Kuln написа:AutumnalViolet, аз съм индология
субараши!
Не знам кому беше нужно, но ми хрумна, че просто трябва да прочетеш една книга.. щом си индология.
*предлага се* P.S. Мога да ти я донеса.. нали.. ако .. и я нямаш..
Модератор: Don Horhe
Kuln написа:AutumnalViolet, аз съм индология
너의 어머니는 머리가 예쁩니다 - ако това имаш предвид - да, така би трябвало да се чете...И как е правилно да се каже -너의 어머니는 머리가 예쁘니다?!??!? Има един пиъп и трябва да е йеппъмнида, но нещо засича.
Уточнение - става дума за коса, а не за глава. Има ли друга дума за коса?
Да, същото имах предвид, мерси.DianaK написа:너의 어머니는 머리가 예쁩니다 - ако това имаш предвид - да, така би трябвало да се чете...И как е правилно да се каже -너의 어머니는 머리가 예쁘니다?!??!? Има един пиъп и трябва да е йеппъмнида, но нещо засича.
Уточнение - става дума за коса, а не за глава. Има ли друга дума за коса?
Коса - 머리카락 , 털 - но най-разпространено в разговорния език се използва просто 머리
Имам въпрос към вече настоящите студенти. Кажете ми, моля, съвсем накратко как се кандидатства за кореистика , какви са изпитите... С какви възможни предмети се кандидатства ( езици? ) ?
С доста голямо закъснение пиша, но моля.DianaK написа:Ех, де да го владеех... В Корея съм, но не съм учила езика специално, а този език без учене не става. Опитвам се само...А ти от къде владееш корейски, ако не е тайна?
Беше ми интересно как става влизането в университета, макар че едва ли ще намеря време![]()
Благодаря ти все пак.
Благодаря още веднъж за учебника. Ще ти кажа накрая какво съм направила.Circle Line написа:да я съживим пак!!! ...FeelingSad, надявам се учебникът, който ти дадох, да ти помогне, написан е на досат висок стил, но помага, аз лично само по него се готвих