Кой интернет браузър предпочитате и защо?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Кой интернет браузър предпочитате и защо?
Понеже явно доста от нас си висят често в нета, да ви питат, как браузвате?
Аз лично предпочитам Opera:
тя например има бързо зареждане на страниците, защото с първото зареждане запазва повече информация на хард диска и при следващите зареждания не я сваля наново. Проблемът тук е че по този начин "освежаването" трябва да е ръчно. "Opera" също е много полезна за хора на трафик; има и разни екстри като Mouse Gestures(Forward/Back, Reload само с движения на мишката) и т.н., които улесняват живота твърде много, по-сигурна е, за разлика от IE отваря страниците в табове, новата версия (9, още е бета) ще поддържа торенти и има много хубави екстри, които не я забавят, Опера показва и скоростта с която сваляте на страницата, което при IE поне го няма, Bookmarks/Favourites са много удобно разположени като каскадно меню в самия адрес-бар, popup blocker-a e супер; адрес бара индикира кодираните страници и показва ключа (RSS RSA или там каквито бяха). И е много по-бърза от останалите.
Модзила Firefox:
също удобни табове вместо отделни прозорци както е при IE;incremental search (с ctrl-f или /), Operа го има също, но при Лисо е по-развит, само по този оказател Операта отстъпва на Лиско;
можеш да bookmark-неш цял ред табове;добър popop blocker;адрес бара става жълт като влезеш в https сайт.
IE:
нищо хубаво не мога д акажа, бавен, тежък, освен това IE често не се оправя добре с encoding-а на някои страници,най-ного вируси се пишат за IE, въобще... не хорошо.
Opera може да изтеглите оттук: http://www.opera.com/download/
опера вече няма досадни рекламни банери и както МФФ си е напълно безплатна.
Вие какво мислите?
Аз лично предпочитам Opera:
тя например има бързо зареждане на страниците, защото с първото зареждане запазва повече информация на хард диска и при следващите зареждания не я сваля наново. Проблемът тук е че по този начин "освежаването" трябва да е ръчно. "Opera" също е много полезна за хора на трафик; има и разни екстри като Mouse Gestures(Forward/Back, Reload само с движения на мишката) и т.н., които улесняват живота твърде много, по-сигурна е, за разлика от IE отваря страниците в табове, новата версия (9, още е бета) ще поддържа торенти и има много хубави екстри, които не я забавят, Опера показва и скоростта с която сваляте на страницата, което при IE поне го няма, Bookmarks/Favourites са много удобно разположени като каскадно меню в самия адрес-бар, popup blocker-a e супер; адрес бара индикира кодираните страници и показва ключа (RSS RSA или там каквито бяха). И е много по-бърза от останалите.
Модзила Firefox:
също удобни табове вместо отделни прозорци както е при IE;incremental search (с ctrl-f или /), Operа го има също, но при Лисо е по-развит, само по този оказател Операта отстъпва на Лиско;
можеш да bookmark-неш цял ред табове;добър popop blocker;адрес бара става жълт като влезеш в https сайт.
IE:
нищо хубаво не мога д акажа, бавен, тежък, освен това IE често не се оправя добре с encoding-а на някои страници,най-ного вируси се пишат за IE, въобще... не хорошо.
Opera може да изтеглите оттук: http://www.opera.com/download/
опера вече няма досадни рекламни банери и както МФФ си е напълно безплатна.
Вие какво мислите?
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
е аз ще те изненадам, ама да си кажа - предпочитам си FireFox-а, най-добър е, най-сигурен общо взето, защитата му е на-добра, Нетскейпа въобще не струва, а Експлорера отдавна го отсвирих, даже не знам дали го имам на компютъра... за Операта нищо не мога да кажа, от теб я чух за пръв път, не съм я ползвала, не знам
...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
Уиндоус 3.11 ползвала ли си? Там имаше Опера едно нула ли, някоя от първите версии, да не кажа първатаnrggirl написа:за Операта нищо не мога да кажа
А Bers, с кой енкодинг не можеш да се оправиш? Аз имам 32 енкодинга и ми стигат. Китайски сайтове отварям без проблем
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Ох, помощ
От мееееееесееееееееци се опитвам да премина бавно и славно към Mozilla, ама пфууу, не мога, навикът ми е да цъкам на иконката на IE...
Та имам следния проблем. IE постоянно ми забива. Но само на определени сайтове, примерно ласт.фм, оня българския за гледане на клипчета, дневник.бг ... свикнах тях да си ги отварям с Mozilla, ама не може да продължава така, ох, ами май че си искам IE и туй то...
Деинсталирах го, реинсталирах го, пробвах някакви други, по-нови, по-стари версии, ама все така ставааааааааа, забива си на определени сайтове и нищо не мога да направя!
ПОМОЩ БЕЕ..
Така де, аз си обяснявам нещата така:
1. Или трябва НАЙ-СЕТНЕ веднъж завинаги да премина на Mozilla
2. Или проблемът далеч не е в IE, ами е някъде другаде? Ох, ама къде?!
От мееееееесееееееееци се опитвам да премина бавно и славно към Mozilla, ама пфууу, не мога, навикът ми е да цъкам на иконката на IE...
Та имам следния проблем. IE постоянно ми забива. Но само на определени сайтове, примерно ласт.фм, оня българския за гледане на клипчета, дневник.бг ... свикнах тях да си ги отварям с Mozilla, ама не може да продължава така, ох, ами май че си искам IE и туй то...
Деинсталирах го, реинсталирах го, пробвах някакви други, по-нови, по-стари версии, ама все така ставааааааааа, забива си на определени сайтове и нищо не мога да направя!
ПОМОЩ БЕЕ..
Така де, аз си обяснявам нещата така:
1. Или трябва НАЙ-СЕТНЕ веднъж завинаги да премина на Mozilla
2. Или проблемът далеч не е в IE, ами е някъде другаде? Ох, ама къде?!