КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

И как точно няма да имаме проблем?Работата е да решаваме close test-a без речник.С речник и баба знае.
Идеята общо взето е, че като не знаеш нещо, го проверяваш и го научаваш... Но това явно баба не го знае :roll:
Изображение
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Faith написа:
И как точно няма да имаме проблем?Работата е да решаваме close test-a без речник.С речник и баба знае.
Идеята общо взето е, че като не знаеш нещо, го проверяваш и го научаваш... Но това явно баба не го знае :roll:
Ако всяка една думичка от close test-а я провериш и научиш-ЕВАЛА!!!
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

:lol:
Е, чак пък всяка...на cloze test-а, доколкото си спомням, се проверяваха по-скоро постоянни изрази, които или ги знаеш или не (е, верно, че го има и усета, ама е по-добре да си сигурен все пак)...
Но пък от друга страна - най-добре е всички варианти да ги проверяваш, пък колкото запомниш... не се знае какво ще ти потрябва :)
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Полезен е речникът защото има Language Activator, с чиято помощ можеш да сравняваш еднакви по значение но с различни нюанси думи/изрази. Свали го, разгледай го, а пък ако го сметнеш за ненужен, го изтрий. Не карам никого насила, просто се опитвам да помогна :roll:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Don Horhe написа:Полезен е речникът защото има Language Activator, с чиято помощ можеш да сравняваш еднакви по значение но с различни нюанси думи/изрази. Свали го, разгледай го, а пък ако го сметнеш за ненужен, го изтрий. Не карам никого насила, просто се опитвам да помогна :roll:
Да,аз разбирам,че се опитваш само да помогнеш.Просто точно това е трудното,че дори да научиш значенията,те са мнооого близки,даже еднакви и така.Думи с нюанси са точно.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ами то там ги има обяснени коя кога се използва и тн. Речникът е много добър - аз не случайно го давам :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

Да, аз го изтеглих също.Просто е ЕДИН ПЪТ!Благодаря още веднъж. Улесни ме наистина много:)Цяло съкровище е:)
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

cristall написа:Да,аз разбирам,че се опитваш само да помогнеш.Просто точно това е трудното,че дори да научиш значенията,те са мнооого близки,даже еднакви и така.Думи с нюанси са точно.
Щом ние сме се справили, не виждам защо пък на вас да ви е непосилно? Ако само смяташ да се оплакваш, то със сигурност няма да стигнеш далече! Нищо лично... :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Re: КСК'08-English

Мнение от Korelov »

Здравейте, искам да ви задам един малък и прост въпрос, ако можете да ми обясните от какво точно се състои един SUATEFL т.е. какво включва накратко теста (защото от тези диктейшъни, клоуз тестове и рийдинги направо се обърках тука)
Знам че е глупав въпроса ама все пак да попитам.....
Благодаря предварително!!!
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
jolly_f
Да живей словото
Специалност: Английска филология

Мнение от jolly_f »

Еми това е самия изпит - 1.Диктовка 2. Упражненията (включват reading, cloze test, error identification, paraphrase) 3. Есето :) Вземи си някоя книжка, на която пише "SUATEFL" и ще бъдеш по-запознат :)
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аватар
misha
В началото бе словото

Мнение от misha »

здрасти;)

И аз съм от випуска на 'прецаканите' - '89;) и имам един конкретен въпрос. Имах желание (понеже не съм от софия) да се запиша за интензивните курсове, които се рекламират на познатия сайт afeasbg.com и се провеждат зимната, пролетната и т.н. ваканции и писах на посочения мейл, ама отговор - Ц! Явно тук още не е практика да се ползва мейл като средство за комуникация. Мисля, че следващият курс ще е пролетната ваканция (ако има такава), ако не - великденската. Та въпросът ми е дали някои се е възползвал от тях и какво е преимуществото им, ако имат такова. Мисля си, че са полезни, защото се провеждат от преподаватели от СУ доколкото знам и може да научиш някоя полезна информация за изпита. Някой вещ?;) Благодаря предварително :wink:
w8in4u
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

misha написа:здрасти;)

