За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Ха от твоите уста във Валери-Стефановите уши за предварителния изпит :) Иначе твърдо към правото съм се насочил. А ти?
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

А , да ! Видях, право. Аз с литературата едва смогвам , а и историята, като се има предвид обема на изпитния материал , е доста изтеждаща за подготовка . Възхищавам се на хората направили такъв избор!
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

В психологията се целя ....А да те питам за матурата, преди 1 час ми казаха ,че щяла да бъде върху материала от 10 ,11, 12 клас ,за това да знаеш нещо?
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

ShadeOfShane написа:А да те питам за матурата, преди 1 час ми казаха ,че щяла да бъде върху материала от 10 ,11, 12 клас ,за това да знаеш нещо?
От тебе чувам! Обаче не ми се вярва. Така е за матурата по история и някои други предмети (по математика например е от 1-12 клас, щото тя математиката е една и съща и само се надгражда през годините :D). Въпреки това тия дни ще се опитам да проверя и ще постна, ако узная нещо. Вече нищо не ме учудва, защото те издивяха с тия матури и допускам, че накрая и от МОН няма да знаят какво да правят. Но ще се опитам да разбера какво става ;)
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Е!Мен ме интересува литературата ,по английски ,както каза ти, си е от всички години .Незнам ... аз нямам и база за сравнение защото уча във вечерно училище ,а и да не учех едва ли щях да съм наясно с нивото си .
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Да, бе! Представяте ли си матура върху Шекспир... :lol: :lol:
Ужас...Не, не матурата си е на българската литература...Незнам откъде си го чул това ShadeOfShane, но определено не е вярно...
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

lisichora,това ще значи матурата да е само върху материала от 11 и 12 клас така ли ?ДА БЪДЕ ! Дано да не съм права.
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

ShadeOfShane написа:lisichora,това ще значи матурата да е само върху материала от 11 и 12 клас така ли ?ДА БЪДЕ ! Дано да не съм права.
Матурата е върху материала които сте изучавали в средното образование.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Каза Докторс :lol:
ShadeOfShane, момент само да намеря линка...

Утвърдени учебни планове за държавни зрелостни изпити

Ето, заповядай. Конкретно за литературата(тоест, последната задача от матурата, анализа) материалът е само от 11 и 12 клас и то доста по-олекотен от програмата по БЕЛ за СУ. Ето, чети. В този файл са и по другите предмети учебните планове...
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Аз ще процедирам така- ще уча сега за изпита и когато има някаква светлина върху матурните изисквания и там ще действам.Няма сми да си бием патроните в тъмното .
KoMyHuCT
В началото бе словото

Мнение от KoMyHuCT »

Пичове понеже мисля да се пробвам с историята (силната ми стрна) ви моля да дадете пробни въпроси които може да се паднат да видя за какво става въпрос !!!
natalivt
В началото бе словото

...

Мнение от natalivt »

Здравейте!Имам един въпрос!
Например искам да кандидатствам с математика,но искам и матурата ми да е по математика.Ако например изкарам 3 на матурата по математика тази оценка ли ми влиза в дипломата вместо например 6-цата ми от 5-те години в гимназията.Благодаря ви предварително за отговора!
smeshko
Паисий

Re: ...

Мнение от smeshko »

natalivt написа:Здравейте!Имам един въпрос!
Например искам да кандидатствам с математика,но искам и матурата ми да е по математика.Ако например изкарам 3 на матурата по математика тази оценка ли ми влиза в дипломата вместо например 6-цата ми от 5-те години в гимназията.Благодаря ви предварително за отговора!
Абе не , че съм много наясно , но вариантите според мен са 2 .... или оценката от матурата ти заменя изцяло оценките от 4те години , които си учил математика за средно (вариант1 ) или пък оценката ти се смята средно аритметично от 4-те години плюс матурата и полученото число на 2( вариант2 ) обаче всичко , което казвам е лично мое виждане на нещата...
In vino verittas
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

До колкото знам СУ няма да счита оценките от матурите. Иначе тази оценка си е отделна (не ти замества оценката от 5-те години). Ако кандидатстваш в университети, където се взима цялата диплома като балообразуща, то матурата ще има някакво влияние.
"Бе влюбен до смърт! Тя бе единственото, което искаше ... Виждаше я отново и отново... Далечна .... Лунно красива ... Ледена ... Недостъпна ... "
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

lisichora написа:Представяте ли си матура върху Шекспир... :lol: :lol:
Аааааа! егати кефа! Искам да завършвам и да карам матура на Хамлет!!! Ше ги изям с листата!!!!! :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”