Помогнете ми в избора на специалност !

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Don Horhe написа:Човек трябва да намери компромисен вариант между талант(това, което му се удава) и това, което има желание и интерес да прави.
Е, ти ми говориш сега за изкуства :lol: Нямах предвид музиката, актьорството и изобразителното изкуство - те са съвсем други неща, там или си го имаш заложено или не. Но другите неща - конкретно езиците, математиката, историята, географията и т.н. просто си сядаш сериозно на четирибуквието, учиш сериозно и нещата стават. Не можеш да ме убедиш, че някой може да е "талантлив" на нещо, за което се иска само четене и упражнения :) При езиците особено, вярно е, че някой може да помни по-лесно думи, на друг да му се отдава повече да разбира граматиката по-бързо, но като цяло всеки, който си върши работата в къщи, се справя прилично на лекциите и упражненията ;)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
AzoN
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: втори

Re: Помогнете ми в избора на специалност !

Мнение от AzoN »

Бавария написа:
pebulsita написа:Здравейте.Ученичка съм в 11 клас и съм решила да се подготвя от сега със своето бъдеще,относно обучението си.Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.Бих искала да ми даде някои съвет ,който разбира повече от мен,относно това как да се подготвя и има ли бъдеще в тази специалност и следователно бъдеща професия ? Благодаря предварително !
обикновенно
хората когато незнаят какво искат от живота
записват Право
съвсем правилно :?
ЮФ - Право(Р) - 1 курс, 4гр.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

но, това не е грешка...
даже е един огромен плюс към евентуално второ висше
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
amdor
В началото бе словото

Мнение от amdor »

AzoN написа:
Бавария написа:
pebulsita написа:Здравейте.Ученичка съм в 11 клас и съм решила да се подготвя от сега със своето бъдеще,относно обучението си.Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.Бих искала да ми даде някои съвет ,който разбира повече от мен,относно това как да се подготвя и има ли бъдеще в тази специалност и следователно бъдеща професия ? Благодаря предварително !
обикновенно
записват Право
По скоро, когато искат да са в крак с... хмм... модата. :lol:
Та ако искате да спазвате модната тенденция, то ПРАВОТО е за Вас ! :lol:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

amdor написа:
AzoN написа:
Бавария написа:
обикновенно
записват Право
По скоро, когато искат да са в крак с... хмм... модата. :lol:
Та ако искате да спазвате модната тенденция, то ПРАВОТО е за Вас ! :lol:
да ти кажа,
не си прав ;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Kristo написа:Аз и в 11 клас и сега искам актьрско майсторство - това, че сега уча друго, не ми пречи да работя в тази насока... винаги човек може да си смени вкуса или желанието, въпрос на инициатива е да реализираш моментното си такова...
Хм, сродна душа:)

Какво да кажа по темата...да, от една страна е хубаво да си представяш себе си в различни роли, с различни професии... само че и така няма как да прозреш какво наистина искаш, защото в повечето случаи нещата не изглеждат такива, каквито са или с други думи - преди да си започнала да учиш нещо, няма как да разбереш точно за какво иде реч в тази специалност/професия...Аз уча ПР. Колебах се много, исках да се занимавам с по-артистична и преполагаща свобода и фантазия специалност и ето на - уцелих....те ти реклама, упражнявай въображение. Не че всеки предмет дава свобода и т.н.(напротив), само че във всеки си намирам нещо интересно.
Аз не бях информирана много и въпреки това засега мога да кажа, че улучих. Незнам точно какъв съвет да ти дам - просто чети, рови се и мисли...Beck`s - ключът Е В ТеБ :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”