен. Когато съм във Варна, например, ми става смешно как хората там изговарят някои думи, както и на тях им е забавен моят "софийски" говор. Това е съвсем нормална реакция към нещо непознато, с което не сме свикнали. Но в никакъв случай това различие не бива да става повод за раздори и кавги на тема кой е по- по - най.
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Що няма тема... прави ли ви впечатление, когато хората пишат неграмотно?
И познайте кой визирам сега... :evil:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

MERCES_LETIFER написа:Що няма тема... прави ли ви впечатление, когато хората пишат неграмотно?
И познайте кой визирам сега... :evil:
Искаш да кажеш "кого"... :roll:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

:lol: :oops: :lol:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

определено ми прави впечатление, в повечето случаи несъзнателно то е негативно...

предполагам е поради наслояване на куп предразсъдъци, но поне си признавам и се опитвам да преодолявам резервите си :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”