Логически/математически задачи
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Мисля че е по-ясно като се напише че търсим най-малкото общо кратно на числата от 2 до 10. То е 2520Cassie написа:Броят орехи (заедно с този в маймуната) трябва да се дели на числата от 1 до 10 без остатък => числото е 2*3*2*5*7*2*3 = 2520 и вадим ореха в наймуната => 2519
А за твоята задача - едната монета не е 5 ст. следователно другата е 5 ст. Монетите са 5 и 50.
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Next:
Разигравайки анонимен телефонен разговор, полицията нападнала къща, за да арестува заподозрения убиец. Те не знаели как изглежда той, знаели само че се казва Джон и че се намира в къщата. Полицаите нахлули и видяли дърводелец, шофьор на камион, маханик и пожарникар да играят покер. Без никакво колебание или комуникация от какъвто и да е вид те моментално арестували пожарникаря. Как са разбрали че това е човека който трябва да арестуват?
Разигравайки анонимен телефонен разговор, полицията нападнала къща, за да арестува заподозрения убиец. Те не знаели как изглежда той, знаели само че се казва Джон и че се намира в къщата. Полицаите нахлули и видяли дърводелец, шофьор на камион, маханик и пожарникар да играят покер. Без никакво колебание или комуникация от какъвто и да е вид те моментално арестували пожарникаря. Как са разбрали че това е човека който трябва да арестуват?
- Cassie
- Драскач
- Специалност: Астрофизика
- Курс: завършил
Уфф верно че не съм спала мн, ама какво ще рече "разигравайки анонимен телефонен разговор"? Какво има да му разиграват? Защо пък да е анонимен?Fed написа:Next:
Разигравайки анонимен телефонен разговор, полицията нападнала къща, за да арестува заподозрения убиец. Те не знаели как изглежда той, знаели само че се казва Джон...
И въобще думичката "анонимен" не ми се връзва със "знаели само че се казва Джон"...
Поне на прав път ли съм или издребнявам?
Hope for the best,
plan for the worst.
plan for the worst.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Имал кръв по себе си?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември