КСК'08-English

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

И аз подкрепям. Четейки неща на английски не само ще ви помогне да си обогатите речника, а и ще свикнете със самия език. Начин на изразяване, словоред и тн. и по този начин няма да се замисляте "Сега тук това правило ли беше или онова", а направо пишете/казвате без да се питате. Това е особено важно за есето, където гледат не толкова смисъла, колкото дали и до каква степен можете да боравите с езика.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Прави сте всички.Като казах,че използвам речник,това значи,че си вадя непознатите думи и ги УЧА,което определено не ми е излишно и не мисля,че нямам шанс на изпита само заради това,че имам непознати думи!!!
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

cristall написа:Прави сте всички.Като казах,че използвам речник,това значи,че си вадя непознатите думи и ги УЧА,което определено не ми е излишно и не мисля,че нямам шанс на изпита само заради това,че имам непознати думи!!!
Успехът е следствие от твърде много фактори, едва ли никой ще се наеме да говори със сигурност, че този или онзи нямал шанс :wink: Просто като минали през изпита се опитахме да дадем съвети, ама май нещо не се получи както трябва :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

Колкото почече(думи учиш/знаеш),толкова повече(по-добре за теб).Аз тфа с ученето на думи не се сещам вече как ставаше..някак си в самия процес на обучението ми по ае(говоря за даскало),започваш да научаваш думи и фрази ,просто защото ги използваш.а тфа за четенето беше Просто съвет :)
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Хора, дайте ми някакъв съвет...Ей сега си реших теста и имам 25 грешки...Направо вече се отчайвам...Преди това решавах и TOEFL примерен и имам много по-малко грешки. Оказва се, че тойфела е по-лесен от тоя на Софийския...Сега имах доста грешки на рийдинга, което се оправя само с четене, знам. Но да кажем на Error identification граматиката, която сте сгрешили как я оправяте...Аз имам чувството, че с всеки тест бъркам все повече и повече...Помогнете ми, ако можете... :(
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

lisichora написа:Хора, дайте ми някакъв съвет...Ей сега си реших теста и имам 25 грешки...Направо вече се отчайвам...Преди това решавах и TOEFL примерен и имам много по-малко грешки. Оказва се, че тойфела е по-лесен от тоя на Софийския...Сега имах доста грешки на рийдинга, което се оправя само с четене, знам. Но да кажем на Error identification граматиката, която сте сгрешили как я оправяте...Аз имам чувството, че с всеки тест бъркам все повече и повече...Помогнете ми, ако можете... :(
Ами най-напред - да, TOEFL е определено по-лесен. Аз и до днес имам тестове за него в компютърен вариант и дори като ги правих нямах грешки на тях...

За рийдинга - зависи много. Аз си спомням на изпита, когато аз кандидатствах, ни бяха дали накакви смешни въпроси, на които трудно можеш да отговориш дори да разбираш думите. Примерно разказваше се как георинята прочела някакво писмо и се обясняваше какво пише в него, а надолу във въпросите - хоп! - "Как се почувствала тя, когато прочела писмото?" Беше си чисто лучкане... :lol:

За граматиката като цяло има само един начин. Купуваш си някоя дебела тухла с обяснения и упражнения на английска граматика и после ти е ясно - четеш, решаваш, поправяш, четеш и т.н.... :lol: :lol: Тегава работа, но много помага. Повечето хора си мислят, че са перфектни в елементарната на вид граматика на английския, ама всъщност който се задълбочи по-сериозно да чете правила и форми, ще види, че има страшно много тънкости, които не се знаят, а се падат достатъчно често по изпитите :roll:

От мен - успех ;)
Изображение

Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Благодаря ти много. Имам на Murphy Intermediate Grammar макар че тя не е много подробна, но ще опитвам пак от нея. Аз наполовина съм я изрешил, но ще трябва пак...Мерси, все пак! :)
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Едно бързо въпросче:понеже си търся резервен вариант за специалност(набор '90 съм),бих искал да чуя преценката на някой по-запознат с формата на изпита по английски в СУ.Та,ще се радвам ако ми кажете дали като трудност SUATEFL отговаря на Cambridge Advanced Exam.Сигурен съм,че доста от вас са го държали(успешно),тъй че ще се радвам да получа мнение.
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

Ами...граматиката на Габерофф? Тя не става ли? Аз от 8 клас се съветвам с нея, учителката ми казваше, че тя е най-добра.Мърфи била мнного сложна..
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

steamer написа:Едно бързо въпросче:понеже си търся резервен вариант за специалност(набор '90 съм),бих искал да чуя преценката на някой по-запознат с формата на изпита по английски в СУ.Та,ще се радвам ако ми кажете дали като трудност SUATEFL отговаря на Cambridge Advanced Exam.Сигурен съм,че доста от вас са го държали(успешно),тъй че ще се радвам да получа мнение.
Като граматика и лексика - може да се каже, че сравнително отговаря... Може би изпита в СУ е дори леко по-сложен от CAE, но като цяло мисля, че се припокриват. Но не се заблуждавайте с такива сравнения! Тук не става дума толкова за самото съдържание на изпита, колко за ужасната му форма! Твърде е стресиращо да направиш едно упражнение и да ти забранят да се връщаш на него после, да те следят непрекъснато зорки очи дали не надничаш да поправяш нещо от задната страница, а докато пишеш есе непрекъснато да ти натякват колко малко време ти остава! :evil: Аз лично се чувствах много по-спокойна, докато си държах CAE... :roll:
lisichora написа:Благодаря ти много. Имам на Murphy Intermediate Grammar макар че тя не е много подробна, но ще опитвам пак от нея. Аз наполовина съм я изрешил, но ще трябва пак...Мерси, все пак! :)
Moci написа:Ами...граматиката на Габерофф? Тя не става ли? Аз от 8 клас се съветвам с нея, учителката ми казваше, че тя е най-добра.Мърфи била мнного сложна..
Мърфи е по-лесничка отколкото е нужно и не е достатъчно богата на обяснения. Най-малкото се учи едва в 8-9ти клас, а тук си говорим за изпит на хора, завършили гимназия ;) Моят съвет за граматиката е да си вземете някоя на ниво Advanced. За мен лично най-добре е нещо от сорта на Longman - Advanced Learners' Grammar :)
Изображение

Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Трябва да я потърся...Вчера си говорих с госпожата ми и тя каза, че ще мина малко на тойфелчета...Да изреша една тухличка от тях и после пак на суатефл се връщам... :roll:
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Ами аз с reading-а започнах доста успешно да се справям.По една грешка правя и то рядко.Но close test-а ми е много труден!Все незнам коя дума да избера...все правя грешки...Error-а го оправям.Трябва да си намеря някой да ми прави диктовките.Дитковките и есетата са ми най-слабите места.Честно казано не вярвам,че ще взема успешно изпита и ще ме приемат.Просто ще опитам и в СУ,за да не съжалявам после и да не си мисля,че е могло пък не съм отишла.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Свалете си ето този речник: http://www.zamunda.net/details.php?id=70112 и няма да имате повече проблеми с Cloze Test. :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Moci
В началото бе словото

Мнение от Moci »

Лелеееее..978372483274 мб.Теглиммм:)Мерси много Don Horhe :)
Изяж сутринта жива жаба и цял ден няма да ти се случи нищо лошо. :D
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

И как точно няма да имаме проблем?Работата е да решаваме close test-a без речник.С речник и баба знае.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”