не можеш да ги познаваш кога те лъжат и кога не :") Нито да ги преценяваш реално. Тва е невъзможно. Няма как да разбереш какви са,що са,кво мислят и тн.Rest[in]Pieces написа: Лично аз винаги съм съзнавал този риск и съм се научил да преценявам хората, за да не ми се случва да ме излъжат. За целта, самият аз се научих да го правя много добре, което много ми помага да разбирам кога ми казват истината.
Пречи или помага интернет на социалния живот?
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Помага, разбира се. Кога за последно сте се запознали и общували с някой от Япония, Австралия или Индия, пък дори и от САЩ, преди масовото навлизане на евтиният достъп до Интернет в България? А и противниците на онлайн обществата да си признаят за профилите им във Facebook, Orkut, LinkedIn, aha.bg, sladur.com и т.н. 
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Според мен помага. Просто има някои ситуации, когато дори и с близките и приятелите си няма как да комуникираш по друг начин освен Интернет. Да не говорим колко по-евтино е в нета, отколкото по телефона. А и е много по функционално. Не можеш да прикачиш 100-200-300 страници писан текст по телефона нали? А по мейла е въпрос на секунди.
Дали това някой се държи еднакво наживо или в Интернет: в 99% от случаите - не. Интернет комуникацията определено има някои допълнителни екстри - на живо няма "Edit this post", няма как да изчезнеш под предлог, че ти е спрял нета/тока, не можеш да премисляш особено дълго това, което искаш да кажеш, да триеш и после да пишеш пак, не можеш да търсиш/намираш информация за нещо, което не знаеш, за секунди. Но и ... не винаги наживо можеш да изразиш себе си такъв, какъвто си наистина. Една от добрите страни на Интернет е, че позволява на хората да се разкрият такива каквито наистина са. Или такива каквито искат да бъдат. Не винаги има условия, за да покажем истинското си "аз" на живо. Докато в Интернет това е доста по-лесно/достъпно.
Дали пречи на социалния живот? Определено, НЕ! "Социалният живот не е това, което беше." Вече не е задължително да присъстваш физически някъде, за да си част от някоя общност. Просто трябва да си "кънектнат".
Дали това някой се държи еднакво наживо или в Интернет: в 99% от случаите - не. Интернет комуникацията определено има някои допълнителни екстри - на живо няма "Edit this post", няма как да изчезнеш под предлог, че ти е спрял нета/тока, не можеш да премисляш особено дълго това, което искаш да кажеш, да триеш и после да пишеш пак, не можеш да търсиш/намираш информация за нещо, което не знаеш, за секунди. Но и ... не винаги наживо можеш да изразиш себе си такъв, какъвто си наистина. Една от добрите страни на Интернет е, че позволява на хората да се разкрият такива каквито наистина са. Или такива каквито искат да бъдат. Не винаги има условия, за да покажем истинското си "аз" на живо. Докато в Интернет това е доста по-лесно/достъпно.
Дали пречи на социалния живот? Определено, НЕ! "Социалният живот не е това, което беше." Вече не е задължително да присъстваш физически някъде, за да си част от някоя общност. Просто трябва да си "кънектнат".
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
за толкова години съм натрупала стабилен чатърски/форумен и къвто си искаш подобен опит с комуникациите в нета :")Jamesmagno написа: Някои хора са по елементарни, отколкото мислиш...
И продължавам да твърдя:не - не знаеш със сигурност кой стои срещу теб,какъв е и тн. Няма как да знаеш. :") В момента,в който започнеш да си мислиш че си по-хитър,че знаеш кога някой те лъже,че много ги познаваш,ти ставаш жертва и ти си излъганият.
Иначе може да има и много елементарни персонажи,и някакви не толкова,но това не означава че ако някой иска да те излъже,той няма да го направи. Аз и на себе си доверие нямам,не мога да кажа и че се познавам перфектно и че не се самозалъгвам ,хора,дето ги познавам ужким адски добре не смея да твърдя че знам кога ме лъжат,че знам какви са и що са....Както и да ги преценя. Как можеш да прецениш човек,който не познаваш?!
Често се случва да си мислим едно,а то да се окаже друго.Така че аз винаги съм резервирана и имам едно на ум.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63