За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

не е вярно,че в дипломата ти не пише кой ти е 1ви чужд език,и кой 2ри- и според мен има голямо значение,особено когато канд. с език и ти се взима оценка от дипломата,така че няма да е лошо най-после някой който наистина ЗНАЕ,да каже отговора:)
и на мен ми се иска да ми вземат оценката по 2ри чужд немски(само 6-ци:),вместо по АЕ(където има малки колебания),ама мноооого ме съмнява толкоз да ни улесняват от СУ. :angel12:
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Е, минималната оценка зависи за коя специалност, cristall...Да кажем за скандинавистиката минималния бал варира около 27 и нагоре...А за английска филология е доста по-нисък...(две единици мисля някъде...)Така че има доста голяма разлика...
А svetoslava, относно балообразуването- мисля, че се взима по-високата оценка по чужд език... :roll:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

lisichora написа: А svetoslava, относно балообразуването- мисля, че се взима по-високата оценка по чужд език... :roll:
Светослава, можеш да си спокойна :) 100 % съм сигурен, че е така!
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

(3) Когато балът се образува с оценка по чужд език, участва най-високата оценка по чужд език от дипломата за средно образование (без оценките от профилираната, професионалната, задължителноизбираемата и свободноизбираемата подготовка).

:lol:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

еее,един път да ни зарадват с нещо;)
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Мнение от Umeira »

Здравейте, някой има ли идея кога ще пуснат справочниците за кандидат-студенти 2007/2008?
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

Предполагам март-април :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Аз питах в "Пингвините". Края на март, началото на април. :)
Кандидатстващ
В началото бе словото

Мнение от Кандидатстващ »

Здравейте, искам да ви питам нещо относно матурите, тъй като чувам противоречиви информации :roll:

Аз искам да кандидатствам с литература и история за право. Ще държа матури по литература /която е задължителна/ и по английски /която аз си избрах/. Та въпросът ми е- вярно ли е, че оценката по литература от матурата ще замести общата оценка от всички предни години? Моля да кажат тези, които наистина са наясно. Благодаря предварително!
Аватар
explorer
Да живей словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Кандидатстващ написа:Здравейте, искам да ви питам нещо относно матурите, тъй като чувам противоречиви информации :roll:

Аз искам да кандидатствам с литература и история за право. Ще държа матури по литература /която е задължителна/ и по английски /която аз си избрах/. Та въпросът ми е- вярно ли е, че оценката по литература от матурата ще замести общата оценка от всички предни години? Моля да кажат тези, които наистина са наясно. Благодаря предварително!
В момента няма хора, които "наистина да са наясно". От Университета се очаква решение на някой от многобройните Академически съвети, вероятно през януари 2008, да излязат с решение относно това, дали ще се заменя оценката. В досега действащия Правилник се взема по-високата оценка от ДЗИ или от дипломата. С въвеждането на задължителната матура обаче не е сигурно дали положението ще остане такова. При всички случаи е ясно, че проф. Иван Илчев недолюбва матурите и е възможно СУ напълно да ги бойкотират, но това са хипотези. Но не виждам защо се притесняваш, след като ще кандидатстваш с БЕЛ - матурата е в пъти по-лесна от изпита, но няма да е и елементарна като тази, която е на сайта на МОН. А иначе в дипломата ще се пишат две отделни оценки - от зрелостния изпит и средно аритметично на оценките 9-12 клас. Успех!
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

На мен матурата в сайта на МОН не ми се видя много лесна защото целта на мен , а предполагам и на всички останали , е оценка 6 . Не ме задоволява по-ниска пък и ако се взима оценката и по другия предмет -чужд език(в моя случай) то това значи да се готвя за два изпита по литература и един по английски . Наистина изискванията за матурата са по-ниски ,но са различни ,което неизменно изисква допълнителна подготовка.****explorer откъде имаш информация ,че матурите ще са по-трудни от тези в сайта на МОН :?:
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

ShadeOfShane написа:На мен матурата в сайта на МОН не ми се видя много лесна защото целта на мен , а предполагам и на всички останали , е оценка 6 . Не ме задоволява по-ниска пък и ако се взима оценката и по другия предмет -чужд език(в моя случай) то това значи да се готвя за два изпита по литература и един по английски . Наистина изискванията за матурата са по-ниски ,но са различни ,което неизменно изисква допълнителна подготовка.****explorer откъде имаш информация ,че матурите ще са по-трудни от тези в сайта на МОН :?:
Информацията не е напълно сигурна, но е много вероятна, защото ми го каза една преподавателка, която работи в МОН. А това, което ми каза, е, че може би последната задача няма да е "коментар", а литературноинтерпретативно съчинение и че е добре да надхвърля рамките на конкретния текст. Другото е, че в матурата ще има и въпроси със свободен отговор (т.е. трябва да дописваш, да отговаряш с изречения и т.н.), а също и че граматичните упражнения ще са по-сложни. Това обаче все още не е сигурно, така че информацията я споменавам само като възможна. При всички случаи може и да има такива изненади, но ако разбера нещо по-конкретно, ще пиша. А иначе в сравнение с изпита по БЕЛ на СУ матурата бледнее. Може би затова една доцентка каза точно за приема с матурата по БЕЛ, че от тях не можело да се очаква да купуват "заек в чувал" :D
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Explorer благодаря много за отговора, наистина е ценен и е важно това да бъде споделено . Respect ya ! Очаквам при наличие на още информация да ни я подариш ,както направи сега. Още веднъж благодаря .
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Няма защо :wink: Надявам се, че най-късно до април 2008 г. ще има пълна яснота. Въпреки това най-добре е да се решават тестове и да се има готовност за ЛИС. А аз след Нова година пак ще се опитам да се докопая до някакво инфо и ще пиша. Успех на всички, че нашата КС кампания май ще бъде тази на експериментите (носят се слухове за намаляване и на изпита по БЕЛ с един час, но дано не са верни...)!
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

То и да го намалят ,няма да е толкова страшно ,ако въведат предварителен изпит.Explorer ти към каква специалност си се насочил ?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”