Китаистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Psyche
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Psyche »

Привет,я да се запиша аз тука,че май не съм :roll:

Принципно трябваше да бъда втори курс сега,dave treti po princip :roll: ,но минах само първия ( и то първи семестър) и прекъснах,но още има надежда за мен.
Сега си уча вкъщи,а миналата година бях в Пекин за един месец-голямо шоу!
Ето тук има снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=56481
но не са много,щото предимно щраках с олдскул апаратче с лента :twisted:

Утре ще разгледам подробно темата,преди да задавам тъпи въпроси!
Последно промяна от Psyche на 06 Дек 2007, 21:52, променено общо 1 път.
Изображение
故失道而后德 ,失德而后仁 , 失仁而后义 , 失义而后礼 。
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Намерих в Арената поредица от учебни филмчета на БиБиСи за Китай, в случай че искате да разнообразите малко :P
http://www.arenabg.com/details.php?id=1 ... d03521426c

Edit:
Някой може ли да ми каже кой беше класификаторът за батерии?
Последно промяна от Don Horhe на 05 Дек 2007, 16:11, променено общо 1 път.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Ако не се лъжа е 支 (zhi1).
Аватар
Psyche
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Psyche »

Don Horhe,мерси за линка,изгледах ги на един дъх.

Кой от вас е втори курс в момента,да ми пише на лични,че съм бивша колежка!

hotch_potch написа:
Имам и тъп въпрос - китайска рок музика. Има ли такова животно? Не броя пънка, с когото се позапознах. Ако има нещо, което става, дайте насам, че наистина ще ми помогне като мотивация, колкото и странно да звучи...
Има и китайски метъл.Като бях в Пекин,ходих в едно рок-шопче и се запознах с китайски рокаджии,купих си и малко музичка.Само един от албумите ми харесва обаче-групата е 春秋 и свирят много веселяшко хеви метълче.Но нещата там са доста ъндърграунд,не е разпространена тази музика(комунизъм,цензурки,ала -бала).Аз направо заподскачах от радост,че има все пак метъл в Китай...
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

това са йероглифите за пролет и есен, нали? Или аз се бъркам все пак съм японистче :oops: и как се казва все пак групата? :)
Интересно ще да е да ги чуеш :)
Аватар
Psyche
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Psyche »

Да,така се казва групата-Spring And Autumn.Някой ако ми даде акъл как да ги направя в мп3 формат,ще ги шерна да чуете-много са готини :lol:
Изображение
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Ухх имаше една опция в Windows Media Playera ама не мога да се сетя как точно ставашее :( ако никой друг не пише ще го разцъкам и ще пиша :)
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Yay!! Най-много обичам на вашата тема това, че все имате интересни линкове за разглеждане :love5: Признателна съм за всичките и няма търпение да ги "употребя" в най-скоро време :Р...

А между другото зайчета, идвате с нас на 8ми нали?? Хайдеее :D Днес се застъпвахме за идеята да дойдете на мястото на отказалите се кореисти - имате почитатели сред японистите ;)

Ммм, и Хоши - така като гледам май аз ще идвам с теб и Сашо да ни покаже в петък как се стигало до хижата :)

П.П. Psyche, Ако питаш как да ги перхвърлиш от Аудио формат в МP3 формат, има една програма - AudioCatalyst (btw - Да, мисля че се пишеше с този "y"), която ако си я намериш в не-демо версия ще ти свърши прекрасна работа ;)
"Immortality is wasted on the young."
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

А Юки..аз разбрах, че няма да ходя в петък. Сашо каза, че ми няма доверие :) тоест съм била много разсеяна и т.н. тъкмо бях приготвила светлоотразителна боя, за да маркирам пътя! Хах, но той смъртно ме обиди :) така, че ще видим......
Sagita
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sagita »

Благодаря за линка към Арена :D
Има ли от вас колеги с руски? Мога да дам огромен списък от полезни линкове, а ако ме дарите с нещо интересно през английски и др. езици, ще съм благодарна да го включа към общия списък с линкове:

http://china-18sou.edax.org/?page_id=139

Весело ви купонясване, пък пийте по бирка и за бившите студенти :D
Аватар
*Yuki hime*
В началото бе словото

Мнение от *Yuki hime* »

Аз като една примерна не-китаистка приемам пожеланието по-горе за свой дълг :D Семпаите ни (били те от която и да е източна специалност) заслужават да се чукнем за тях :P При добро стечение на обстоятелствата накрая няма да прили4ам на: :clown: :D :laughing8:
"Immortality is wasted on the young."
Sagita
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sagita »

*Yuki hime* написа:Аз като една примерна не-китаистка приемам пожеланието по-горе за свой дълг :D Семпаите ни (били те от която и да е източна специалност) заслужават да се чукнем за тях :P При добро стечение на обстоятелствата накрая няма да прили4ам на: :clown: :D :laughing8:
wansui! дето се казва (да живее) - за дружбата между китайските и японските паралелки, курсове и др. напук на общата политика :lol:
Аватар
Psyche
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Psyche »

Ето ви една програмка от типа пиър-ту-пиър,с която можете да гледате китайски филми:

http://www.ppstream.com/download.html

(натискате зеленото бутонче 立刻下载
,за да я свалите-за който не се ориентира в джунглата от йероглифи).

Аз наскоро гледах 宝贝计划 с Джеки чан и много се смях
:lol:
Последно промяна от Psyche на 13 Дек 2007, 19:49, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Psyche
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Psyche »

Изображение
stiv
В началото бе словото

Китайски рок

Мнение от stiv »

Аз бях попаднал по едно време на следния линк:

http://puddlegum.net/indie-rock-made-in-china/

От тези засега съм слушал само Lonely China Day (寂寞夏日), впечатления:
Сравненията със Sigur Ros, Mogwai и Album Leaf са доста попресилени, не мисля, че имат шанс да ме грабнат толкова, колкото гореизброените. Иначе звучат прилично, съвсем западно. Имаха страница в myspace, на която могат да се слушат няколко песни.
http://www.myspace.com/lonelychinaday
Ходих да ги слушам на живо преди месец и нещо в Shanghai, честно казано, при все че venue-то доста ми хареса, по-лошо звуково оформление не бях чувал, всяка песен започваше и завършваше с микрофония...
Най-хубавото, песните им са си на китайски, и от гледна точка на ученето на езика е добре да се слушат с текстовете :)

Наскоро чух и една друга песен на една друга група, Convenience Store (便利商店), не знам как точно се казваше тази песен, звучеше ОК; не съм се занимавал да я търся по-обстойно, това което намерих в Youku.com от същата група като звучене беше малко по-поп, отколкото на мен ми допада.

А да, горе имаше няколко линкове вече към Youku.com, да знаете че де що има китайски и американски сериали могат да се гледат там онлайн, има дори и цели филми...

Понеже доколкото разбрах има и хора, жадни за снимки, давам следния адрес, мисля, че и преди съм го поствал тук:
http://www.flickr.com/photos/73434510@N00/sets/

Там си събирам снимките от Китай. Сега тъкмо се връщам от пътуване до Кайфън, Шаолин и Жълтата река, така че и оттам трябва някъде тия дни или поне до края на седмицата да има нови снимки. Лошото е, че за безплатните акаунти има ограничение и показва само 200-те последно качени снимки...
Заключено

Обратно към “ФКНФ”