Никой не е казал, че трябва да са само цитати. Може да ни споделиш някое твое прозрениеRaya_Alexandra написа:Aман от цитати и чужди мисли.
Философски разсъждения за любовта
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
2010 - AIESEC is finally coming to SU!
http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър

...Обичах тези дъвки!
Последно промяна от Cecilia Lisbon на 03 Дек 2007, 00:46, променено общо 1 път.
- renesanz
- Легендарен флуудър
дрън дрън дрън...... няма дефиниция любовта,ако имаше щяхме ли да си трошим главите?само който знае какво причинява тя може да каже какво е.някой беше казал,че любовта трае 24 часа.....може пък да е само привличане което преминава в обич а после в нужда....или пък всичко е въображение,обичаш отражението,което виждаш в очите срещу теб.... 
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Офф, за трети път пиша в тая тема...
Хората... обичат конкретните въпроси.
Ако попитаме стотина произволно избрани човека, "Какво е за теб любовта?", ще получим следните отговори:
Двайсетина ще споделят, че обичат децата си повече от всичко друго на света (И ПРАВИЛНО!);
Един ще ни напомни, че Бог е любов, и че трябва да сме добри един към друг;
Близо трима ще заявят, че любовта им към България е над всичко (но, забележете, на немски!)
Други ще ни пренебрегнат; но затова пък ще се намерят няколко щастливци, които да кажат, че обичат живота с всичките му прекрасни страни...
А преобладаващият отговор? - затрогващо тъп, красиво опакован, чалгоориентиран; нещо като "Любовта е опияняващо чувство, което ме прави толкова щастлив/а, че забравям за всичко останало"
До 232 месец на нещастния си живот ненавиждах този отговор...
После заживях в него.
(Ама това е друга тема)
Ениуей, любовта умря...
(ако не ми вярвате, прочетете един определен цитат от тетрадка на Айс_Спирит!!)
Не просто умря де. Убиха я. Брутално. Демокрацията, рап музиката, system overload. Не издържа. Request-и набъбваха, набъбваха, и тя каза "ПУК!". Може и да се е самоубила, не знам. Трудно ще да й е било, в тази извратена епоха. По-трудно от на Бог дори. Остана само думичката. Чалга текстове, които се опитват да я съживят. Сладки филми, които се преструваме, че не харесваме... Празни словосъчетания и местоименообвързвания; излишно е, глупаво е, и напразно. Любовта, в най-чистия си вид, онази красивата, прекрасната, да, точно тя... тя умря. Тъжното е, че дори не знаем къде е гроба й, за да и поднесем цветя.
Пък и извинение и дължим.
Баси преексплоатацията.
Хората... обичат конкретните въпроси.
Ако попитаме стотина произволно избрани човека, "Какво е за теб любовта?", ще получим следните отговори:
Двайсетина ще споделят, че обичат децата си повече от всичко друго на света (И ПРАВИЛНО!);
Един ще ни напомни, че Бог е любов, и че трябва да сме добри един към друг;
Близо трима ще заявят, че любовта им към България е над всичко (но, забележете, на немски!)
Други ще ни пренебрегнат; но затова пък ще се намерят няколко щастливци, които да кажат, че обичат живота с всичките му прекрасни страни...
А преобладаващият отговор? - затрогващо тъп, красиво опакован, чалгоориентиран; нещо като "Любовта е опияняващо чувство, което ме прави толкова щастлив/а, че забравям за всичко останало"
До 232 месец на нещастния си живот ненавиждах този отговор...
После заживях в него.
(Ама това е друга тема)
Ениуей, любовта умря...
(ако не ми вярвате, прочетете един определен цитат от тетрадка на Айс_Спирит!!)
Не просто умря де. Убиха я. Брутално. Демокрацията, рап музиката, system overload. Не издържа. Request-и набъбваха, набъбваха, и тя каза "ПУК!". Може и да се е самоубила, не знам. Трудно ще да й е било, в тази извратена епоха. По-трудно от на Бог дори. Остана само думичката. Чалга текстове, които се опитват да я съживят. Сладки филми, които се преструваме, че не харесваме... Празни словосъчетания и местоименообвързвания; излишно е, глупаво е, и напразно. Любовта, в най-чистия си вид, онази красивата, прекрасната, да, точно тя... тя умря. Тъжното е, че дори не знаем къде е гроба й, за да и поднесем цветя.
