КСК'08-English
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
И аз подкрепям. Четейки неща на английски не само ще ви помогне да си обогатите речника, а и ще свикнете със самия език. Начин на изразяване, словоред и тн. и по този начин няма да се замисляте "Сега тук това правило ли беше или онова", а направо пишете/казвате без да се питате. Това е особено важно за есето, където гледат не толкова смисъла, колкото дали и до каква степен можете да боравите с езика.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Успехът е следствие от твърде много фактори, едва ли никой ще се наеме да говори със сигурност, че този или онзи нямал шансcristall написа:Прави сте всички.Като казах,че използвам речник,това значи,че си вадя непознатите думи и ги УЧА,което определено не ми е излишно и не мисля,че нямам шанс на изпита само заради това,че имам непознати думи!!!

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- svetoslava
- В началото бе словото
Колкото почече(думи учиш/знаеш),толкова повече(по-добре за теб).Аз тфа с ученето на думи не се сещам вече как ставаше..някак си в самия процес на обучението ми по ае(говоря за даскало),започваш да научаваш думи и фрази ,просто защото ги използваш.а тфа за четенето беше Просто съвет 
a dream is reserved for those who dare to try
Хора, дайте ми някакъв съвет...Ей сега си реших теста и имам 25 грешки...Направо вече се отчайвам...Преди това решавах и TOEFL примерен и имам много по-малко грешки. Оказва се, че тойфела е по-лесен от тоя на Софийския...Сега имах доста грешки на рийдинга, което се оправя само с четене, знам. Но да кажем на Error identification граматиката, която сте сгрешили как я оправяте...Аз имам чувството, че с всеки тест бъркам все повече и повече...Помогнете ми, ако можете... 
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами най-напред - да, TOEFL е определено по-лесен. Аз и до днес имам тестове за него в компютърен вариант и дори като ги правих нямах грешки на тях...lisichora написа:Хора, дайте ми някакъв съвет...Ей сега си реших теста и имам 25 грешки...Направо вече се отчайвам...Преди това решавах и TOEFL примерен и имам много по-малко грешки. Оказва се, че тойфела е по-лесен от тоя на Софийския...Сега имах доста грешки на рийдинга, което се оправя само с четене, знам. Но да кажем на Error identification граматиката, която сте сгрешили как я оправяте...Аз имам чувството, че с всеки тест бъркам все повече и повече...Помогнете ми, ако можете...
За рийдинга - зависи много. Аз си спомням на изпита, когато аз кандидатствах, ни бяха дали накакви смешни въпроси, на които трудно можеш да отговориш дори да разбираш думите. Примерно разказваше се как георинята прочела някакво писмо и се обясняваше какво пише в него, а надолу във въпросите - хоп! - "Как се почувствала тя, когато прочела писмото?" Беше си чисто лучкане...
За граматиката като цяло има само един начин. Купуваш си някоя дебела тухла с обяснения и упражнения на английска граматика и после ти е ясно - четеш, решаваш, поправяш, четеш и т.н....
От мен - успех

-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Едно бързо въпросче:понеже си търся резервен вариант за специалност(набор '90 съм),бих искал да чуя преценката на някой по-запознат с формата на изпита по английски в СУ.Та,ще се радвам ако ми кажете дали като трудност SUATEFL отговаря на Cambridge Advanced Exam.Сигурен съм,че доста от вас са го държали(успешно),тъй че ще се радвам да получа мнение.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Като граматика и лексика - може да се каже, че сравнително отговаря... Може би изпита в СУ е дори леко по-сложен от CAE, но като цяло мисля, че се припокриват. Но не се заблуждавайте с такива сравнения! Тук не става дума толкова за самото съдържание на изпита, колко за ужасната му форма! Твърде е стресиращо да направиш едно упражнение и да ти забранят да се връщаш на него после, да те следят непрекъснато зорки очи дали не надничаш да поправяш нещо от задната страница, а докато пишеш есе непрекъснато да ти натякват колко малко време ти остава!steamer написа:Едно бързо въпросче:понеже си търся резервен вариант за специалност(набор '90 съм),бих искал да чуя преценката на някой по-запознат с формата на изпита по английски в СУ.Та,ще се радвам ако ми кажете дали като трудност SUATEFL отговаря на Cambridge Advanced Exam.Сигурен съм,че доста от вас са го държали(успешно),тъй че ще се радвам да получа мнение.
lisichora написа:Благодаря ти много. Имам на Murphy Intermediate Grammar макар че тя не е много подробна, но ще опитвам пак от нея. Аз наполовина съм я изрешил, но ще трябва пак...Мерси, все пак!
Мърфи е по-лесничка отколкото е нужно и не е достатъчно богата на обяснения. Най-малкото се учи едва в 8-9ти клас, а тук си говорим за изпит на хора, завършили гимназияMoci написа:Ами...граматиката на Габерофф? Тя не става ли? Аз от 8 клас се съветвам с нея, учителката ми казваше, че тя е най-добра.Мърфи била мнного сложна..

Ами аз с reading-а започнах доста успешно да се справям.По една грешка правя и то рядко.Но close test-а ми е много труден!Все незнам коя дума да избера...все правя грешки...Error-а го оправям.Трябва да си намеря някой да ми прави диктовките.Дитковките и есетата са ми най-слабите места.Честно казано не вярвам,че ще взема успешно изпита и ще ме приемат.Просто ще опитам и в СУ,за да не съжалявам после и да не си мисля,че е могло пък не съм отишла.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Свалете си ето този речник: http://www.zamunda.net/details.php?id=70112 и няма да имате повече проблеми с Cloze Test. 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt