Защо
пишеш
така?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Тя имаше предвид, че пишеRaya_Alexandra написа:mebbeth написа:че пиша в блокЩе ми дадеш ли линк към твоя блоК?
Въпреки че е дразнещо, писането "на блокчета" не нарушава правилата за използването на форума. Моле придържайте се към темата и не се заяждайте помежду си, а ако форматът на дадено мнение ви дразни, нищо не ви пречи да помолите авторът му да го промени. Оффтопиците са изтрити.Kristo написа: Тя имаше предвид, че пише
така, че всички редове да
са структурирани в блокчета
Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат. Съдейки по моите наблюдения филолозите или почти не учат и гледат просто да си вземат изпитите (освен тези в редките филологии, където и за три трябва да се скъсаш от учене), без значение с колко или учат, защото им е интересно, а тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.pi4 написа:Аз си мислех,че само филолозите имат посоченото от теб виждане за живота,амъ явно насекъде е така![]()
Какво знаят според теб, влизащите в някоя от филологиите (а и в другите специалности/факултети), за това, което ще учат? Освен това, че ще учат "език". Знаят какви ще са им учебните планове? Какви дисциплини ще изучават и кога? Между дисциплини с каква насоченост ще могат да избират? Кой ще им ги преподава? Какви са възможностите за мобилност? Как се е развивала специалността в последните години? Какви са перспективите пред завършващите я?Vaskes написа:Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат.
Например?Vaskes написа:тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.
Ако съдя по себе си - всички от горепосочените неща, като изключим мобилността и перспективите (макар че и за тях имах представа, но не съм се интересувал допълнително, защото това не ми влиза в приоритетите при избор на специалност).coolman написа:Какво знаят според теб, влизащите в някоя от филологиите (а и в другите специалности/факултети), за това, което ще учат? Освен това, че ще учат "език". Знаят какви ще са им учебните планове? Какви дисциплини ще изучават и кога? Между дисциплини с каква насоченост ще могат да избират? Кой ще им ги преподава? Какви са възможностите за мобилност? Как се е развивала специалността в последните години? Какви са перспективите пред завършващите я?Vaskes написа:Точно при филолозите го няма това, защото са малко хората, които влизат филология без да знаят какво и защо ще учат.
Най-простият пример са докладите. Досега съм бил доброволец при всяка възможност за писане на доклад, както и доста от колегите ми. Друг пример е четенето на свързани с изучавания ареал книги, макар и те все още да не са изисквани от преподавателите. Специално за моята специалност се сещам също и за ежегодното празнуване на Санта Лусия, част от което включва хор, пеещ коледни песни на шведски, който е съставен именно от доброволци от първи и втори курс. В началото на тържеството пък се връчват грамоти на заслужилите инициативни хора от горните курсовеcoolman написа:Например?Vaskes написа:тези, на които им е интересно по същата причина поемат и инициативи, свързани със специалността и т.н.