Пък и извинение и дължим.
Баси преексплоатацията.
- renesanz
- Легендарен флуудър
наистина я няма в чистия й вид,няма я като цел,нито като смисъл,нито като действие,има я само като дума....която всеки употребява и изхабява.да живееш заради любовта,вече не е модерно ...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
-
smeshko
- Паисий
Че я няма няма я ... Това е тъжната действителност , но всеки човек може да я потърси и недай си боже да я открие , защото тогава става сложно ... А поне за мен дори и да я намериш ползата е нулева , защото след време всичко става сложно и оплетено и се чудиш какво точно да правиш и как да се справиш с всичките проблеми , които са ти на главата ?!? Е да , ама не няма как да стане този номер , защото в момента , в който решиш че нещо е минало както трябва всичко се скапва и започваш отначало .. Е да мерси , но мисля , че подобно чувство вече не ми е нужно или може би греша ?!? Най-вероятно да... защото отново копнея за него , въпреки че знам как ще свърши всичко.. Ето това е любовта за мен ... Нещо неразбрано и никога осъществено .
In vino verittas
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Напротив момчета. Има я. Точно онази "чист вид" любов. Онази, която прави "the ride worthwhile". Която ни изтрива всичко друго от съзнанието и ни прави неспособни да мислим/действаме адекватно, която ни заслепява (или по-точно, която ни "enables to see things others fail to see") и която ни окрилява. Просто трябва да я потърсим. Трябва и тя да ни потърси. Трябва да сме много големи късметлии, за да я намерим и да я грабнем на момента, без много много да му мислим, пък после ... "whatever comes". И тя не се влияе от такива неща като демокрацията, рап музиката, system overload, чалгата, сладките филми ... Те всичките са преходни, а тя остава. Запазила се е такава каквато е била преди хилядолетия. Едва ли чувствата, които двама влюбени изпитват днес, са по-различни от тези, изпитвани от други двама в Месопотамия, в древна Гърция, в Рим, във Велика България, в Средновековна Англия, в ренесансова Франция или новоосвободена Америка. Да, обстоятелставата са различни - градовете са различни, средствата за комуникация са различни, музиката е различна, модата е различна, държавите са различни, околната среда е различна ... Но чувствата са си все същите. Все същата сладка болка. Все същото всеобхващащо щастие. Любовта се нуждае/влияе само от две неща - Тя и Той. Те могат да постигнат всичко останало. So ... have patience, my young paduan. Love will come to you too. 
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
За да има любов, трябва да има ХОРАrenesanz написа:наистина я няма в чистия й вид,няма я като цел,нито като смисъл,нито като действие,има я само като дума....която всеки употребява и изхабява.да живееш заради любовта,вече не е модерно ...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Виж сега, аз далеч не съм разочарована, щото по принцип изключително рядко се разочаровамJamesmagno написа:Ше ви бия с тия разочарования. Любовта ше ми клевети...^PrincessA^ написа:"Любовта е дете на въображението и майка на разочарованието"![]()

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
На бас, че си красива и интелигентна. Обикновено вие лапвате по най-безподобните утрепкиfuksia написа:Любовта е тотално заслепение!!!
Влюбеният човек е опиянен от дадения образ, който най-често няма нищо общо с действителността. Личен пример: на първа среща аз бях пияна от любов, а той изпи 1 бутилка джин. Според вас кой беше по-пиян?
За теб знам.^PrincessA^ написа:Виж сега, аз далеч не съм разочарована, щото по принцип изключително рядко се разочаровам![]()
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма проблем без решение.fuksia написа:Толкова си прав, Jamesmagno!!!
В толкова тъпа приказка съм попаднала, че нямам думи. Душата ми се е свила на топка и се е заклещила в гърлото. Искам да бръкна, да я извадя и да я изгоря.
![]()
![]()
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: