smeshko написа:... аз както и още не знам колко милиона по света пушим и просто си мисля , че и вие може да сте малко толерантни ... бтв досега никога като съм бил на кафе или на купон никой не се е обадил , че му преча , затова че пуша.. Просто казвам , че има и толерантни хора. .. и ваща гледна точка , че не би трябвало да се съобразявате с дима е вярна , но този спор никога няма да бъде решен така ...
Никак не съм съгласна
Кво означава тва "да сме толерантни"? Ква толерантност към нещо, което вреди 100% на здравето ми, а не е нещо без което пушачите не могат. Егати - дори е нещо, което не стига че пари дават за него, ами и физически ги разваля, и се пристрастяват към него, и смърди и т.н...

Винаги когато видя пушач си го представям как едно време е бил пишлеме на 12 години, дето от комплекси се е хванало да пуши, за да се прави на "пекан"... И така до ден днешен не може да остави цигарите. Щото просто няма по какъв друг начин да почнеш! Супер нелепо е - в началото сигурно му е било гадно да пуши, ама се е насилил и е свикнал?!

Аз съм прекалено толерантна, че не се обаждам, а си кротувам и се тровя, когато някой наоколо ми пушляви!
Прекалено.
А и думата "толерантност" не може да е по-грешно употребена - тук не става въпрос дали ме кефи или не пушека или дали ми смърди. Пушенето У-В-Р-Е-Ж-Д-А здравето. На всички.
Ако поне за някого беше полезно, можеше да говорим за толернтност и за това аз да се жертвам в името на чуждото благополучие.
Обаче в случая пушачите са нещо като самоубийци дето са си вързали камък на кръста, метнали са го в реката, но са навързали за себе си и всички около тях и само мрънкат "Ама що не сте толерантни, бе? Аз тука глейте, че по 1м въже съм ви отпуснал!". Обаче колкото и да им е отпуснал, камъкът пак ще ги завлече...