И аз съм от випуска на 'прецаканите' - '89;) и имам един конкретен въпрос. Имах желание (понеже не съм от софия) да се запиша за интензивните курсове, които се рекламират на познатия сайт afeasbg.com и се провеждат зимната, пролетната и т.н. ваканции и писах на посочения мейл, ама отговор - Ц! Явно тук още не е практика да се ползва мейл като средство за комуникация. Мисля, че следващият курс ще е пролетната ваканция (ако има такава), ако не - великденската. Та въпросът ми е дали някои се е възползвал от тях и какво е преимуществото им, ако имат такова. Мисля си, че са полезни, защото се провеждат от преподаватели от СУ доколкото знам и може да научиш някоя полезна информация за изпита. Някой вещ?;) Благодаря предварително :wink:

Пич ето ти линк към сайта, в който можеш да разбереш всичко за курсовете по АЕ: http://www.uni-sofia.bg/students+bg/ksk-kursove.html - тук има телефони на които звъниш и питаш това което те интересува, относно курсовете. А дали помагат, в това ми предстои на мене да се разбера и то само след 2 дена...но като цяло мнението ми е че поне ще разбереш какви са им изискванията...ще ти кажат по какво и как да се подготвяш т.е. ще си опечеш рибката наполовина(стига да си добър "готвач"), учат те да пишеш есе или пос скоро издавата критерия по който ще оценят есето ти за да можеш да бъдеш по добре подготвен и да не пишеш пълни глупости на изпита и още неща от сорта но както вече казах и на мене ми предстои да разбера каква точно ще е изгодата от цялата тази работа...обещавам да пиша като се прибера

П.С. Ето тука можеш да намериш и информация за подготовката за изпита по АЕ:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
"You see things that do exist and ask WHY? I dream of things that don't exist and ask WHY NOT ?" (Bernard Show)
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

И така,само исках да споделя(понеже отдавна не съм влизала тук), че всъщност наааай-посе реших и се реших :D да кандидатствам във Великобритания..Даже си пратих вече документите,и се записах на курсове за Тойфел..Именно за това исках нещо да напиша;в началото и аз си мислех,че едва ли не за тойфела няма да ми трябва никаква допълнителна подготовка(имайки впредвид че се бях справила без грешка на семпълите в нета),и че е доста по-лесен от този за СУ например..е,това е така,наистина..относно граматиката и рийдинг например..НО!!!и не съвсем както вече се убедих..например Лисънинг-а и НАЙ-вече спийкинг-а представляват доста голяма трудност,особено когато ги правиш за пръв път,повярвайте ми..Първо на първо,има различни типове,и ако не си запознат с условията им(например 15 сек време да измислиш отговора си на дад. въпрос,след което 45 да говориш,и трябва да изброиш 3 причини-и да ги защитиш)..честно,това и на БГ не е коой знае колко елементарно,особено ако си под напрежение...А и трябват доста упражнения,докато свикнеш с тези изисквания(аз все още не съм),а и учител който все пак да те поправя от време на време..Лисънинга е същата работа..И,да,имам странното чувство,че всичко що е пуснато в интернет като примерни задачи е една идея по-леко от реалния формат..Има доста уловки,и за съжаление е факт,че дори да знаеш мноооого,ама изключително много добре английски,без добра допълнителна подготовка(не казвам задалже курсове или уроци),чрез която най-вече свикваш с формата(но и не само)..просто не става. :!: И така,надявам се това инфо да не е прекалено офф-топик, но се почувствах длъжна да разбуля някои заблуди които и аз доскоро имах.. :oops:
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Браво! Съгласен съм- ТОЙФЕЛ е направо песен в сравнение със СУАТЕФЛ. Пожелавам ти успех! :D
Аватар
Korelov
В началото бе словото

Мнение от Korelov »

Този SUATEFL май ще се окаже най-тежкия изпит в цяла БЪлгария и май в цял свят...щом е по тежък дори и от CAE, TOEFL......незнам какво да кажа.. :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”