ФЖМК - легендата продължава

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Да ви попитам...възможно ли е 1 семестър на 1 курс да не взема заверка по Спорт???
Как това ще се отрази на образованието ми в СУ и ФЖМК???
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Ще ходиш почти два пъти повече втория семестър.
Аз имам невзет изпит по спорт. МНОГО лошо.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

fragile написа:Ще ходиш почти два пъти повече втория семестър.
Аз имам невзет изпит по спорт. МНОГО лошо.
Дочух от някъде че трябва да ходя 2 години на Спорт...но няма значение кои 2....не е задължително например да са ми сега в 1 курс....
Има ли нещо вярно или не???
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Marisha написа:Я накой от по-горните курсове да каже на какво да наблегнем при четенето на "Държавност преди държавата" плссс!!!
:roll:

Ако случайно не издържим този първи нам тест по ИБЖ, това означава, че на изпита просто няма да сме освободени от периода до 1878, така ли? На този тест, доколкото разбрах, се пишат само проценти, не и оценки..май. Шаш и паника again... :lol:
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

DaNce_ написа:
Marisha написа:Я накой от по-горните курсове да каже на какво да наблегнем при четенето на "Държавност преди държавата" плссс!!!
:roll:

Ако случайно не издържим този първи нам тест по ИБЖ, това означава, че на изпита просто няма да сме освободени от периода до 1878, така ли? На този тест, доколкото разбрах, се пишат само проценти, не и оценки..май. Шаш и паника again... :lol:
аз съм си говорила с човек от 2 курс и останах с впечатлението, е този тест е в категория "НЕВЗЕМАЕМ", но може само аз и група съветски учени така да си мислим :shock:
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

И аз ви каня да питате и във Форума на ФЖМК, защото там по-често ще ви отговарят "по-големите".

За ИБЖ първо, щом ви е стресирал теста: Значи, аз дадох две бройки "Държавност..." на Гари от Ж (едната е моя, другата на Ели) - изпълнил съм си дълга към създаването на приемственост във Факултета :lol:
По принцип тестът се взима и без да сте прочели книгата на Зи Кей, стига да сте чели поне един-два пъти "История на българската журналистика" на Г. Боршуков. Аз по някакво случайност успях да се отърва от два въпроса за лятото (изкарах 16 точки от 20, а 15 беше минимумът, за да не пишеш два допълнителни въпроса). Естестевно не бях отговорил на въпросът "Коя е медийната революция на Балканите" (а то има такава глава в книгата), но въпреки това успях! :lol: (странно, а).
На теста няма оценки, а само точки, или по-скоро верен брой отговори. И ако имаш над определен брой се освобождаваш от развиването на два писмени въпроса за периода до 1878 г. на изпита през лятната сесия. Най-интересната част е за църквата, общината и училището, но тя май не влиза като въпроси в теста.
Но дет` се вика тоя тест ви енай-мабкия проблем при ИБЖ - за курсовите мислете, те се определящи за крайната оценка (аз на изпита бях писал пълни глупости на половината въпроси, но тя ми беше харесала курсовата работа). За ваие съжаление (или по-скоро радост) дац. Константинова ще прочете много внимателно всяка курсова работа. Така че - старайте се да стане нещо прилично и се консултирайте с нея (З.К.) поне веднъж преди да дадете нещо като курсова работа. [леле, колко дълго писах за ИБЖ :oops: ]

За спорта - задължителен е в1 и 2 курс. Естестевно може да го наваксаш в 3 или 4 курс, но това се води невзет и при това редовен изпит - т.е. участваш в класирането за общежитие и стипендии с една оценка слаб 2. Дичоу, ако сега (в І курс) не ходиш на спорт ще се получи точно това - е имаш оценка слаб 2,00 по Спорт, съвсем официално, и ще бъдеш условно записан във ІІ курс. така че се постарай поне някой да ти се подпише и да ти напише оценка. За съвети има кой да питаш във ФЖМК-то :lol: Ако не си вземеш двете години спорт до края на обучението си не можеш да завършиш, кофти работа :cry:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

bvz...
Мерси ти много...не че ми даде толкова утешаваща новина ;) ) )
Просто е невъзможно да наваксам по тоя спорт дето съм се записал...и ще се наложи да се насоча към друг...което автоматично довежда до още и още проблеми...
Ако си наясно кажи ми къде да отида в Ректората и с кой мога да говоря за спорта и тия неща...
...щото възможността да не взема заверка тоя семестър си е доста голяма!!!
Аватар
Шепот
Стенограф
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Моята фехтовка пък я нямаме от две седмици, защото ремонтират, а аз съм болна и нз тази ще отида ли, но досега съм ходила, така че няма да е проблем... Освен, че аз се дразня. :evil:
Хора, Боян (bvz) е златен. :love9: Вижте какви подробни и хубави разяснения е дал за курсовата по ИБЖ. Никога няма да мога да му се отблагодаря, досега едва си взех вестниците и се чудех какво да ги правя...
безидеен
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от безидеен »

Ко стаа зайци, как вървят спортовете!!! :lol:
Как е Здравка гърчи ли Ви много???
Нек'ви секс скандали се вихрят из ФЖМК :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Здравка не съм я виждала от много време, което ще ми изяде главата, но поне се заемам с курсовата вече... Спортът ми не върви никак, защото залата е в ремонт, а този Борис Ангелов е голям наглец. Пуснах темичка по случая тук, да си го коментираме надълго и нашироко^^
ajess
В началото бе словото

Мнение от ajess »

Здравейте колеги, ако случайно има ПР-и минали с курсови при доц. Чакалов - теория и изследване на общественото мнение и при Милко Петров - аксеологически анализ на политически имидж, моля да помогнат с каквото помнят или пазят. Имам само бегла идея и указания, което е твърде недостатъчно май. Благодарско
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ще учим ли в петък?! Хора, важно е...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
rueva
Пишеща машина
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Мила написа:Ще учим ли в петък?! Хора, важно е...
май че няма промени в програмата :evil:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Защо да не се учи? Доколкото знам, зависи от личната ви уговорка с преподавателите - ако сте се разбрали, че няма да учите, щото ще пътувате, или нещо от сорта, може. Ако не сте говорили нищо - марш да правите тест... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Шепот
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Нашата уговорка е първият ни тест по история на книгата, най-трудният за минаване (на изпита) предмет с най-строгата професорка. При положение, че тя искаше да ни го направи този тест на 2-ри ноември и само ректорската заповед за почивния ден я спря, силон ме съмнява, че каквото и било уговаряне би я склонило. Тъй че, Мила, учи с пълна сила! ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”